Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Küsme düşlerine

Hayallerimiz vardı çocukken büyüyünce anne olacaktık, meslek sahibi olacaktık, çok paralar kazanacaktık ve hatta musmutlu olacaktık.

Lise 286 0 Şeyda KAYA
Dil Eğitimi

Hepimizin de bildiği gibi Türk eğitim sistemindeki en büyük sorunlardan biri yabancı dil eğitiminde istenilen seviyeye ulaşamamaktır. Eski sisteme göre 4. sınıftan lise son sınıfa kadar yani 8 yıl dil eğitimi gören gençlerimizin çoğunun İngilizce konuşmaktan çok uzak olduklarını görüyoruz. Peki sorun nerede?

Lise 353 0 Faruk KAPLAN
Sözün Gücü Adına

Sinemalarda ve dizilerde kullanılan sözlerin, repliklerin kolaj ve montajların ya da ün yapmış bir eserin dizi ya da sinemaya uyarlanması insan üzerinde okumaya teşvik edici midir değil midir, sorusu her zaman zihnimi meşgul etmiştir.

Lise 274 0 Halil DEMİRAY
Kültürün Taşıyıcısı Edebiyat

Edebiyat,duyguların  düşüncelerin estetik bir dille anlatılmasıdır.Böyle olunca kalemi eline her alan edebiyata dokunan bir şeyler karalamaya başlar.İnsanlığın doğuşundan beri bizler duygularımızı ya sözlü ya yazılı bir şekilde anlatmaya başladık.Bu yüzden toplumun olduğu yerde edebiyatın olmaması düşünülemez.

Lise 245 0 Seher GÜZHAN
Eğretileme Dünyası

‘’Türkçesi varken’’ başlığı altında konuşulası bir konu, metafor… Türkçede eğretileme ya da iğretileme şeklinde kullanılan;  Fransızca métaphore: Mecaz. (edebiyat) Bir şeyi başka şey ile benzetmeye, kıyaslamaya, anlatmaya yarayan metaforu bir yazarın en güçlü silahı olarak betimleyebiliriz.

Lise 288 0 Elif KARAGÜNEY
Divan Şiirinde Aşk

Aşk her yüzyılda her edebiyatta şairlere ilham olan o eşsiz duygu. Bu eşsiz duyguya gelin bir de divan edebiyatının gözünden bakalım.

Lise 288 0 Tuğba ARIKAYA
Bazı Kelimeler Çok Güzel

Lugat 365 projesi, hissikablelvuku, müşkülpesent gibi unutulmuş veya gençlerin duymadığı eski kelimeleri sosyal medya üzerinden paylaşan bir projeydi. Onların paylaştıkları kelimelerden bir seçkiyi sizler için hazırladık.

Lise 251 0 Tuğba HAVUZ
Bir Eksik Bir Fazla Ne Farkeder? +1 MUTLULUK

Çekik küçük gözler, basık burun, kısa parmaklar, kısa boyun, avuç içindeki tek çizgi, ayak parmağının diğer parmaklardan daha açık olması senin için ne kadar tanıdık bir tanım?

Lise 362 0 Yasemin ÇELİKBAŞ
Doğuştan Fizik Biliyor Olabilir Miyiz?

Bilgi nedir? Bilginin farklı terminolojilerde birçok farklı tanımı olabilir. Biz en basit haliyle “bilgiyi” bilimsel çalışmalar sonucunda elde ettiğimiz bir ürün olarak tanımlayabiliriz.

Lise 218 0 Fırat SERİN
Bir Şey Bulamazsan Matematik de İnanmasalar da Bir şey Demezler

Bu yazıya başlamadan önce ne yapacaktım biliyor musunuz? İnternetten matematikle ilgili bir yazı bulup aynen yapıştıracaktım. Ama bu işlere bakanlar bunu benden önce düşünmüştür diye dikkatli olmalıydım. Öyle ilk bulduğuna atlama birkaç yazı, makale oku sonra azcık ondan bi tutam bundan alırsın bir de Afilli bir başlık attın mı MATEMATİİİİK EVRENİN DİLİDİR EFENİM diye tamamdır gönder gitsin zaten kim okur matematikle ilgili sıkıcı bir yazıyı dedim.

Lise 248 0 Ersan UÇAK

Toplam 39 sayfa var, şu an 4 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
HAZİRAN AYINA ÖZEL