Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
21 Mart Ekinoksu Nedir?

21 Mart İlkbahar mı, Son Bahar mı? Kime Göre Neye Göre...

Lise 44 0 Evren Ruşen ÇAĞLAR
Üstün Zekâlı ve Yetenekli Çocuklarda Motivasyon

Davranışlarımızı yönlendiren istek ve güdülerimizdir. Davranışlarımızın altında bir istek ve ihtiyacı karşılama güdüsü vardır, bu da davranışlarımızın devamlılığını sağlar. Burada devreye giren motivasyondur. Motivasyon, insanları belli bir amaç için harekete geçiren ve davranışlarına yön veren güçtür.

İlkokul 71 0 Buket KAYIŞ
Pi’nin Öyküsü

Pi sayısı, matematik dünyasının en gözde sayısıdır. Pi sayısının en çok kullanılan değeri 3,14 olduğu için her yıl 3. ayın 14. günü ve hatta saat 01.59’da Dünya Pi günü olarak kutlanır.

Ortaokul 256 0 Sabiha EBCİM
Üstün Zekâlı Çocuklarda Hayal Gücü

Albert Einstein “hayal gücü bilgiden daha önemlidir,çünkü bilgi sınırlıyken hayal gücü her şeydir, tüm dünyayı kapsar” demiştir.

İlkokul 394 1 Didem GÜNEŞ
Çocuğunuz Ergenlik Çağında Siz Neredesiniz?

Ergenlik çocukluktan gençliğe geçiş olan, yaklaşık olarak kızlarda 11 – 13 yaş, erkeklerde ise 13 – 15 yaşlarında başlayan ve 18 – 21 yaş aralığında sona eren bir dönemdir.

Lise 388 0 Merve ERSAN
Küsme düşlerine

Hayallerimiz vardı çocukken büyüyünce anne olacaktık, meslek sahibi olacaktık, çok paralar kazanacaktık ve hatta musmutlu olacaktık.

Lise 181 0 Şeyda KAYA
Dil Eğitimi

Hepimizin de bildiği gibi Türk eğitim sistemindeki en büyük sorunlardan biri yabancı dil eğitiminde istenilen seviyeye ulaşamamaktır. Eski sisteme göre 4. sınıftan lise son sınıfa kadar yani 8 yıl dil eğitimi gören gençlerimizin çoğunun İngilizce konuşmaktan çok uzak olduklarını görüyoruz. Peki sorun nerede?

Lise 202 0 Faruk KAPLAN
Sözün Gücü Adına

Sinemalarda ve dizilerde kullanılan sözlerin, repliklerin kolaj ve montajların ya da ün yapmış bir eserin dizi ya da sinemaya uyarlanması insan üzerinde okumaya teşvik edici midir değil midir, sorusu her zaman zihnimi meşgul etmiştir.

Lise 176 0 Halil DEMİRAY
Kültürün Taşıyıcısı Edebiyat

Edebiyat,duyguların  düşüncelerin estetik bir dille anlatılmasıdır.Böyle olunca kalemi eline her alan edebiyata dokunan bir şeyler karalamaya başlar.İnsanlığın doğuşundan beri bizler duygularımızı ya sözlü ya yazılı bir şekilde anlatmaya başladık.Bu yüzden toplumun olduğu yerde edebiyatın olmaması düşünülemez.

Lise 162 0 Seher GÜZHAN
Eğretileme Dünyası

‘’Türkçesi varken’’ başlığı altında konuşulası bir konu, metafor… Türkçede eğretileme ya da iğretileme şeklinde kullanılan;  Fransızca métaphore: Mecaz. (edebiyat) Bir şeyi başka şey ile benzetmeye, kıyaslamaya, anlatmaya yarayan metaforu bir yazarın en güçlü silahı olarak betimleyebiliriz.

Lise 206 0 Elif KARAGÜNEY

Toplam 37 sayfa var, şu an 1 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
MART AYINA ÖZEL