Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Bir Şey Bulamazsan Matematik de İnanmasalar da Bir şey Demezler

Bu yazıya başlamadan önce ne yapacaktım biliyor musunuz? İnternetten matematikle ilgili bir yazı bulup aynen yapıştıracaktım. Ama bu işlere bakanlar bunu benden önce düşünmüştür diye dikkatli olmalıydım. Öyle ilk bulduğuna atlama birkaç yazı, makale oku sonra azcık ondan bi tutam bundan alırsın bir de Afilli bir başlık attın mı MATEMATİİİİK EVRENİN DİLİDİR EFENİM diye tamamdır gönder gitsin zaten kim okur matematikle ilgili sıkıcı bir yazıyı dedim.

Lise 294 0 Ersan UÇAK
Aydınlık Kaybedişlere

Tüm hisler, heyecanlar ve hayattaki tüm lirizm ve canlılık yenilgi üzerine... Kaybederek çoğalıyoruz. Gece aydınlatıyor gündüzümüzü. Ve gözyaşımızın rahmeti cân üzerine. Hz. Yakup'u Yakup yapan gözyaşları değil miydi sahi..? Hz. Yusuf'u kuyuya atıp sonrasında güzelleştiren ve gönüllere sultan yapan güzelliğiyle... Güzellerin kanıyla güzel olan Yusuf değil mi..?

Lise 270 0 Serap SEVİLMİŞDAL
Argonun Evrimsel Süreci, Dil, Kültür ve Halkla Olan İlişkisi

Dilin ne olduğunu ve kültürle ilişkisini bilmeden argoyu anlamak pek mümkün değildir.

Lise 263 0 Songül ALTUN
Yabancı Dil Öğrenmenin Önemi

Yabancı bir dil öğrenmek zaman alan bir süreçtir. Yabancı bir dil öğrenmeye başlamaya karar vermek için bazı nedenler size yardımcı olabilir. Bu nedenleri ; dil öğrenmek kullanışlı olduğu için , ilgi alaka ve ihtiyaç duyulduğu için ya da iletişim sağlayabilmek için, şeklinde sıralayabiliriz. Ama sebebimiz ne olursa olsun bir dili neden öğreniyor olduğunuza dair net  bir fikre sahip olmanız çalışmalarınızda sizin motive olmanıza yardımcı olacaktır.

Lise 204 0 Göksu IŞIKALTI
Sessiz Katil: Şeker

Hepimiz sağlıklı ve uzun ömürlü olmak isteriz. Maalesef artık bunun için daha fazla çaba sarf etmemiz gerekiyor.

Lise 164 0 Esen GÜNDÜZ
En Büyük Türk Ozanı Yunus Emre

Biz Türkleri diğer milletlerden ayıran özellikler iki kaynaktan gelmektedir. Bunlardan birincisi; dilimiz, tarihimiz, dinimiz, gelenek ve göreneklerimizi meydana getiren kültürümüz’dür.

Lise 192 0 Kadri ŞAHİN
Sosyal Medya Ve Edebiyat

Sosyal medyanın etkili olmadığı bir alan yok,malumunuz. Yaklaşık 10 yıldır hayatımıza girmiş bu mecra ne kadar çok şeyi değiştirdi şöyle bir düşünelim desek etkisinin gerçekten inanılmaz boyutlarda olduğunu görmek mümkün.

Lise 154 0 Sabiha SEVER
Halide Edib Adıvar Ve Feminizm

Halide Edib birçok eserinde savaş yıllarındaki Türk kadınını temsil etmiştir. Onun temsil ettiği kadın; ayaklarının üzerinde duran ve vatanını her şeyden üstün tutan kadındır.

Lise 256 0 Esra UYGUN
Atalarımızın Gözünden Aile ve Akrabalık

Atasözleri kim tarafından söylendiği belli olmayan, ağızdan ağıza gezen, öğüt veren, yol gösteren, az sözle çok şey anlatan kültür miraslarımızdır. Deyimler de genellikle gerçek anlamının dışında kullanılan kalıplaşmış söz topluluklarıdır.

Lise 123 0 Nazlı TANHAN
Altın Elbiseli Adam

Isık Göl’de, bir Türk prensinin mezarından çıkarılan altın elbise… Adı bilinmeyen Türk Tigini, altın zırhından dolayı “ Altın Elbiseli Adam” olarak anılıyor. Onun bir Türk prensi olduğu aynı mezarda bulunan bir kabın üzerindeki yazılardan anlaşılmıştır.

Lise 196 0 Duygu CAN

Toplam 40 sayfa var, şu an 5 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
AĞUSTOS AYINA ÖZEL