Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Vücudun biyolojik saati nedir?

İnsan vücudunun biyolojik saatini inceleyen ve bunu kontrol eden moleküler mekanizmaları ortaya çıkaran üç ABD’li bilim insanı, 2017 Nobel Tıp Ödülü’ne layık görüldü.

Lise 3768 0 Onur ÖZKURT
Hayatın İçinden Kimya Bilgileri

Günlük hayatta kimya karşımıza çok çıkar. Ufak bilgiler ile kimyadan yararlanarak hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.

Lise 803 0 Merve KABAKÇI
Dünya Neden Evimiz?

Birçok gezegenin içinde, Dünya’da var oluşumuzun bir sebebi olduğunu görüyoruz. Diğer gezegenlerdeki ekstrem hava koşullarıyla kıyaslandığında Dünya üzerinde meydana gelen doğa olayları ortalama düzeyde ve yaşamın devamlılığını sağlıyor. Evimize en çok benzeyen gezegen olan Marsta bile yaşamanın şu an için mümkün olmadığı biliniyor. Bunlara rağmen dünyayı yok etmek için el vermişcesine hareket ediyoruz.

Lise 768 0 Gözde Başak DEMİRCİ
Muz Meyvesindeki Pozitron

Evrenin her yerinden Dünyamıza gelen yüksek enerjili parçacıkların çoğunun anti-parçacığı olduğu bilinmektedir. Antimadde bilindiği üzere parçacığın kendisi ile spin, kütle ve ölçülebilir bütün özelliklerinin eş değerde olup sadece elektriksel yükünün ters olduğu parçacıkların varlığıdır. Bu durumda aklımıza büyük patlama gelmektedir. Madde ile antimadde birbirlerini yok ediyorsa evren nasıl oluşmuştur?

Lise 769 0 Merve DİRİN
Ekmekten Sonra Eğitim, Bir Milletin En Büyük İhtiyacıdır

"Ekmekten sonra eğitim, bir milletin en büyük ihtiyacıdır." diyen Lord Byron yeni eğitim-öğretim yılına merhaba demeye sayılı günler kala bir ülke için eğitimin önemini en acil ihtiyaç gibi vurgulamıştır.

Lise 788 0 Ebru POLAT
Deneylerle Fizik

Günümüzde ülkelerin gelişmesi ancak bilimsel ve teknolojik ilerlemelerle mümkün olmaktadır. Bu ilerlemeleri sağlayacak olanlar ise şüphesiz iyi eğitimli bireylerdir. Okullarda iyi bir fizik eğitimi teorik bilgi verildikten sonra uygulamalı ve güncel hayatla ilişkili deneysel çalışmalarla gerçekleşmektedir.

Lise 532 0 Ezgi Yıldız ATEŞ
Blockchainde Matematik

Asıl olay buluttaydı fakat şiirler hep yağmurlara yazıldı...

Lise 544 0 Murat GÖRAL
Matematikte Reform: Yeni Nesil Sorular

Son zamanlarda hayatımızın her alanında sıklıkla duyduğumuz, popüler hale gelen “Yeni Nesil” kavramı. Yeni nesil kahve, yeni nesil lokma, yeni nesil çocuklar, yeni nesil okullar, yeni nesil sorular vb.

Lise 849 0 İpek ÖZTOSUN
Üstün Zekalı Çocuklarda Okul Başarısı

Üstün zekalı çocuğa sahip velilerin en çok karşılaştığı sıkıntılardan biri çocuğundan somut bir başarı beklemesidir.

İlkokul 1691 0 Cansu YILDIZ
Üstün Zekalı Çocuklarda Tanı Sonrası

Üstün tanısı koyulduktan sonra ebeveynler şimdi ne yapmalıyım diye düşünüyor. Bir kısmı normal davranayım, normal bir eğitim alsın ki normal bir çocuk olsun derken bir kısım ebeveynde çocuğumun ihtiyacını karşılamak için ne yapmalıyım sorusunu soruyor.

İlkokul 852 0 Cansu YILDIZ

Toplam 43 sayfa var, şu an 3 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
HAZİRAN AYINA ÖZEL