Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Aydınlık Kaybedişlere

Tüm hisler, heyecanlar ve hayattaki tüm lirizm ve canlılık yenilgi üzerine... Kaybederek çoğalıyoruz. Gece aydınlatıyor gündüzümüzü. Ve gözyaşımızın rahmeti cân üzerine. Hz. Yakup'u Yakup yapan gözyaşları değil miydi sahi..? Hz. Yusuf'u kuyuya atıp sonrasında güzelleştiren ve gönüllere sultan yapan güzelliğiyle... Güzellerin kanıyla güzel olan Yusuf değil mi..?

Lise 219 0 Serap SEVİLMİŞDAL
Argonun Evrimsel Süreci, Dil, Kültür ve Halkla Olan İlişkisi

Dilin ne olduğunu ve kültürle ilişkisini bilmeden argoyu anlamak pek mümkün değildir.

Lise 217 0 Songül ALTUN
Yabancı Dil Öğrenmenin Önemi

Yabancı bir dil öğrenmek zaman alan bir süreçtir. Yabancı bir dil öğrenmeye başlamaya karar vermek için bazı nedenler size yardımcı olabilir. Bu nedenleri ; dil öğrenmek kullanışlı olduğu için , ilgi alaka ve ihtiyaç duyulduğu için ya da iletişim sağlayabilmek için, şeklinde sıralayabiliriz. Ama sebebimiz ne olursa olsun bir dili neden öğreniyor olduğunuza dair net  bir fikre sahip olmanız çalışmalarınızda sizin motive olmanıza yardımcı olacaktır.

Lise 145 0 Göksu IŞIKALTI
Sessiz Katil: Şeker

Hepimiz sağlıklı ve uzun ömürlü olmak isteriz. Maalesef artık bunun için daha fazla çaba sarf etmemiz gerekiyor.

Lise 120 0 Esen GÜNDÜZ
En Büyük Türk Ozanı Yunus Emre

Biz Türkleri diğer milletlerden ayıran özellikler iki kaynaktan gelmektedir. Bunlardan birincisi; dilimiz, tarihimiz, dinimiz, gelenek ve göreneklerimizi meydana getiren kültürümüz’dür.

Lise 124 0 Kadri ŞAHİN
Sosyal Medya Ve Edebiyat

Sosyal medyanın etkili olmadığı bir alan yok,malumunuz. Yaklaşık 10 yıldır hayatımıza girmiş bu mecra ne kadar çok şeyi değiştirdi şöyle bir düşünelim desek etkisinin gerçekten inanılmaz boyutlarda olduğunu görmek mümkün.

Lise 109 0 Sabiha SEVER
Halide Edib Adıvar Ve Feminizm

Halide Edib birçok eserinde savaş yıllarındaki Türk kadınını temsil etmiştir. Onun temsil ettiği kadın; ayaklarının üzerinde duran ve vatanını her şeyden üstün tutan kadındır.

Lise 133 0 Esra UYGUN
Atalarımızın Gözünden Aile ve Akrabalık

Atasözleri kim tarafından söylendiği belli olmayan, ağızdan ağıza gezen, öğüt veren, yol gösteren, az sözle çok şey anlatan kültür miraslarımızdır. Deyimler de genellikle gerçek anlamının dışında kullanılan kalıplaşmış söz topluluklarıdır.

Lise 81 0 Nazlı TANHAN
Altın Elbiseli Adam

Isık Göl’de, bir Türk prensinin mezarından çıkarılan altın elbise… Adı bilinmeyen Türk Tigini, altın zırhından dolayı “ Altın Elbiseli Adam” olarak anılıyor. Onun bir Türk prensi olduğu aynı mezarda bulunan bir kabın üzerindeki yazılardan anlaşılmıştır.

Lise 158 0 Duygu CAN
Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Yalnızlığı

Bilim adamı, profesör, yazar unvanlığına sahip Tanpınar yalnızlığın eşiğinde kalmış bir şair olarak bilinir. Doğu ile Batı ikileminde hem Doğu’nun sözcüklerini hem de Batı’nın kelimelerini bir araya getirip yoğuran ve yoğurduğu bu sözcükleri eserlerinde uygun cümle yapısıyla vurgu yaparak okurlara iletmeye çalışmıştır. Eserlerinde bilgi vermenin yanında edebi ruh dediğimiz insan psikolojisinin ayrıntılarına inmiş ve yalnızlık, ölüm ve hayattan kaçış temalarına vurgu yapmıştır.

Lise 120 0 Ömer AYTAŞ

Toplam 39 sayfa var, şu an 5 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
HAZİRAN AYINA ÖZEL