Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Deneylerle Fizik
Deneylerle Fizik
Deneylerle Fizik

Günümüzde ülkelerin gelişmesi ancak bilimsel ve teknolojik ilerlemelerle mümkün olmaktadır. Bu ilerlemeleri sağlayacak olanlar ise şüphesiz iyi eğitimli bireylerdir. Okullarda iyi bir fizik eğitimi teorik bilgi verildikten sonra uygulamalı ve güncel hayatla ilişkili deneysel çalışmalarla gerçekleşmektedir.


Bilimsel bilgiye ulaşmada sırasıyla, problem belirleme, gözlem yapma ve veri toplama, hipotez kurma, deney tasarlama, kontrollü deney yapma, sonuç hipotezi destekliyorsa teori ya da yasa olarak duyurma yolu izlenmektedir. Bu yüzden bilimsel bilgiye ulaşmada deneylerin önemi büyüktür.

Konunun deneylerle desteklenmesi sonucunda öğrenci yaparak-yaşayarak öğrenmeyi gerçekleştirir ve öğrendiği bilgiyi karşısına çıkan bir problemin çözümünde kullanmaya hazır hale gelir. Deneyler ile desteklenen bir konuyu kavrarken öğrenci beş duyu organını kullandığı için öğrendiği bilgi daha kalıcı olur. Deneylerle öğrenme sorgulama, eleştirel düşünme, yaratıcılık becerisi kazandırır.

Laboratuvar çalışmaları daha çok grup halinde yapılır bu da öğrencilerin grup çalışması bilincinin gelişmesine, daha aktif olmalarına, bireysel gelişimlerine yardımcı olur.

Fizik dersine ait güncel hayat örnekleri ve birçok deney mevcuttur, öğrencilerimizin fizik konularını daha iyi kavrayıp üretici, sorgulayıcı bilince sahip olmaları için konu anlatımlarımızı mutlaka deneylerle desteklemeliyiz.

 

Ezgi Yıldız ATEŞ

Fizik Öğretmeni                                                                              


  • Paylaş

Lise 1688 0 21 Ekim 2019, Pazartesi

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları