Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog Lise
Gurbette İçilen Çay

Çay, bana rahmetli babamı hatırlatır. Çocukluğum gelir aklıma. Ah o yıllar… Dil bilmezlik sebebiyle marketten şeker yerine tuz alıp pasta yapan annem… Kadıncağız beden diliyle ancak o kadar anlatabilmiş kendini.

Lise 101 0 Şeyma KARAGÖZ
Neden İkinci Yabancı Dili Öğrenmeliyiz?

Bunun için birçok sebep söylememiz mümkün. İletişim insanlar için en önemli faktörlerden biri. Hemen hemen her ülkenin kendine ait bir dili vardır. Bu diller sayesinde her ülkede insanlar birbiriyle iletişim kurabilir. Peki ya farklı ülkenin insanları ile iletişim kurmak?

Lise 22 0 Bahar ARSLAN
Pisidia’nın (Göller Bölgesi) Başkenti: Sagalassos

Türkiye’nin “Maldivler’i” olarak nam salmış Salda Gölü görülmeye değer müthiş bir doğa harikasıdır. Bu Maldivler’i andıran doğa harikası gezildikten sonra nereye gidelim diyenler için yine aynı bölgede bulanan ve Salda Gölü’ne 2 saat mesafede ki Sagalassos Antik Kentine uğramanızda fayda var.

Lise 22 0 Fikri KURAN
Dil Öğretiminde İletişimsel Yaklaşımın Yeri ve Önemi

Temelleri 1960’lı yıllarda Noam Chomsky tarafından atılan ve 1970’li yıllarda Michael Halliday tarafından geliştirilen “İletişimsel Yaklaşım” dilin gerçek anlamını karşı tarafa etkileşim yoluyla aktararak dil öğretimi fikrine dayanmaktadır.

Lise 19 0 İngilizce Zümresi
Salgın Hastalık: Phubbing/Sosyotelizm

Sosyal medyanın hayatımızda aktif var oluşu ve yanlış kullanımı, akıllı telefonların hayatımızı kolaylaştırmak için üretimi ancak insanın bunu hayatına olumsuzlukla entegre etmesi, fotoğraf paylaşmanın bir etkinlik haline dönüşmesi, sohbetlerin sosyal medya takipleri için kesilmesi, sofraya geldiğinde fotoğraf çekmek ve paylaşmak amacıyla soğuyan yemekler… Bu liste böyle uzar gider.

Lise 44 0 Büşra ÖNGÜ
Fizik Eğitiminin Önemi

Fizik, madde ile evren arasındaki ilişkiyi inceleyen bir bilim dalıdır. O kadar geniş bir alanı kapsamaktadır ki o yüzden kendi alt dallarına ayrılma gereği duyar. Mesela; elektrik, optik, termodinamik, nükleer fizik gibi…

Lise 70 0 Murat ÇELİK
Yazmak Üzerine

Bir roman ya da hikaye yazarının masa başına oturup ilham gelmesini bekleyerek yazdığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Roman yazmak ya da kurmaca bir metin oluşturmak sanıldığının aksine hiç de kolay değildir.

Lise 69 0 Ayşegül YAVUZEL
Popüler Kültür Kurbanı: Edebiyatsız Edebiyat!

Başlık biraz enteresan gelmiş olabilir ancak maalesef günümüzde popüler kültüre ayak uyduran, modaya kurban edilmiş bir yığın kitap girdi hayatımıza. Edebi zevkten, estetikten uzak bu kitaplar gençler arasında çok rağbet gördü. Neydi peki Reşat Nuri’nin, Peyami Safa’nın, Ömer Seyfettin’in kemiklerini sızlatacak nitelikteki bu eserleri popüler yapan?

Lise 109 0 Ayşe ÖZBEK
Kimyaya Karikatürlerle Bakış

Ozon tabakasında delik mi var? Çaya atılan şeker eridi mi, çözündü mü? Plastik kısımdan tut elektrik çarpmasın! İlkokulda plastik tarak kağıt parçalarını nasıl çekti? Aynı ortamda bulunan demir kap mı daha sıcak plastik kap mı? Buz erirse kütlesi azalır mı?

Lise 22 0 Selime ÇÖP
Neydi Bu Sıfır?

Matematik bilimindeki en önemli sayılardan birisi 0 (sıfır) sayısıdır. Sıfır sayısı geçmişten günümüze edebiyata, felsefeye konu olmuş, 1 rakamı ile birlikte bugünkü bilişim teknolojisinin temelini oluşturmuştur.

Lise 20 0 Yağmur BALTACI

Toplam 15 sayfa var, şu an 1 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
ARALIK AYINA ÖZEL