Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Üstün Zekalı Çocuklarda Okul Başarısı

Üstün zekalı çocuğa sahip velilerin en çok karşılaştığı sıkıntılardan biri çocuğundan somut bir başarı beklemesidir.

İlkokul 972 0 Cansu YILDIZ
Üstün Zekalı Çocuklarda Tanı Sonrası

Üstün tanısı koyulduktan sonra ebeveynler şimdi ne yapmalıyım diye düşünüyor. Bir kısmı normal davranayım, normal bir eğitim alsın ki normal bir çocuk olsun derken bir kısım ebeveynde çocuğumun ihtiyacını karşılamak için ne yapmalıyım sorusunu soruyor.

İlkokul 498 0 Cansu YILDIZ
Altın Çocuklar

Ailesi Arda’nın farklı bir çocuk olduğunu bebekliğinden beri fark etmeye başlamıştı aslında. Arda diğer bebekler gibi değildi. Erken konuşmaya başladı, erken yürüdü. Geniş bir hayal gücü vardı. Çok anlamlı konuşuyordu. Yetişkinlerle konuşmaya başladığı zaman herkesin tepkisi aynı oluyordu. “ Bu çocuk sanki büyümüşte küçülmüş. Ne kadar akıllı böyle...”

İlkokul 547 1 Buket KAYIŞ
Eylül'den Eylül'e

Eylül, yaz mevsiminin bittiğini, hüzünlü günlerin yani sonbaharın geldiğini haber veren bir aydır. Eylül neden hüzünlü bir aydır? Yaz tatilimizi bitirdiği için olabilir mi? Hayır, eylül bir ay olarak işleyişi değil de doğaya yaşattıkları için hüzündür.

Lise 179 0 Tuba KOÇAL
Üstün Zekâlı Ve Yetenekli Çocuklarda Mükemmeliyetçilik

Üstün zekâlı ve yetenekli çocukların özelliklerinden biri de mükemmeliyetçiliktir. Mükemmeliyetçilik; ilk akla gelen tanımıyla mükemmel olma isteği değil, bir kişinin mükemmel olmadığında olumsuz duygular yaşaması, değersiz hissetmesi ve iyi olamayacağı korkusudur. Başka bir tanımla mükemmeliyetçilik, bir şeyin kişinin istediği kalitede olmadığında kişinin yaşadığı olumsuz duygulardır.

İlkokul 606 1 Emine Gezer
Doğru Lise Nasıl Seçilir

Çocuklarımız öyle bir lisede okusun ki, o dört yılı tamamladığında üniversite hazırlığında, dil eğitiminde, yaşam becerilerinde donanımlı ve kişisel- sosyal gelişim ihtiyaçları karşılanmış olsun. Bu öykünün kahramanı, kendi yaşamının lideri olduğunu öğrenmiş olsun.

Lise 8236 0 Bora Serhat ÇELİK
Bir Okul Öncesi Öğrencisi Yaz Tatilinde İngilizce Konusunda Nasıl Desteklenmelidir?

Çocukların dört gözle beklediği mevsimdir YAZ. Aileyle doyasıya geçirilen zamanlar; deniz, kum, Güneş üçlüsü; esnek saatlerde uyuyup uyanmalar… Derken, ne oldu bütün bir dönem öğrendiklerimiz? İşte Eylül gelip çattığında İngilizce öğretmeni olarak bizlerin en büyük yakınmasıdır bu. Peki, ne yapsak da yaz dönemini yabancı dil adına dolu dolu geçirsek?

Okul Öncesi 2246 0 Aslı ADALI
Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklarda Sosyal Duygusal Gelişim

Hayatımızın başlangıcından itibaren bizi en fazla motive eden şeyler, bireysel olarak önemli gördüğümüz şeylerdir. Neyi önemsediğimiz, dünyamızı şekillendirir.

İlkokul 1559 0 Hilal ATLI
Temiz İnsan, Temiz Çevre

Çocukluktan itibaren verilmeye başlanan ve hayat boyu devam eden temizlilk alışkanlığı; maddi manevi temizliği içinde barındırmaktadır.

Lise 1064 0 Hüseyin FIRAT
Hiç

Sayfalar dolusu hiç. Bir sürü hiç. Onlarca hiç. Çeşit çeşit hiç. Her yer, her şey hiçlikle dolu.

Lise 959 0 Talha KÖSEOĞLU

Toplam 42 sayfa var, şu an 3 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
HAZİRAN AYINA ÖZEL