Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Dil Öğretiminde İletişimsel Yaklaşımın Yeri ve Önemi

Temelleri 1960’lı yıllarda Noam Chomsky tarafından atılan ve 1970’li yıllarda Michael Halliday tarafından geliştirilen “İletişimsel Yaklaşım” dilin gerçek anlamını karşı tarafa etkileşim yoluyla aktararak dil öğretimi fikrine dayanmaktadır.

Lise 168 0 İngilizce Zümresi
Salgın Hastalık: Phubbing/Sosyotelizm

Sosyal medyanın hayatımızda aktif var oluşu ve yanlış kullanımı, akıllı telefonların hayatımızı kolaylaştırmak için üretimi ancak insanın bunu hayatına olumsuzlukla entegre etmesi, fotoğraf paylaşmanın bir etkinlik haline dönüşmesi, sohbetlerin sosyal medya takipleri için kesilmesi, sofraya geldiğinde fotoğraf çekmek ve paylaşmak amacıyla soğuyan yemekler… Bu liste böyle uzar gider.

Lise 226 0 Büşra ÖNGÜ
Fizik Eğitiminin Önemi

Fizik, madde ile evren arasındaki ilişkiyi inceleyen bir bilim dalıdır. O kadar geniş bir alanı kapsamaktadır ki o yüzden kendi alt dallarına ayrılma gereği duyar. Mesela; elektrik, optik, termodinamik, nükleer fizik gibi…

Lise 196 0 Murat ÇELİK
Yazmak Üzerine

Bir roman ya da hikaye yazarının masa başına oturup ilham gelmesini bekleyerek yazdığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Roman yazmak ya da kurmaca bir metin oluşturmak sanıldığının aksine hiç de kolay değildir.

Lise 228 0 Ayşegül YAVUZEL
Popüler Kültür Kurbanı: Edebiyatsız Edebiyat!

Başlık biraz enteresan gelmiş olabilir ancak maalesef günümüzde popüler kültüre ayak uyduran, modaya kurban edilmiş bir yığın kitap girdi hayatımıza. Edebi zevkten, estetikten uzak bu kitaplar gençler arasında çok rağbet gördü. Neydi peki Reşat Nuri’nin, Peyami Safa’nın, Ömer Seyfettin’in kemiklerini sızlatacak nitelikteki bu eserleri popüler yapan?

Lise 293 0 Ayşe ÖZBEK
Kimyaya Karikatürlerle Bakış

Ozon tabakasında delik mi var? Çaya atılan şeker eridi mi, çözündü mü? Plastik kısımdan tut elektrik çarpmasın! İlkokulda plastik tarak kağıt parçalarını nasıl çekti? Aynı ortamda bulunan demir kap mı daha sıcak plastik kap mı? Buz erirse kütlesi azalır mı?

Lise 162 0 Selime ÇÖP
Neydi Bu Sıfır?

Matematik bilimindeki en önemli sayılardan birisi 0 (sıfır) sayısıdır. Sıfır sayısı geçmişten günümüze edebiyata, felsefeye konu olmuş, 1 rakamı ile birlikte bugünkü bilişim teknolojisinin temelini oluşturmuştur.

Lise 158 0 Yağmur BALTACI
Matematik Öğrenmek İçin Altın Kurallar

Planlı ve düzenli çalışmayan öğrencilere şöyle bir soru sorsak: ‘’Ders çalışmayan öğrenci en güzel kimi kandırır?’’ Öğrencilerin vereceği cevap kendimizi kandırırız olacaktır. Bazılarımız o kadar çok bahaneler üretiriz ki elimizde olan sınırlı zamanı bir çırpıda bitiririz. Bunun temel sebebi yapacağımız işten korkmamız olabilir mi?

Ortaokul 849 1 Sabiha EBCİM
Üstün Yetenekli Öğrenciler Ve Ebeveynlerinin Tutumları

EĞMEK DEĞİL İÇİMİZDEKİ DOĞAL GÜCÜ GELİŞTİRMEK Türkçe ‘‘Eğitim’’ kelimesinin köküne bakıldığında “eğmek” fiilinden türediğini görürüz. Burada kültürün, ailenin, çevrenin veya toplumun istediği bir insan modeli yaratma arzusunu sezinleriz. Oysa İngilizce olan “Education” kelimesinin anlamına baktığımızda bireyin içindeki doğal gücü geliştirmek olarak algılandığını görürüz. Yinede bu doğal gücün bireyin ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda yapılandırıldığı gerçeği de göz ardı edilemez.

İlkokul 773 1 Seval Bozkurt
Kes, Yapıştır; Hayatı Paylaş!

Organ yetmezliği tüm dünyada artmakta olup organ nakli olmayı bekleyen hastalar bu zorlu süreçte maalesef ki hayatlarını kaybetmektedir.

Lise 252 0 Eda UZUN

Toplam 37 sayfa var, şu an 4 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
ŞUBAT AYINA ÖZEL