Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Temiz İnsan, Temiz Çevre

Temiz İnsan, Temiz Çevre

Çocukluktan itibaren verilmeye başlanan ve hayat boyu devam eden temizlilk alışkanlığı; maddi manevi temizliği içinde barındırmaktadır.

Lise 3078 0 Hüseyin FIRAT
Hiç

Hiç

Sayfalar dolusu hiç. Bir sürü hiç. Onlarca hiç. Çeşit çeşit hiç. Her yer, her şey hiçlikle dolu.

Lise 2413 0 Talha KÖSEOĞLU
Yabancı Dil Öğrenmek

Yabancı Dil Öğrenmek

Yabancı dilin son zamanlarda bunca önemli hale geldiği ve küresel dünyada sınırların gün geçtikçe şeffaflaştığı günümüzde, yabancı dilin bugün ulusal sınırları aşmak isteyen her öğrencinin her insan için bir gereklilik olduğuna dikkat çekerken, yabancı dil öğrenmenin insanın kendisine kattığı kültürel birikimin yanı sıra, özgüven ve bir duruş anlamına da geldiğini vurgulumak gerekir.

Lise 2236 0 Kadir DEMİR
İki Kafa Arasındaki Mesafe

İki Kafa Arasındaki Mesafe

İletişimin Latince karşılığı ‘’Communico’’ kelimesidir ve ‘paylaşma, ortaklaşma’ anlamına gelmektedir. İletişimin gerçekleşmesi için bir mesaj, bu mesajı gönderecek bir kaynak ve bu kaynağın ise geri bildirimi olmalıdır. Ancak o zaman sağlıklı bir iletişim gerçekleşmiş olur.

Lise 2609 0 Gülçin ÖZİZMİRLİLER
Türk Şiirinde İstanbul

Türk Şiirinde İstanbul

İstanbul.. Der-i saadet, tarihi yarımada, Yeditepeli şehir… Var olduğu ilk günden beri güzelliklerin sultanı, ilham kaynağı aşk ve âşıklar şehri…

Lise 1643 0 Kübra YILMAZ
Ney'e Dair

Ney'e Dair

Ney bir enstrüman mı yoksa fazlası mı belki de bu hususlara merak salmış kişilerin en fazla tartıştığı noktalardan biridir. Ney aslında bir enstrümanın ötesinde bir kültürdür; bir algı, bir bakış açısıdır. Somut bir varlığın soyut mazisidir.

Lise 1617 0 Alev KAYA
Masal ve İletişim

Masal ve İletişim

Genellikle halkın yarattığı, ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa sürüp gelen, olağan dışı olayları anlatan masallarımız; günümüzün getirdiği iletişimsizlikle doğal ortamını yitirmiş bir tür ve masal anlatma geleneği olarak kendini sadece ders kitaplarında veya akademik kaynaklarda gösterebilmektedir.

Lise 1472 0 Özge PEKMEZCİ
Neden Soğuk İçmeliyiz ?

Neden Soğuk İçmeliyiz ?

Dikkatinizi bir şeye çekmek istiyorum.Gazlı içeceklerin üzerinde “soğuk içiniz” vurgusu vardır. Nedenini hiç düşündünüz mü?

Lise 4175 0 Merve KABAKÇI
Yapışkan Turuncu

Yapışkan Turuncu

Öyle bir madde düşünün ki elinizi içine yavaşça daldırdığınızda bir kek hamuru gibi davranıyorken üzerine sert bir darbe uyguladığınızda duvar etkisi yaratıyor.

Lise 1934 0 ilker BALTACI
Bilgi-Matik

Bilgi-Matik

Matematik bilinen en eski bilim dallarından biridir. Zaman, teknoloji ve yaşam tarzlarımızla birlikte matematik çok büyük gelişim göstermiştir. Bilgisayarların hayatımıza girmesi ile birlikte matematiğin anlaşılması kolaylaşmaya başlamıştır. Hem öğrenciler hem de matematikçiler için yapılan işlemlerin model olarak ekrana yansıtılması matematiğin kavranması açısından büyük bir olanak sağlamıştır.

Lise 1513 0 Hande DEMİR

Toplam 43 sayfa var, şu an 5 sayfadasınız.

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları