Okyanus Koleji Blog
Sen Kimsin?

Ayna sadece yansıtır, peki ya senin aynan kim?

Ortaokul 398 0 Gülsüm DEMİRLİ
Haydi Buluş Yapmaya!

Buluş, yeni bir düşünce, yöntem veya fikir üretmektir. Yeni bir düşünceyle bir probleme çözüm bulunabilir.

Lise 377 0 Derya AKAN
Çağın Hastalığı, Ekran Bağımlılığı!

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte, birçoğumuzu esir almaya başlayan sosyal medya bağımlılığı, çocuklarımıza ekran bağımlılığı olarak aksetmektedir.

İlkokul 792 0 Erhan ERTÜRK
En Ünlü Matematik Sabiti

“Hocam Pi’yi üç mü alıyoruz?” sorusuna karşılık “Üç almanız için parantez içinde belirtilmelidir.” şeklinde diyaloglara sebep olan irrasyonel matematik sabiti.

Lise 585 1 Simay AYDIN
Bir Dost Nedir?

Dostluk kısa bir cümleyle tanımlanamayacak kadar derin bir kavramdır. Paylaşmaktır, güvendir, sırdır, yoldaştır, yaslanacağın omuzdur, elin bir parmağı gözünün dilidir insanın.

Ortaokul 420 0 Şenay ÇETİN
Çocuğuma Ders Çalıştıramıyorum! Ne Yapmalıyım?

“Aslında zeki ama çalışmıyor.” Neden bazı çocuklar düzenli çalışır da diğerleri çalışmaz?

Ortaokul 666 1 Muhsine DEMİR
Dikkat, Bu Ailede Bir Ergen Var!

Ergenlik dönemi herkesin hayatının belli bir döneminde geçirdiği biraz sarsıntılı, bazı durumlarda ise problemli bir süreçtir. Bu dönem gelişimin kazanıldığı, bireysel rollerin ve düşünce sistemlerinin keşfedilme çabasının yoğunlaştığı bir dönem olarak görülebilir.

Lise 474 0 Zeliha ALTIOKKA
Üretmeden Tüketmek Ya Sonra..?

Üretmeden tüketen milletler önce haysiyetlerini sonra da hürriyetlerini kaybederler. -K.Atatürk

Lise 412 0 Serap KAYA
Herkesin Biliyormuş Gibi Yaptığı Gerçekte İse Az Kişinin Bildiği Kuantum Fiziği

Kuantum fiziğini anlayamazsınız, ona sadece alışabilirsiniz...

Lise 482 0 Burcu DURAL
Zamana Enerji Gerek

İnsanlara ihtiyaçlarımızı karşılamak için daha çok olması gereken şeyleri sorduğumuzda en çok “ para” ve “zaman” kelimelerini duyarız. Peki zaman gerçekten yetersiz mi yoksa zaman planlamamız ve enerjimiz zamana yenik mi düşüyor?

Ortaokul 446 0 Pınar ULUPINAR

Toplam 31 sayfa var, şu an 4 sayfadasınız.

FORMU DOLDURUN, KONTENJAN BİLGİSİ E-POSTA ADRESİNİZE HEMEN GELSİN VE AĞUSTOS AYINA ÖZEL AVANTAJLI FİYATLAR İÇİN