Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | YKS Motivayon Mektubu-2 Senin Başarı Yolculuğun
YKS Motivayon Mektubu-2 Senin Başarı Yolculuğun
YKS Motivayon Mektubu-2 Senin Başarı Yolculuğun

Senin Başarı Yolculuğun Birkaç hafta sonra üniversite giriş sınavı olan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrencilerimiz için onları motive edecek hatırlatmalar yapmaya devam ediyoruz.


Üniversite adayı genç arkadaşım,
Bu bir serüven mi yoksa yolculuk mu? “Ne farkı var?” dersen serüvendebilinmezler, belirsizlikler vardır. Ancak yolculuk planlıdır ve yolculuk boyunca yaşanacak durumlar öngörülebilir. Serüven doğal olarak heyecan vericidir ancak riskleri vardır. Yolculuğun ise riskleri azdır ve yine heyecanlıdır. Keyiflidir. 

Okyanus Kolejinde yaşadığın dört yıla dönüp bakarsan göreceksin ki 9. Sınıftan bu yana üniversite hep gündemindeydi. Kişisel özelliklerine uygun, ilgilerine hitap eden yükseköğretim bölümlerini tanıman için çalışmalara katıldın. Yeteneğinle kariyerin arasındaki ilişki konusunda bilinçlendin.Gelecek farkındalığını; kariyer testleriyle, Kariyer Kulüp faaliyetleriyle, Kariyer ve Gelişim Saatleriyle kazandın.Ayrıca PUSULAM’da 9. Sınıfın ilk haftalarından itibaren ve her dönem üniversite/bölüm tercihlerini yaptın. Elbette okulumuzdaki Üniversite Hazırlık Sistemi içinde dört yıldır Temel Yeterlilik ve Alan Yeterlilik Testlerindeki (TYT-AYT) başarın için öğrenim gördün. Her ders adeta sınavda çıkacak soruların cevabını öğrendin.
 

Bunları sana yazdım
Çünkü bunca emeğin karşılığını alacağın, ektiklerini biçeceğin bir süreçtesin. Yolculuğun önemli bir kesitindesin.Bil ki sınavda çıkacak soruların doğru yanıtlarını vermeni sağlayacak bir öğrenim gördün. Hedeflediğin üniversiteler ve bölümler için gerekli olan test başarısı yani hangi testte kaç net gerektiğini biliyorsun. Geçtiğimiz yılın verilerini PUSULAM’da ve YÖK Atlas’ta gördün, inceledin. Sen hayallerini hedef yapmanı sağlayacak rehberlik hizmetleri aldın.
Belki de yapman gereken tek şey “hatırlamak”. Her şeyi hatırlayamayabilirsin ancak bildiklerini de unutacak değilsin. Önüne konulacak test kitapçıklarında her sorunun bir doğru yanıtı olduğunu bilerek, kendi rekorunu kırmak için hazır ol.
 

Sen İlk Değilsin Ve Doğru Bölümü Okuyacaksın
Bugün 8 milyon kadar üniversite öğrencisi var ve 10 milyondan fazla üniversite mezunu var.Senin bir süre sonra yaşayacağın sınav deneyimini bu milyonlarca insan yaşadı. Sistemler zaman içinde değişse de mantığı değişmedi. Sınava girdiler puan aldılar, tercih yaptılar ve üniversiteli oldular. Demem o ki sana da üniversitede yer var. Üstelik herhangi bir bölüme değil, yeteneğine uygun, seni heyecanlandıran, bu hayata bir fark katacağın yükseköğretim programında okuyacaksın. Bunu biliyorum çünkü sen bizim öğrencimizsin. 
 

Yetenek, kariyer, üniversite
Bu üçünün, okulumuzda geçirdiğin dört yıl boyunca en sık gördüğün, duyduğun, okuduğun sözcükler olmasına özen gösterdik. Çünkü bu sözcükler senin geleceğini şekillendiren güçleri ifade ediyor. İlgilerini yeteneklerini tanımanı sağlayan Kariyer Profil Testini her yıl uygulamıştın. Sonra sana uygun bir Kariyer Kulübü seçmiştin. Konferans salonunda öğretim üyelerinin ve meslek profesyonellerinin gelip verdiği konferansları hatırla. Veya PDR öğretmeninle ve Kariyer Kulüp arkadaşlarınla gittiğiniz fakülte dersliklerinde katıldığınız dersleri. Emin ol sen, diğer milyonlarca üniversite adayından çok daha hazırsın. 

 

Dört yıldır Üniversite Hazırlık Sistemindesin
9. ve 10 sınıflarda haftalık ders programında akademik ders saatlerinin dağılımında hep bir TYT vurgusu oldu. 11. Sınıfa geçerken TYT ile AYT’de vurgulanmaya başlandı. Deneme sınavların, ders kitapların, akıllı tahta içeriklerin, sınav takvimin senin üniversite adayı olduğun gerçeğiyle tasarlanmıştı. Pandemi nedeniyle uzaktan eğitimin yapıldığı günlerde de öğrenime ara verilmedi. Sistem tıkır tıkır işledi ve sen bunun bir parçasıydın.
 

Dönüp bakınca
Evet, geride kalan lise yaşantına dönüp bakınca bu anlattıklarımı göreceksin. Şu kalan sürede bu birikimden aldığın güçle, sınava kadar kalan sürede akademik olarak da zihinsel olarak da olabileceğinin en iyisi olacaksın.  YKS’de kendi rekorunu kırıp birkaç ay sonra da kalbine ve aklına en uygun fakültenin, bölümün öğrencisi olacaksın.

Biz buna inanıyoruz. Sen de inan.
 


  • Paylaş

Lise 2127 0 30 Mayıs 2022, Pazartesi

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları