Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okullar Tatil Öğrenmeye Devam
Okullar Tatil Öğrenmeye Devam
  • Paylaş
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenciler, öğretmenler ve velilerin sağlığı için ülke genelinde 16 Mart Pazartesi’den itibaren 27 Mart Cuma Gününe kadar bütün okullarda eğitim öğretime ara verildi.

6-10 Nisan'da uygulanacak ikinci ara tatil 16-20 Mart'ta uygulanacak ve verilen bu aranın ikinci haftasında yani 23-27 Mart'ta da uzaktan eğitim yöntemiyle eğitim öğretime devam edilecek.

Bu süreçte öğrencilerimizin serbest zamanlarını ve uzaktan öğretim haftasını verimli geçirmeleri için gerekli planlamalar Okyanus Kolejleri eğitim uzmanlarınca yapıldı.

Bakanlığın kararı açıklaması ardından okulumuz Veli İletişim Üçgeni (VİÜ) üzerinden veli ve öğrencilerini bilgilendirmeye başladı. Tatil ve uzaktan eğitim sürecinde de VİÜ’den gerekli paylaşımlar yapılmaya devam edilecek.

 

Tatilin Rota’sı Çizildi

Lise Kademesi öğrencilerinin uzaktan eğitim sürecinde evde ki vakitlerini en verimli şekilde geçirmesi amacıyla PDR Bölümünün hazırladığı “Okullar Tatil Öğrenmeye Devam”  temalı Rota Dergisi Veli ve Öğrencilerimizle, idarecilerimiz, Sınıf Koçlarımız tarafından iletildi. Bu Rota Bültenimizde öğrencilerimize,öğretim yılı başlarken hiç hesapta olmayan bu dönemi verimli ve keyifli geçirebilmeleri için rehberlik ediliyor. Öğrencilerimizi tanıyan öğretmenlerinin; onun gelişim ihtiyaçlarını, isteklerini, sorumluluklarını bilerek kaleme aldığı dolu dolu bir Rota yayınlandı.

 

Okullar Tatil Öğrenmeye Devam Rota Dergisi bülteni için tıklayınız.

Psikolojik Bağışıklığını da Koru bülteni için tıklayınız.

 

Uzaktan Eğitim Nasıl Olacak?

Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerimizin eksik kazanımlarına odaklanması için OKYANUS PUSULAM’ın yapay zekâsı ile belirlenen konular her öğrencimize özel olarak tanımlandı. Öğrencilerimiz eksik kazanımların konu anlatımlarının yapıldığı ders videolarına ile örnek soru çözümlerine telefon, tablet, bilgisayar ekranlarından Pusulam üzerinden ulaşabilecek.

9.Sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerimiz için uzaktan eğitim içerikleri hazırlanmıştır.
Bu içeriklere 20 Mart tarihinde VİÜ ve Okyanus PUSULAM üzerinden erişilecektir. Veli ve öğrencimiz ekranlarında çıkan linke tıklayarak hazırlanan içeriklereulaşabilecekleri gibi Pusulam menüsünde Hedefler / Durum / Kazanımlar üzerinden de erişilebilir.

Öğrencilerimizle Bağlantıdayız

Öğrencilerimiz normal eğitim temposunda internet bağlantılı mobil cihaz veya bilgisayarlarından derslerine devam edebilirler. Okyanus PUSULAM Platformumuzdan tüm öğrencilerimiz hizmet almaya, kendi öğretmenleri ile iletişim kurmaya devam edebilecek.
Ayrıca; 12.Sınıf öğrencilerimize 16-30 Mart tarihleri arasında
https://dijiogretim.com/sistemi üzerinden TYT-AYT deneme sınavları çevrimiçi olarak uygulanacak.

Kişiye özel, Yapay zekâya sahip Okyanus PUSULAM / Hedef Belirleme / sistemimizle zengin ve etkileşimli dijital eğitim içerikleriyle başarılı bir öğretim deneyimi yaşayacak. Ayrıca öğrencilerimiz okullarına döndüğünde tüm sınıflar düzeyinde yüz yüze telafi programı uygulanacak.

Bu süreçte veli ve öğrencilerimizin idarecilerimizle, sınıf koçlarımızla ve okul rehber öğretmenlerimizle iş birliği halinde olmalarını özellikle rica eder, sağlıklı günler dileriz.

 


Haber
:
Ömer AÇIKYÜREK
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
16 Mart 2020, Pazartesi 12:50
Okunma
:
3.871 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları