Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog Özge DELİKAN (Bahçeşehir Kampüs PDR Öğretmeni)
Lise Eğitiminde Doğru Seçimlerin Ebeveynle İlişkisi: Büyüyünce Ne Olacaktık?

Lise Eğitiminde Doğru Seçimlerin Ebeveynle İlişkisi: Büyüyünce Ne Olacaktık?

Zamanı biraz geri sararak düşünmeniz için size şu soruyu sorsak: Büyüyünce ne olacaktınız? Bu soru için küçüklüğümüzde sinirimizi bozan, ancakher kuşakta tazeliğini koruyan adeta atalarımızdan yadigâr, en eski kariyer rehberliği sorgusu desek abartmış olmayız. Bu soru sorulduğunda kuşkusuz, değişmez ve gerçekçi bir cevap almak doğal olarak her zaman mümkün olmuyor. Peki, siz çocuklarınız için doğru ve gerçekçi olan cevabı ararken nelere dikkat etmelisiniz? Ne demiş Konfüçyüs: "Hayat boyu çalışmak istemiyorsan sevdiğin işi yap!"

Lise 2930 0 Özge DELİKAN
Çocuğunuzda Öğrenme İsteğini Açığa Çıkarın

Çocuğunuzda Öğrenme İsteğini Açığa Çıkarın

Eskilerin bir sözü var; ‘Atı suyun kenarına götürebilirsiniz; ancak ona zorla su içiremezsiniz.’Tam da ‘öğrenmek’ için söylenmiş.

Lise 2782 0 Özge DELİKAN
Uzaktan Eğitim Sürecinde Elimizden Ne Gelir?

Uzaktan Eğitim Sürecinde Elimizden Ne Gelir?

Bilindiği gibi aktif olarak 2020 Mart Ayı’ndan bu yana dünya bir virüs salgını ile mücadele ediyor. Salgının pandemiye dönüşmesi tüm dünya insanlarını, sağlığın yanı sıra pek çok yönden olumsuz olarak etkiledi ve biz de ülkemizde bu olumsuzluklarla başa çıkmaya çalışmaktayız. Bu olumsuzluklarla başa çıkarken bizi güçlü kılacak olan psikolojik tutumumuzdur. Stresle başa çıkabilmek, duyguları ve davranışları kontrol edebilme becerimiz sayesinde elimizden gelebilecekleri yapmak bu süreçte başta kendimize ve sonra da çevremize yardımcı olmaktadır.

Lise 4949 0 Özge DELİKAN
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları