Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
21 Aralık Yılın En Uzun Gecesi!

Bugün 21 Aralık ve bu gece yılın en uzun gecesi!

Ortaokul 519 0 Esra Çömlek GÜLBEN
Don't Worry Just Try! (“Endişelenmeyin sadece deneyin!”)

“Don’tworryjusttry!” “Endişelenmeyin sadece deneyin!” Çokça duyduğumuz, şahit olduğumuz yabancı dil öğrenirken başlayan ve öğrendikten sonra bile devam eden, zaman zaman tırnak yedirten, endişesinden kelimelerimizin boğazımızda düğümlendiği “Ya yanlış cümle kurarsam, ya bana gülerlerse, ya doğru telaffuz edemezsem” kaygısı 7 den 702’ e tüm öğrenmeye açık, konuşmak isteyip de hep geri duran herkesin ama en çokta öğrencilerin en kritik kaygısıdır.

Ortaokul 224 0 Özlem PARLAR
Artık Konuşma Vakti

Yabancı dil öğrenmek artık bir mecburiyet değil ihtiyaç haline gelmelidir.  Globalleşen dünyada iletişim kurabilmek adına İngilizce öğrenmenin yanı sıra farklı bir dil daha öğrenmek gerekmektedir. Peki dil öğrenimini bu kadar zor kılan sebepler nedir?

Ortaokul 133 0 Ayşen Menekşe CİVAŞ
Yurtdışında Dil Eğitimi

Günümüzde milyonlarca insan yurtdışına giderek veya başka pek çok çeşitli yöntemlerle yabancı dil eğitimi almaya çalışıyor. Bunun sebeplerini küreselleşen dünya, iş hayatındaki yabancı dile olan ihtiyacın her geçen gün artması, kişisel gelişim, eğitim ihtiyaçları şeklinde sayabiliriz.

Ortaokul 143 0 Evrim EVRAN
Neden İkinci Yabancı Dili Öğrenmeliyiz?

Bunun için birçok sebep söylememiz mümkün. İletişim insanlar için en önemli faktörlerden biri. Hemen hemen her ülkenin kendine ait bir dili vardır. Bu diller sayesinde her ülkede insanlar birbiriyle iletişim kurabilir. Peki ya farklı ülkenin insanları ile iletişim kurmak?

Lise 124 0 Bahar ARSLAN
Pisidia’nın (Göller Bölgesi) Başkenti: Sagalassos

Türkiye’nin “Maldivler’i” olarak nam salmış Salda Gölü görülmeye değer müthiş bir doğa harikasıdır. Bu Maldivler’i andıran doğa harikası gezildikten sonra nereye gidelim diyenler için yine aynı bölgede bulanan ve Salda Gölü’ne 2 saat mesafede ki Sagalassos Antik Kentine uğramanızda fayda var.

Lise 91 0 Fikri KURAN
Dil Öğretiminde İletişimsel Yaklaşımın Yeri ve Önemi

Temelleri 1960’lı yıllarda Noam Chomsky tarafından atılan ve 1970’li yıllarda Michael Halliday tarafından geliştirilen “İletişimsel Yaklaşım” dilin gerçek anlamını karşı tarafa etkileşim yoluyla aktararak dil öğretimi fikrine dayanmaktadır.

Lise 99 0 İngilizce Zümresi
Salgın Hastalık: Phubbing/Sosyotelizm

Sosyal medyanın hayatımızda aktif var oluşu ve yanlış kullanımı, akıllı telefonların hayatımızı kolaylaştırmak için üretimi ancak insanın bunu hayatına olumsuzlukla entegre etmesi, fotoğraf paylaşmanın bir etkinlik haline dönüşmesi, sohbetlerin sosyal medya takipleri için kesilmesi, sofraya geldiğinde fotoğraf çekmek ve paylaşmak amacıyla soğuyan yemekler… Bu liste böyle uzar gider.

Lise 158 0 Büşra ÖNGÜ
Fizik Eğitiminin Önemi

Fizik, madde ile evren arasındaki ilişkiyi inceleyen bir bilim dalıdır. O kadar geniş bir alanı kapsamaktadır ki o yüzden kendi alt dallarına ayrılma gereği duyar. Mesela; elektrik, optik, termodinamik, nükleer fizik gibi…

Lise 142 0 Murat ÇELİK
Yazmak Üzerine

Bir roman ya da hikaye yazarının masa başına oturup ilham gelmesini bekleyerek yazdığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Roman yazmak ya da kurmaca bir metin oluşturmak sanıldığının aksine hiç de kolay değildir.

Lise 159 0 Ayşegül YAVUZEL

Toplam 34 sayfa var, şu an 1 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
OCAK AYINA ÖZEL