Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Altın Elbiseli Adam

Isık Göl’de, bir Türk prensinin mezarından çıkarılan altın elbise… Adı bilinmeyen Türk Tigini, altın zırhından dolayı “ Altın Elbiseli Adam” olarak anılıyor. Onun bir Türk prensi olduğu aynı mezarda bulunan bir kabın üzerindeki yazılardan anlaşılmıştır.

Lise 83 0 Duygu CAN
Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Yalnızlığı

Bilim adamı, profesör, yazar unvanlığına sahip Tanpınar yalnızlığın eşiğinde kalmış bir şair olarak bilinir. Doğu ile Batı ikileminde hem Doğu’nun sözcüklerini hem de Batı’nın kelimelerini bir araya getirip yoğuran ve yoğurduğu bu sözcükleri eserlerinde uygun cümle yapısıyla vurgu yaparak okurlara iletmeye çalışmıştır. Eserlerinde bilgi vermenin yanında edebi ruh dediğimiz insan psikolojisinin ayrıntılarına inmiş ve yalnızlık, ölüm ve hayattan kaçış temalarına vurgu yapmıştır.

Lise 29 0 Ömer AYTAŞ
Şımarık Çocuğun Eğitiminde Ebeveyn Kontrolü

‘’Bir çocuğun şımarık yetişmesi için anne ve babasının çelişkiye düşmesi yeter’’ der Prof. Dr. Üstün Dökmen. Bu anlamlı ifadeyi açmakla yazıma başlamak istiyorum.

Lise 18 0 Ümmügülsüm AKYÜREK
Patatesten Gelen Enerji

Okullarda elektrik akımıyla ilgili fizik derslerinde genellikle patates kullanılır. Fakat bugüne kadar kimse patatesi enerji kaynağı olarak incelememiştir. 2010’da Rabinowitch, California Üniversitesi’nden başka bir ekiple birlikte bu fikri denemeye karar vermiştir. Ekip daha fazla enerji üretmek için patatesi dört-beş dilime ayırıp aralarına bakır ve çinko metal tabakaları koyarak bir devre oluşturmuştur.

Lise 26 0 Murat TARHAN
Sayıların Gizemi Matematiğin Keşfi

Hayatımızın nerdeyse  her evresinde karşımıza çıkan sayılar ile   tanışmamız 3,4 yaşlarında olmuştur. ”Sen kaç yaşındasın?“ ,“Hadi sayıları sayalım.”  soruları ile  öğrenmeye başlayıp sonra okul yıllarımızda  matematik dersi ile sayıları gerçek anlamıyla öğrenip, özelliklerini  kavradık. Matematik dersleri; öğrenim hayatımızın her senesinde çıktı karşımıza ama hiç düşündük mü matematiğin aslında hayatımızın neresinde olduğunu ? Öğrencilerimizin en çok yakındığı konu budur. Biz matematiği hayatımızın neresinde kullanıyoruz?  Ya da bir öğretmen olarak şunu sormalıyım ki sadece ders midir matematik?

Lise 15 0 Betül BABAOĞLU
21 Aralık Yılın En Uzun Gecesi!

Bugün 21 Aralık ve bu gece yılın en uzun gecesi!

Ortaokul 745 0 Esra Çömlek GÜLBEN
Don't Worry Just Try! (“Endişelenmeyin sadece deneyin!”)

“Don’tworryjusttry!” “Endişelenmeyin sadece deneyin!” Çokça duyduğumuz, şahit olduğumuz yabancı dil öğrenirken başlayan ve öğrendikten sonra bile devam eden, zaman zaman tırnak yedirten, endişesinden kelimelerimizin boğazımızda düğümlendiği “Ya yanlış cümle kurarsam, ya bana gülerlerse, ya doğru telaffuz edemezsem” kaygısı 7 den 702’ e tüm öğrenmeye açık, konuşmak isteyip de hep geri duran herkesin ama en çokta öğrencilerin en kritik kaygısıdır.

Ortaokul 340 0 Özlem PARLAR
Artık Konuşma Vakti

Yabancı dil öğrenmek artık bir mecburiyet değil ihtiyaç haline gelmelidir.  Globalleşen dünyada iletişim kurabilmek adına İngilizce öğrenmenin yanı sıra farklı bir dil daha öğrenmek gerekmektedir. Peki dil öğrenimini bu kadar zor kılan sebepler nedir?

Ortaokul 197 0 Ayşen Menekşe CİVAŞ
Yurtdışında Dil Eğitimi

Günümüzde milyonlarca insan yurtdışına giderek veya başka pek çok çeşitli yöntemlerle yabancı dil eğitimi almaya çalışıyor. Bunun sebeplerini küreselleşen dünya, iş hayatındaki yabancı dile olan ihtiyacın her geçen gün artması, kişisel gelişim, eğitim ihtiyaçları şeklinde sayabiliriz.

Ortaokul 223 0 Evrim EVRAN
Neden İkinci Yabancı Dili Öğrenmeliyiz?

Bunun için birçok sebep söylememiz mümkün. İletişim insanlar için en önemli faktörlerden biri. Hemen hemen her ülkenin kendine ait bir dili vardır. Bu diller sayesinde her ülkede insanlar birbiriyle iletişim kurabilir. Peki ya farklı ülkenin insanları ile iletişim kurmak?

Lise 198 0 Bahar ARSLAN

Toplam 37 sayfa var, şu an 3 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
ŞUBAT AYINA ÖZEL