Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Ekmekten Sonra Eğitim, Bir Milletin En Büyük İhtiyacıdır

"Ekmekten sonra eğitim, bir milletin en büyük ihtiyacıdır." diyen Lord Byron yeni eğitim-öğretim yılına merhaba demeye sayılı günler kala bir ülke için eğitimin önemini en acil ihtiyaç gibi vurgulamıştır.

Lise 28 0 Ebru POLAT
Deneylerle Fizik

Günümüzde ülkelerin gelişmesi ancak bilimsel ve teknolojik ilerlemelerle mümkün olmaktadır. Bu ilerlemeleri sağlayacak olanlar ise şüphesiz iyi eğitimli bireylerdir. Okullarda iyi bir fizik eğitimi teorik bilgi verildikten sonra uygulamalı ve güncel hayatla ilişkili deneysel çalışmalarla gerçekleşmektedir.

Lise 17 0 Ezgi Yıldız ATEŞ
Blockchainde Matematik

Asıl olay buluttaydı fakat şiirler hep yağmurlara yazıldı...

Lise 60 0 Murat GÖRAL
Matematikte Reform: Yeni Nesil Sorular

Son zamanlarda hayatımızın her alanında sıklıkla duyduğumuz, popüler hale gelen “Yeni Nesil” kavramı. Yeni nesil kahve, yeni nesil lokma, yeni nesil çocuklar, yeni nesil okullar, yeni nesil sorular vb.

Lise 86 0 İpek ÖZTOSUN
Üstün Zekalı Çocuklarda Okul Başarısı

Üstün zekalı çocuğa sahip velilerin en çok karşılaştığı sıkıntılardan biri çocuğundan somut bir başarı beklemesidir.

İlkokul 204 0 Cansu YILDIZ
Üstün Zekalı Çocuklarda Tanı Sonrası

Üstün tanısı koyulduktan sonra ebeveynler şimdi ne yapmalıyım diye düşünüyor. Bir kısmı normal davranayım, normal bir eğitim alsın ki normal bir çocuk olsun derken bir kısım ebeveynde çocuğumun ihtiyacını karşılamak için ne yapmalıyım sorusunu soruyor.

İlkokul 101 0 Cansu YILDIZ
Altın Çocuklar

Ailesi Arda’nın farklı bir çocuk olduğunu bebekliğinden beri fark etmeye başlamıştı aslında. Arda diğer bebekler gibi değildi. Erken konuşmaya başladı, erken yürüdü. Geniş bir hayal gücü vardı. Çok anlamlı konuşuyordu. Yetişkinlerle konuşmaya başladığı zaman herkesin tepkisi aynı oluyordu. “ Bu çocuk sanki büyümüşte küçülmüş. Ne kadar akıllı böyle...”

İlkokul 175 1 Buket KAYIŞ
Üstün Zekâlı Ve Yetenekli Çocuklarda Mükemmeliyetçilik

Üstün zekâlı ve yetenekli çocukların özelliklerinden biri de mükemmeliyetçiliktir. Mükemmeliyetçilik; ilk akla gelen tanımıyla mükemmel olma isteği değil, bir kişinin mükemmel olmadığında olumsuz duygular yaşaması, değersiz hissetmesi ve iyi olamayacağı korkusudur. Başka bir tanımla mükemmeliyetçilik, bir şeyin kişinin istediği kalitede olmadığında kişinin yaşadığı olumsuz duygulardır.

İlkokul 299 1 Emine Gezer
Doğru Lise Nasıl Seçilir

Çocuklarımız öyle bir lisede okusun ki, o dört yılı tamamladığında üniversite hazırlığında, dil eğitiminde, yaşam becerilerinde donanımlı ve kişisel- sosyal gelişim ihtiyaçları karşılanmış olsun. Bu öykünün kahramanı, kendi yaşamının lideri olduğunu öğrenmiş olsun.

Lise 7295 0 Bora Serhat ÇELİK
Bir Okul Öncesi Öğrencisi Yaz Tatilinde İngilizce Konusunda Nasıl Desteklenmelidir?

Çocukların dört gözle beklediği mevsimdir YAZ. Aileyle doyasıya geçirilen zamanlar; deniz, kum, Güneş üçlüsü; esnek saatlerde uyuyup uyanmalar… Derken, ne oldu bütün bir dönem öğrendiklerimiz? İşte Eylül gelip çattığında İngilizce öğretmeni olarak bizlerin en büyük yakınmasıdır bu. Peki, ne yapsak da yaz dönemini yabancı dil adına dolu dolu geçirsek?

Okul Öncesi 1656 0 Aslı ADALI

Toplam 40 sayfa var, şu an 1 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
EKİM AYINA ÖZEL