Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog Lise
Dünya Neden Evimiz?

Birçok gezegenin içinde, Dünya’da var oluşumuzun bir sebebi olduğunu görüyoruz. Diğer gezegenlerdeki ekstrem hava koşullarıyla kıyaslandığında Dünya üzerinde meydana gelen doğa olayları ortalama düzeyde ve yaşamın devamlılığını sağlıyor. Evimize en çok benzeyen gezegen olan Marsta bile yaşamanın şu an için mümkün olmadığı biliniyor. Bunlara rağmen dünyayı yok etmek için el vermişcesine hareket ediyoruz.

Lise 797 0 Gözde Başak DEMİRCİ
Muz Meyvesindeki Pozitron

Evrenin her yerinden Dünyamıza gelen yüksek enerjili parçacıkların çoğunun anti-parçacığı olduğu bilinmektedir. Antimadde bilindiği üzere parçacığın kendisi ile spin, kütle ve ölçülebilir bütün özelliklerinin eş değerde olup sadece elektriksel yükünün ters olduğu parçacıkların varlığıdır. Bu durumda aklımıza büyük patlama gelmektedir. Madde ile antimadde birbirlerini yok ediyorsa evren nasıl oluşmuştur?

Lise 791 0 Merve DİRİN
Ekmekten Sonra Eğitim, Bir Milletin En Büyük İhtiyacıdır

"Ekmekten sonra eğitim, bir milletin en büyük ihtiyacıdır." diyen Lord Byron yeni eğitim-öğretim yılına merhaba demeye sayılı günler kala bir ülke için eğitimin önemini en acil ihtiyaç gibi vurgulamıştır.

Lise 814 0 Ebru POLAT
Deneylerle Fizik

Günümüzde ülkelerin gelişmesi ancak bilimsel ve teknolojik ilerlemelerle mümkün olmaktadır. Bu ilerlemeleri sağlayacak olanlar ise şüphesiz iyi eğitimli bireylerdir. Okullarda iyi bir fizik eğitimi teorik bilgi verildikten sonra uygulamalı ve güncel hayatla ilişkili deneysel çalışmalarla gerçekleşmektedir.

Lise 558 0 Ezgi Yıldız ATEŞ
Blockchainde Matematik

Asıl olay buluttaydı fakat şiirler hep yağmurlara yazıldı...

Lise 561 0 Murat GÖRAL
Matematikte Reform: Yeni Nesil Sorular

Son zamanlarda hayatımızın her alanında sıklıkla duyduğumuz, popüler hale gelen “Yeni Nesil” kavramı. Yeni nesil kahve, yeni nesil lokma, yeni nesil çocuklar, yeni nesil okullar, yeni nesil sorular vb.

Lise 872 0 İpek ÖZTOSUN
Eylül'den Eylül'e

Eylül, yaz mevsiminin bittiğini, hüzünlü günlerin yani sonbaharın geldiğini haber veren bir aydır. Eylül neden hüzünlü bir aydır? Yaz tatilimizi bitirdiği için olabilir mi? Hayır, eylül bir ay olarak işleyişi değil de doğaya yaşattıkları için hüzündür.

Lise 411 0 Tuba KOÇAL
Temiz İnsan, Temiz Çevre

Çocukluktan itibaren verilmeye başlanan ve hayat boyu devam eden temizlilk alışkanlığı; maddi manevi temizliği içinde barındırmaktadır.

Lise 1629 0 Hüseyin FIRAT
Hiç

Sayfalar dolusu hiç. Bir sürü hiç. Onlarca hiç. Çeşit çeşit hiç. Her yer, her şey hiçlikle dolu.

Lise 1529 0 Talha KÖSEOĞLU
Yabancı Dil Öğrenmek

Yabancı dilin son zamanlarda bunca önemli hale geldiği ve küresel dünyada sınırların gün geçtikçe şeffaflaştığı günümüzde, yabancı dilin bugün ulusal sınırları aşmak isteyen her öğrencinin her insan için bir gereklilik olduğuna dikkat çekerken, yabancı dil öğrenmenin insanın kendisine kattığı kültürel birikimin yanı sıra, özgüven ve bir duruş anlamına da geldiğini vurgulumak gerekir.

Lise 1590 0 Kadir DEMİR

Toplam 22 sayfa var, şu an 3 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
AĞUSTOS AYINA ÖZEL