Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Altın Çocuklar

Ailesi Arda’nın farklı bir çocuk olduğunu bebekliğinden beri fark etmeye başlamıştı aslında. Arda diğer bebekler gibi değildi. Erken konuşmaya başladı, erken yürüdü. Geniş bir hayal gücü vardı. Çok anlamlı konuşuyordu. Yetişkinlerle konuşmaya başladığı zaman herkesin tepkisi aynı oluyordu. “ Bu çocuk sanki büyümüşte küçülmüş. Ne kadar akıllı böyle...”

İlkokul 964 1 Buket KAYIŞ
Eylül'den Eylül'e

Eylül, yaz mevsiminin bittiğini, hüzünlü günlerin yani sonbaharın geldiğini haber veren bir aydır. Eylül neden hüzünlü bir aydır? Yaz tatilimizi bitirdiği için olabilir mi? Hayır, eylül bir ay olarak işleyişi değil de doğaya yaşattıkları için hüzündür.

Lise 389 0 Tuba KOÇAL
Üstün Zekâlı Ve Yetenekli Çocuklarda Mükemmeliyetçilik

Üstün zekâlı ve yetenekli çocukların özelliklerinden biri de mükemmeliyetçiliktir. Mükemmeliyetçilik; ilk akla gelen tanımıyla mükemmel olma isteği değil, bir kişinin mükemmel olmadığında olumsuz duygular yaşaması, değersiz hissetmesi ve iyi olamayacağı korkusudur. Başka bir tanımla mükemmeliyetçilik, bir şeyin kişinin istediği kalitede olmadığında kişinin yaşadığı olumsuz duygulardır.

İlkokul 992 1 Emine Gezer
Bir Okul Öncesi Öğrencisi Yaz Tatilinde İngilizce Konusunda Nasıl Desteklenmelidir?

Çocukların dört gözle beklediği mevsimdir YAZ. Aileyle doyasıya geçirilen zamanlar; deniz, kum, Güneş üçlüsü; esnek saatlerde uyuyup uyanmalar… Derken, ne oldu bütün bir dönem öğrendiklerimiz? İşte Eylül gelip çattığında İngilizce öğretmeni olarak bizlerin en büyük yakınmasıdır bu. Peki, ne yapsak da yaz dönemini yabancı dil adına dolu dolu geçirsek?

Okul Öncesi 2918 0 Aslı ADALI
Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklarda Sosyal Duygusal Gelişim

Hayatımızın başlangıcından itibaren bizi en fazla motive eden şeyler, bireysel olarak önemli gördüğümüz şeylerdir. Neyi önemsediğimiz, dünyamızı şekillendirir.

İlkokul 2406 0 Hilal ATLI
Temiz İnsan, Temiz Çevre

Çocukluktan itibaren verilmeye başlanan ve hayat boyu devam eden temizlilk alışkanlığı; maddi manevi temizliği içinde barındırmaktadır.

Lise 1603 0 Hüseyin FIRAT
Hiç

Sayfalar dolusu hiç. Bir sürü hiç. Onlarca hiç. Çeşit çeşit hiç. Her yer, her şey hiçlikle dolu.

Lise 1498 0 Talha KÖSEOĞLU
Yabancı Dil Öğrenmek

Yabancı dilin son zamanlarda bunca önemli hale geldiği ve küresel dünyada sınırların gün geçtikçe şeffaflaştığı günümüzde, yabancı dilin bugün ulusal sınırları aşmak isteyen her öğrencinin her insan için bir gereklilik olduğuna dikkat çekerken, yabancı dil öğrenmenin insanın kendisine kattığı kültürel birikimin yanı sıra, özgüven ve bir duruş anlamına da geldiğini vurgulumak gerekir.

Lise 1564 0 Kadir DEMİR
İki Kafa Arasındaki Mesafe

İletişimin Latince karşılığı ‘’Communico’’ kelimesidir ve ‘paylaşma, ortaklaşma’ anlamına gelmektedir. İletişimin gerçekleşmesi için bir mesaj, bu mesajı gönderecek bir kaynak ve bu kaynağın ise geri bildirimi olmalıdır. Ancak o zaman sağlıklı bir iletişim gerçekleşmiş olur.

Lise 2000 0 Gülçin ÖZİZMİRLİLER
Türk Şiirinde İstanbul

İstanbul.. Der-i saadet, tarihi yarımada, Yeditepeli şehir… Var olduğu ilk günden beri güzelliklerin sultanı, ilham kaynağı aşk ve âşıklar şehri…

Lise 1136 0 Kübra YILMAZ

Toplam 43 sayfa var, şu an 4 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
HAZİRAN AYINA ÖZEL