Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Yapışkan Turuncu

Öyle bir madde düşünün ki elinizi içine yavaşça daldırdığınızda bir kek hamuru gibi davranıyorken üzerine sert bir darbe uyguladığınızda duvar etkisi yaratıyor.

Lise 121 0 ilker BALTACI
Bilgi-Matik

Matematik bilinen en eski bilim dallarından biridir. Zaman, teknoloji ve yaşam tarzlarımızla birlikte matematik çok büyük gelişim göstermiştir. Bilgisayarların hayatımıza girmesi ile birlikte matematiğin anlaşılması kolaylaşmaya başlamıştır. Hem öğrenciler hem de matematikçiler için yapılan işlemlerin model olarak ekrana yansıtılması matematiğin kavranması açısından büyük bir olanak sağlamıştır.

Lise 81 0 Hande DEMİR
Üstün Zekalı Çocuklara Nasıl Yaklaşmalıyız!

Üstünü ‘ALTIN’mışçasına Parlatmak İçin Naçizane Bir Vizyon Tohumu

İlkokul 199 0 Şükran AVCI
İyilik

İyilik yap denize at, balık bilmezse Halik bilir…

Ortaokul 191 0 Ortaokul PDR Birimi
Almanca Neden Kaba ve Okunması Zor Bir Dil?

Almanca öğrenmek isteyen fakat gramer ya da telaffuz açısından zor olduğu birçok kişinin diline dolanmış durumda. Fakat bu durumun aslında böyle olmadığını biraz araştırma ve o dili ana dilinden öğrenmiş birinden dinlediğiniz zaman fark edeceksiniz.

Lise 364 0 Cenk ÖZSEVEN
Dilin Zenginliği Kelime Hazinesinde Saklıdır!

İnsanların herhangi bir dilde kendilerini ifade edebilmeleri için gerekli en önemli unsur kelime dağarcığıdır.

Lise 176 0 Şükran KAYA ÇELEBİ
Bir Çevre Etiği Yansıması :Felsefenin Farkında Olma - Farkında Olmanın Felsefesi

Aldo Leopold, geçtiğimiz yüzyılın en önemli doğa felsefecilerinden biri ve hatta en önemlisi birçoğuna ilham kaynağı olması, toprak etiğini güncel kavramlarla dile getirilmesinin sonucudur denilebilir.

Lise 169 0 Eda GÜNER
Edebiyatta Distopya

Gelecek, insanın hayallerini harekete geçiren ve aslında fark etmeden bulunduğu anda yaratmaya başladığı bir tasarı. İnsanlığın geleceği, tarihin bizi getirdiği noktadan bakınca heyecan verici gelişmelerin yaşanacağını müjdeliyor.

Lise 119 1 Onur ALTUN
Turgut’un Selimlik Yolculuğu

Tutunamayanlar romanının en önemli kahramanlarından biri Turgut Özben’dir. Turgut, romanın başlarında hayata tutunmaya çalışan bir karakter olarak ele alınmış olmasına rağmen ilerleyen sayfalarda Selim Işık’ın hayata bakışından etkilenerek tutunamayan kahramanlardan biri konumuna gelir.

Lise 124 0 Didem İBRAHİMOĞLU
Latife Tekin: Büyülü Gerçekçilik

Büyülü gerçekçilik kavramı özellikle yirminci yüz yılda Latin Amerika' da gelişen bir tür olarak dikkat çekmişti. Bu türün sınırları tam olarak çizilememiş ve maalesef fantastik ve gerçeküstü her romana bu tarz yakıştırılmaya çalışılmıştır.

Lise 124 0 Hanife GEZEN

Toplam 39 sayfa var, şu an 2 sayfadasınız.

BİLGİLERİNİZİ GİRİN
HAZİRAN AYINA ÖZEL