Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Ney'e Dair

Ney bir enstrüman mı yoksa fazlası mı belki de bu hususlara merak salmış kişilerin en fazla tartıştığı noktalardan biridir. Ney aslında bir enstrümanın ötesinde bir kültürdür; bir algı, bir bakış açısıdır. Somut bir varlığın soyut mazisidir.

Lise 1029 0 Alev KAYA
Masal ve İletişim

Genellikle halkın yarattığı, ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa sürüp gelen, olağan dışı olayları anlatan masallarımız; günümüzün getirdiği iletişimsizlikle doğal ortamını yitirmiş bir tür ve masal anlatma geleneği olarak kendini sadece ders kitaplarında veya akademik kaynaklarda gösterebilmektedir.

Lise 945 0 Özge PEKMEZCİ
Neden Soğuk İçmeliyiz ?

Dikkatinizi bir şeye çekmek istiyorum.Gazlı içeceklerin üzerinde “soğuk içiniz” vurgusu vardır. Nedenini hiç düşündünüz mü?

Lise 1629 0 Merve KABAKÇI
Yapışkan Turuncu

Öyle bir madde düşünün ki elinizi içine yavaşça daldırdığınızda bir kek hamuru gibi davranıyorken üzerine sert bir darbe uyguladığınızda duvar etkisi yaratıyor.

Lise 1191 0 ilker BALTACI
Bilgi-Matik

Matematik bilinen en eski bilim dallarından biridir. Zaman, teknoloji ve yaşam tarzlarımızla birlikte matematik çok büyük gelişim göstermiştir. Bilgisayarların hayatımıza girmesi ile birlikte matematiğin anlaşılması kolaylaşmaya başlamıştır. Hem öğrenciler hem de matematikçiler için yapılan işlemlerin model olarak ekrana yansıtılması matematiğin kavranması açısından büyük bir olanak sağlamıştır.

Lise 939 0 Hande DEMİR
Üstün Zekalı Çocuklara Nasıl Yaklaşmalıyız!

Üstünü ‘ALTIN’mışçasına Parlatmak İçin Naçizane Bir Vizyon Tohumu

İlkokul 1425 0 Şükran AVCI
İyilik

İyilik yap denize at, balık bilmezse Halik bilir…

Ortaokul 2885 0 Ortaokul PDR Birimi
Almanca Neden Kaba ve Okunması Zor Bir Dil?

Almanca öğrenmek isteyen fakat gramer ya da telaffuz açısından zor olduğu birçok kişinin diline dolanmış durumda. Fakat bu durumun aslında böyle olmadığını biraz araştırma ve o dili ana dilinden öğrenmiş birinden dinlediğiniz zaman fark edeceksiniz.

Lise 1184 0 Cenk ÖZSEVEN
Dilin Zenginliği Kelime Hazinesinde Saklıdır!

İnsanların herhangi bir dilde kendilerini ifade edebilmeleri için gerekli en önemli unsur kelime dağarcığıdır.

Lise 703 0 Şükran KAYA ÇELEBİ
Bir Çevre Etiği Yansıması :Felsefenin Farkında Olma - Farkında Olmanın Felsefesi

Aldo Leopold, geçtiğimiz yüzyılın en önemli doğa felsefecilerinden biri ve hatta en önemlisi birçoğuna ilham kaynağı olması, toprak etiğini güncel kavramlarla dile getirilmesinin sonucudur denilebilir.

Lise 738 0 Eda GÜNER

Toplam 43 sayfa var, şu an 5 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
AĞUSTOS AYINA ÖZEL