Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Bir Okul Öncesi Öğrencisi Yaz Tatilinde İngilizce Konusunda Nasıl Desteklenmelidir?

Çocukların dört gözle beklediği mevsimdir YAZ. Aileyle doyasıya geçirilen zamanlar; deniz, kum, Güneş üçlüsü; esnek saatlerde uyuyup uyanmalar… Derken, ne oldu bütün bir dönem öğrendiklerimiz? İşte Eylül gelip çattığında İngilizce öğretmeni olarak bizlerin en büyük yakınmasıdır bu. Peki, ne yapsak da yaz dönemini yabancı dil adına dolu dolu geçirsek?

Okul Öncesi 680 0 Aslı ADALI
Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklarda Sosyal Duygusal Gelişim

Hayatımızın başlangıcından itibaren bizi en fazla motive eden şeyler, bireysel olarak önemli gördüğümüz şeylerdir. Neyi önemsediğimiz, dünyamızı şekillendirir.

İlkokul 348 0 Hilal ATLI
Temiz İnsan, Temiz Çevre

Çocukluktan itibaren verilmeye başlanan ve hayat boyu devam eden temizlilk alışkanlığı; maddi manevi temizliği içinde barındırmaktadır.

Lise 195 0 Hüseyin FIRAT
Hiç

Sayfalar dolusu hiç. Bir sürü hiç. Onlarca hiç. Çeşit çeşit hiç. Her yer, her şey hiçlikle dolu.

Lise 150 0 Talha KÖSEOĞLU
Yabancı Dil Öğrenmek

Yabancı dilin son zamanlarda bunca önemli hale geldiği ve küresel dünyada sınırların gün geçtikçe şeffaflaştığı günümüzde, yabancı dilin bugün ulusal sınırları aşmak isteyen her öğrencinin her insan için bir gereklilik olduğuna dikkat çekerken, yabancı dil öğrenmenin insanın kendisine kattığı kültürel birikimin yanı sıra, özgüven ve bir duruş anlamına da geldiğini vurgulumak gerekir.

Lise 147 0 Kadir DEMİR
İki Kafa Arasındaki Mesafe

İletişimin Latince karşılığı ‘’Communico’’ kelimesidir ve ‘paylaşma, ortaklaşma’ anlamına gelmektedir. İletişimin gerçekleşmesi için bir mesaj, bu mesajı gönderecek bir kaynak ve bu kaynağın ise geri bildirimi olmalıdır. Ancak o zaman sağlıklı bir iletişim gerçekleşmiş olur.

Lise 178 0 Gülçin ÖZİZMİRLİLER
Türk Şiirinde İstanbul

İstanbul.. Der-i saadet, tarihi yarımada, Yeditepeli şehir… Var olduğu ilk günden beri güzelliklerin sultanı, ilham kaynağı aşk ve âşıklar şehri…

Lise 135 0 Kübra YILMAZ
Ney'e Dair

Ney bir enstrüman mı yoksa fazlası mı belki de bu hususlara merak salmış kişilerin en fazla tartıştığı noktalardan biridir. Ney aslında bir enstrümanın ötesinde bir kültürdür; bir algı, bir bakış açısıdır. Somut bir varlığın soyut mazisidir.

Lise 107 0 Alev KAYA
Masal ve İletişim

Genellikle halkın yarattığı, ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa sürüp gelen, olağan dışı olayları anlatan masallarımız; günümüzün getirdiği iletişimsizlikle doğal ortamını yitirmiş bir tür ve masal anlatma geleneği olarak kendini sadece ders kitaplarında veya akademik kaynaklarda gösterebilmektedir.

Lise 104 0 Özge PEKMEZCİ
Neden Soğuk İçmeliyiz ?

Dikkatinizi bir şeye çekmek istiyorum.Gazlı içeceklerin üzerinde “soğuk içiniz” vurgusu vardır. Nedenini hiç düşündünüz mü?

Lise 115 0 Merve KABAKÇI

Toplam 39 sayfa var, şu an 1 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
HAZİRAN AYINA ÖZEL