Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Eğretileme Dünyası

‘’Türkçesi varken’’ başlığı altında konuşulası bir konu, metafor… Türkçede eğretileme ya da iğretileme şeklinde kullanılan;  Fransızca métaphore: Mecaz. (edebiyat) Bir şeyi başka şey ile benzetmeye, kıyaslamaya, anlatmaya yarayan metaforu bir yazarın en güçlü silahı olarak betimleyebiliriz.

Lise 247 0 Elif KARAGÜNEY
Divan Şiirinde Aşk

Aşk her yüzyılda her edebiyatta şairlere ilham olan o eşsiz duygu. Bu eşsiz duyguya gelin bir de divan edebiyatının gözünden bakalım.

Lise 223 0 Tuğba ARIKAYA
Bazı Kelimeler Çok Güzel

Lugat 365 projesi, hissikablelvuku, müşkülpesent gibi unutulmuş veya gençlerin duymadığı eski kelimeleri sosyal medya üzerinden paylaşan bir projeydi. Onların paylaştıkları kelimelerden bir seçkiyi sizler için hazırladık.

Lise 210 0 Tuğba HAVUZ
Bir Eksik Bir Fazla Ne Farkeder? +1 MUTLULUK

Çekik küçük gözler, basık burun, kısa parmaklar, kısa boyun, avuç içindeki tek çizgi, ayak parmağının diğer parmaklardan daha açık olması senin için ne kadar tanıdık bir tanım?

Lise 315 0 Yasemin ÇELİKBAŞ
Doğuştan Fizik Biliyor Olabilir Miyiz?

Bilgi nedir? Bilginin farklı terminolojilerde birçok farklı tanımı olabilir. Biz en basit haliyle “bilgiyi” bilimsel çalışmalar sonucunda elde ettiğimiz bir ürün olarak tanımlayabiliriz.

Lise 186 0 Fırat SERİN
Bir Şey Bulamazsan Matematik de İnanmasalar da Bir şey Demezler

Bu yazıya başlamadan önce ne yapacaktım biliyor musunuz? İnternetten matematikle ilgili bir yazı bulup aynen yapıştıracaktım. Ama bu işlere bakanlar bunu benden önce düşünmüştür diye dikkatli olmalıydım. Öyle ilk bulduğuna atlama birkaç yazı, makale oku sonra azcık ondan bi tutam bundan alırsın bir de Afilli bir başlık attın mı MATEMATİİİİK EVRENİN DİLİDİR EFENİM diye tamamdır gönder gitsin zaten kim okur matematikle ilgili sıkıcı bir yazıyı dedim.

Lise 204 0 Ersan UÇAK
Aydınlık Kaybedişlere

Tüm hisler, heyecanlar ve hayattaki tüm lirizm ve canlılık yenilgi üzerine... Kaybederek çoğalıyoruz. Gece aydınlatıyor gündüzümüzü. Ve gözyaşımızın rahmeti cân üzerine. Hz. Yakup'u Yakup yapan gözyaşları değil miydi sahi..? Hz. Yusuf'u kuyuya atıp sonrasında güzelleştiren ve gönüllere sultan yapan güzelliğiyle... Güzellerin kanıyla güzel olan Yusuf değil mi..?

Lise 188 0 Serap SEVİLMİŞDAL
Argonun Evrimsel Süreci, Dil, Kültür ve Halkla Olan İlişkisi

Dilin ne olduğunu ve kültürle ilişkisini bilmeden argoyu anlamak pek mümkün değildir.

Lise 190 0 Songül ALTUN
Yabancı Dil Öğrenmenin Önemi

Yabancı bir dil öğrenmek zaman alan bir süreçtir. Yabancı bir dil öğrenmeye başlamaya karar vermek için bazı nedenler size yardımcı olabilir. Bu nedenleri ; dil öğrenmek kullanışlı olduğu için , ilgi alaka ve ihtiyaç duyulduğu için ya da iletişim sağlayabilmek için, şeklinde sıralayabiliriz. Ama sebebimiz ne olursa olsun bir dili neden öğreniyor olduğunuza dair net  bir fikre sahip olmanız çalışmalarınızda sizin motive olmanıza yardımcı olacaktır.

Lise 111 0 Göksu IŞIKALTI
Sessiz Katil: Şeker

Hepimiz sağlıklı ve uzun ömürlü olmak isteriz. Maalesef artık bunun için daha fazla çaba sarf etmemiz gerekiyor.

Lise 90 0 Esen GÜNDÜZ

Toplam 38 sayfa var, şu an 3 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
NİSAN AYINA ÖZEL