Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog Lise
YKS İçin Hedef Derece Yapmak Olmalı

Her biri üniversite adayı olan öğrencilerimiz okullarımızdaki Adım Adım YKS’lerde, ortak deneme sınavlarında TYT’yi ve AYT’yi prova ediyor. Denemelerdeki soru tarzı, puan hesaplamaları ve elde edilen ham puanlarıyla Okyanus PUSULAM’da öğrencinin hedeflediği bölümlere yerleşip yerleşilemeyeceğinin görülmesi hazırlık sürecini gerçekçi kılıyor.

Lise 407 0 Bora Serhat ÇELİK
Lise Eğitiminde Doğru Seçimlerin Ebeveynle İlişkisi: Büyüyünce Ne Olacaktık?

Zamanı biraz geri sararak düşünmeniz için size şu soruyu sorsak: Büyüyünce ne olacaktınız? Bu soru için küçüklüğümüzde sinirimizi bozan, ancakher kuşakta tazeliğini koruyan adeta atalarımızdan yadigâr, en eski kariyer rehberliği sorgusu desek abartmış olmayız. Bu soru sorulduğunda kuşkusuz, değişmez ve gerçekçi bir cevap almak doğal olarak her zaman mümkün olmuyor. Peki, siz çocuklarınız için doğru ve gerçekçi olan cevabı ararken nelere dikkat etmelisiniz? Ne demiş Konfüçyüs: "Hayat boyu çalışmak istemiyorsan sevdiğin işi yap!"

Lise 745 0 Özge DELİKAN
Çocuğunuzda Öğrenme İsteğini Açığa Çıkarın

Eskilerin bir sözü var; ‘Atı suyun kenarına götürebilirsiniz; ancak ona zorla su içiremezsiniz.’Tam da ‘öğrenmek’ için söylenmiş.

Lise 688 0 Özge DELİKAN
Uzaktan Eğitim Sürecinde Elimizden Ne Gelir?

Bilindiği gibi aktif olarak 2020 Mart Ayı’ndan bu yana dünya bir virüs salgını ile mücadele ediyor. Salgının pandemiye dönüşmesi tüm dünya insanlarını, sağlığın yanı sıra pek çok yönden olumsuz olarak etkiledi ve biz de ülkemizde bu olumsuzluklarla başa çıkmaya çalışmaktayız. Bu olumsuzluklarla başa çıkarken bizi güçlü kılacak olan psikolojik tutumumuzdur. Stresle başa çıkabilmek, duyguları ve davranışları kontrol edebilme becerimiz sayesinde elimizden gelebilecekleri yapmak bu süreçte başta kendimize ve sonra da çevremize yardımcı olmaktadır.

Lise 2517 0 Özge DELİKAN
Uzaktan Eğitimde Başaranlar

Hayatın olağan akışı bozulunca pek çok şeye ara vermek gerekebiliyor. Ancak eğitim ara verileceklerden değil. Çünkü çocuklar ve gençler gelişimi her an yaşarken onlara “durun, hele bir bekleyin” demek mümkün değil. Onların bilişsel, duygusal, sosyal ve hatta bedensel gelişimi için eğitimin ekranlar aracılığıyla da olsa devam etmesi önemli.

Lise 1532 0 Bora Serhat ÇELİK
Starlink Projesi "Geleceğin Süper Hızlı İnterneti"

Bilim dünyasındaki gelişmeleri az çok takip ediyorsanız Elon Musk ismi ve Space X firması hakkında kesinlikle duyduğunuz ve bildiğiniz şeyler vardır. Elon Musk ülkemizi ziyaret ettiğinde ve Anıtkabir ziyaretinde bir hayli gündem olmuş ve ülkemizdeki takipçi sayısı 1 milyonun üzerine çıkmıştı. Hatta ülkemiz yeni nesil Türksat uydularının Falcon 9 roketleri ile gönderimi için Space X firması ile anlaşma yapmıştı. Son günlerde adını Starlink isimli bir proje ile yine duyuran Elon Musk ve Space X firması bir çok spekülasyon ve komplo teorilerinin oluşmasını sağladı.

Lise 1551 0 Abdullah KARALAR
Çocuğunuz Nasıl Bir Lisede Okumalı?

Çocuğunuz öyle bir lisede okusun ki, o dört yılı tamamladığında üniversiteye hazırlanmış, yabancı dili öğrenmiş, çağımızın yaşam becerilerini kazanmış olsun. Lisesi onun kişisel ve sosyal gelişimini sağlasın.Kendi öyküsünün kahramanı olduğunu öğrenmiş olsun.

Lise 1405 0 Bora Serhat ÇELİK
Kanatlarıyla Dizelere Dokunanlar

Tüm deniz şehirlerinin bir anne şefkatiyle sarıp sarmaladığı evlatlarıdır martılar. Denize ve özgürlüğe olan sevdaları birbirleriyle yarışır. Hangisi üstün gelir bilinmez ama insanda bıraktığı huzur hissidir belki onu birçok şiir ve öykünün vazgeçilmezi yapan.

Lise 2033 1 Tuba YİŞİN
Geleceğin Mimarı

Dünyanın en önemli mesleklerinden biri olan öğretmenlik çeşitli aşamalardan geçerek günümüze geldi. Her medeniyet bu mesleğe önemli katkılar yaptı ve gelişmesini, ilerlemesini sağladı.

Lise 1553 0 Tahsin ALTIN
Şiirlerde Bir Kent: İzmir

Doğup büyüdüğüm, beni ben yapan her şeyde mutlaka bir dokunuşu olan İzmir’le ilgili okumayı, araştırmayı severim çünkü bana göre insanın kişiliğini şekillendiren şehrin geçmişine yapılan yolculuk, kendini tanımanın da yollarından biridir. Yine böyle bir yolculukta dikkatimi çeken, eskilerden kalma bir İzmir fotoğrafının altına şu yazı iliştirilmişti:

Lise 1362 0 Onur ALTUN

Toplam 22 sayfa var, şu an 1 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
HAZİRAN AYINA ÖZEL