Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Rekabet Yasası
Rekabet Yasası
Rekabet Yasası

Fen Bilimleri


Birey adına bazen zor olsada, rekabet yasası, insan ırkı adına en iyisidir. Her alanda en güçlü olan ayakta kalır.

Bilim adına rekabet ise her zaman kazandırır asla kaybetmek yoktur. Bilimsel bir çalışmada sonuç ne kadar önemliyse sonuca gidilen yolda elde edilen tecrübe de o kadar önemlidir. Örneğin bir bilim adamı; yaptığı çalışmalarda defalarca başarısız olsa, başarı için denediği her yol ona, hedefine varmasında ışık tutar.

İnsanı teşvik edecek, araştırmaya itecek ise rekabet ortamıdır. Üretkenliği arttırmak, düşünceyi geliştirmek ve hayalleri gerçekleştirmek eğitim, öğretimin temel bir ilkesi haline getirmekle, olur. Okyanus Kolejleri de bunu başarmak için atılması gereken en doğru adımları atmayı hedef edinerek hem insana hem de insanlığa nasıl yararlı olunacağını bize gösteriyor.

Hayal gücü olmayan insanın kanatları yoktur. Ne çaba gösterir ne de rekabet edebilir. Mantığımız bizi A noktasından B noktasına götürür elbet ama hayal gücü her yere; olmazdan olura, imkansızlıktan imkana. Ve insan kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret edemedikçe yeni Okyanuslar keşfedemez.

Unutulmaması gereken çok önemli bir şey var ki hayaller hep önden gider ama her zaman gerçekler kazanır… Hayallerle bir adım öne geçen birey gerçekleri eğitim öğretimle tamamlayarak kazanma yolunda amacına varır.

Rekabet etmek için hayallerin son kullanma tarihi yoktur. Başarısız olduğunuz da derin bir nefes alın ve yeniden deneyin. Asla vazgeçmeyin…Vazgeçmeyenler hayatta iz bırakanlardır…Ve başarmak için hayal edin.

 

Murat Esen

Fen Bilimleri Öğretmenleri


  • Paylaş

Ortaokul 1448 0 08 Haziran 2017, Perşembe

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları