Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Matematik Öğrenmek İçin Altın Kurallar

Planlı ve düzenli çalışmayan öğrencilere şöyle bir soru sorsak: ‘’Ders çalışmayan öğrenci en güzel kimi kandırır?’’ Öğrencilerin vereceği cevap kendimizi kandırırız olacaktır. Bazılarımız o kadar çok bahaneler üretiriz ki elimizde olan sınırlı zamanı bir çırpıda bitiririz. Bunun temel sebebi yapacağımız işten korkmamız olabilir mi?

Ortaokul 312 0 Sabiha EBCİM
Üstün Yetenekli Öğrenciler Ve Ebeveynlerinin Tutumları

EĞMEK DEĞİL İÇİMİZDEKİ DOĞAL GÜCÜ GELİŞTİRMEK Türkçe ‘‘Eğitim’’ kelimesinin köküne bakıldığında “eğmek” fiilinden türediğini görürüz. Burada kültürün, ailenin, çevrenin veya toplumun istediği bir insan modeli yaratma arzusunu sezinleriz. Oysa İngilizce olan “Education” kelimesinin anlamına baktığımızda bireyin içindeki doğal gücü geliştirmek olarak algılandığını görürüz. Yinede bu doğal gücün bireyin ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda yapılandırıldığı gerçeği de göz ardı edilemez.

İlkokul 339 1 Seval Bozkurt
Kes, Yapıştır; Hayatı Paylaş!

Organ yetmezliği tüm dünyada artmakta olup organ nakli olmayı bekleyen hastalar bu zorlu süreçte maalesef ki hayatlarını kaybetmektedir.

Lise 174 0 Eda UZUN
Sana Benzer

Öykülerini dinlediğimiz kahramanların hep bir sırrı süregelmiştir günümüze kadar. Bu, aslında saklandığı için değil, dillendirilmediğinden sır hâline gelmiştir.

Lise 410 0 Bora Serhat ÇELİK
Sanat Eğitiminin Kazandırdıkları

Malver "kültür yaşayış ve düşünüş tarzımızda. günlük ilişkilerimizde, sanatta. edebiyatta, sevinç ve eğlencelerimizde, tabiatımızın ve mizacın ifadesidir." diyerek sanatı bir kültür ve fikir ürünü olarak tanıtır. Kültürün özel bir alanı olarak sanat; imgeler aracılığıyla gerçekliğin yeniden üretilmesidir.

Lise 233 0 Zerrin ŞEN
Alman Disiplini: Başarının Anahtarı

Almanya iş hayatı,çalışma saatleri,refah düzeyi,üretim kalitesi konusunda yıllardan beri örnek gösterilen bir ülke. Hatta ‘işi Alman gibi yapmak’ gibi söylemlerde bulunmaktadır.Peki Almanların bu konudaki sırrı ne? Disiplinli olmak. Her zaman duyduğumuz ‘Alman Disiplini’. Peki disiplinli olmak için neler yapmamız gerekiyor.

Lise 283 0 Nilay COŞKUN
İngilizce Sadece Bir Ders Midir?

Beynimizin asıl görevlerinden biri dil öğrenmek çünkü konuşmak ve kendimizi ifade etmek en büyük ihtiyaçlarımızdan biri. Bu amaca hizmet etmeye ayarlı bir beyinle doğuyoruz ve ilk öğrendiğimiz şeylerden biri konuşmak oluyor. Peki, yeni bir dil öğrenmekte neden bu kadar zorluk çekiyoruz?

Lise 166 0 Özlem Özbay
Modern Çağımızın Hastalığı Depresyon

Depresyon, psikiyatri literatüründe rahatsızlık ya da hastalıktan ziyade bozukluk olarak nitelendirilir. Sözcük olarak da insanın kendini bunalımda ve kötü hissetmesi anlamına gelmektedir.

Lise 290 0 Hilal KIDAL
Coğrafya Kader Midir?

Bir süredir ünlü düşünür İbn-i Haldun’un ‘’Coğrafya Kaderdir’’sözünün dilden dile dolaştığını duyuyorum. Hayatımızda kaderimizin yönünü belirleyen bazı şeyleri seçemiyoruz maalesef.

Lise 157 0 Zeliha ALTIOKKA
Nasıl Bir Eğitim ?

İnsanlar dünyaya geldiği andan itibaren, topluma kazandırılmak ve toplumsal hayat içerisine ait bir birey olmak amacıyla; eğitimle büyütülür ve geliştirilir.

Lise 163 0 Selin YENİCİ

Toplam 33 sayfa var, şu an 1 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
ARALIK AYINA ÖZEL