Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
En Büyük Türk Ozanı Yunus Emre

Biz Türkleri diğer milletlerden ayıran özellikler iki kaynaktan gelmektedir. Bunlardan birincisi; dilimiz, tarihimiz, dinimiz, gelenek ve göreneklerimizi meydana getiren kültürümüz’dür.

Lise 79 0 Kadri ŞAHİN
Sosyal Medya Ve Edebiyat

Sosyal medyanın etkili olmadığı bir alan yok,malumunuz. Yaklaşık 10 yıldır hayatımıza girmiş bu mecra ne kadar çok şeyi değiştirdi şöyle bir düşünelim desek etkisinin gerçekten inanılmaz boyutlarda olduğunu görmek mümkün.

Lise 83 0 Sabiha SEVER
Halide Edib Adıvar Ve Feminizm

Halide Edib birçok eserinde savaş yıllarındaki Türk kadınını temsil etmiştir. Onun temsil ettiği kadın; ayaklarının üzerinde duran ve vatanını her şeyden üstün tutan kadındır.

Lise 90 0 Esra UYGUN
Atalarımızın Gözünden Aile ve Akrabalık

Atasözleri kim tarafından söylendiği belli olmayan, ağızdan ağıza gezen, öğüt veren, yol gösteren, az sözle çok şey anlatan kültür miraslarımızdır. Deyimler de genellikle gerçek anlamının dışında kullanılan kalıplaşmış söz topluluklarıdır.

Lise 54 0 Nazlı TANHAN
Altın Elbiseli Adam

Isık Göl’de, bir Türk prensinin mezarından çıkarılan altın elbise… Adı bilinmeyen Türk Tigini, altın zırhından dolayı “ Altın Elbiseli Adam” olarak anılıyor. Onun bir Türk prensi olduğu aynı mezarda bulunan bir kabın üzerindeki yazılardan anlaşılmıştır.

Lise 130 0 Duygu CAN
Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Yalnızlığı

Bilim adamı, profesör, yazar unvanlığına sahip Tanpınar yalnızlığın eşiğinde kalmış bir şair olarak bilinir. Doğu ile Batı ikileminde hem Doğu’nun sözcüklerini hem de Batı’nın kelimelerini bir araya getirip yoğuran ve yoğurduğu bu sözcükleri eserlerinde uygun cümle yapısıyla vurgu yaparak okurlara iletmeye çalışmıştır. Eserlerinde bilgi vermenin yanında edebi ruh dediğimiz insan psikolojisinin ayrıntılarına inmiş ve yalnızlık, ölüm ve hayattan kaçış temalarına vurgu yapmıştır.

Lise 66 0 Ömer AYTAŞ
Şımarık Çocuğun Eğitiminde Ebeveyn Kontrolü

‘’Bir çocuğun şımarık yetişmesi için anne ve babasının çelişkiye düşmesi yeter’’ der Prof. Dr. Üstün Dökmen. Bu anlamlı ifadeyi açmakla yazıma başlamak istiyorum.

Lise 63 0 Ümmügülsüm AKYÜREK
Patatesten Gelen Enerji

Okullarda elektrik akımıyla ilgili fizik derslerinde genellikle patates kullanılır. Fakat bugüne kadar kimse patatesi enerji kaynağı olarak incelememiştir. 2010’da Rabinowitch, California Üniversitesi’nden başka bir ekiple birlikte bu fikri denemeye karar vermiştir. Ekip daha fazla enerji üretmek için patatesi dört-beş dilime ayırıp aralarına bakır ve çinko metal tabakaları koyarak bir devre oluşturmuştur.

Lise 85 0 Murat TARHAN
Sayıların Gizemi Matematiğin Keşfi

Hayatımızın nerdeyse  her evresinde karşımıza çıkan sayılar ile   tanışmamız 3,4 yaşlarında olmuştur. ”Sen kaç yaşındasın?“ ,“Hadi sayıları sayalım.”  soruları ile  öğrenmeye başlayıp sonra okul yıllarımızda  matematik dersi ile sayıları gerçek anlamıyla öğrenip, özelliklerini  kavradık. Matematik dersleri; öğrenim hayatımızın her senesinde çıktı karşımıza ama hiç düşündük mü matematiğin aslında hayatımızın neresinde olduğunu ? Öğrencilerimizin en çok yakındığı konu budur. Biz matematiği hayatımızın neresinde kullanıyoruz?  Ya da bir öğretmen olarak şunu sormalıyım ki sadece ders midir matematik?

Lise 62 0 Betül BABAOĞLU
21 Aralık Yılın En Uzun Gecesi!

Bugün 21 Aralık ve bu gece yılın en uzun gecesi!

Ortaokul 865 0 Esra Çömlek GÜLBEN

Toplam 38 sayfa var, şu an 4 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
NİSAN AYINA ÖZEL