Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Doğru Lise Seçimi Sizi Hayat Boyu Mutlu Eder
Doğru Lise Seçimi Sizi Hayat Boyu Mutlu Eder
Doğru Lise Seçimi Sizi Hayat Boyu Mutlu Eder

TEOG sonucu sizi bugün mutlu eder ! Doğru okul seçimi ise sizi hayat boyu mutlu eder...


Çocuklarının lise seçimini yapacak değerli anne ve babalar, lütfen çocuğunuzu iyi tanıyın, gelecekte nasıl bir kariyer yapacağını iyi planlayın. Çünkü lisede çocuğunuzu ya büyütürsünüz, ya da sıradanlaştırırsınız. Çocuğunuzun sıradanlaşmasına asla izin vermeyin. Bütün okulları araştırın, tanıyın sonra seçiminizi yapın. Okulun binası güzel diye, LYS başarısı yüksek diye tercih etmeyin. Okul, size geleceğinizi gösteriyorsa seçiminizi yapın.

Seçtiğiniz lise çocuğunuzu YGS-LYS’ ye iyi hazırlamalı 
Üniversiteye hazırlık olarak düşünülen lise yaşantısında, öğrencilerin hedeflerine emin adımlarla yürümelerine olanak sağlayan başarılı bir eğitim sistemi olan okullar seçilmelidir..

Üniversite başarısı,  lisenin başarısını gösterir. İyi bir lise tercihinde amaç; doğru üniversiteye yerleşmektir. Okulun bu süreci destekleme adına yaptığı çalışmalar, öğrenci danışmanlık sistemi, etütler, sınavlar, sistematik geri bildirim ve doğru kariyer yönlendirmesi çok önemlidir.

Okyanus Kolejleri sistematik takip ve geri bildirim ve kariyer odaklı eğitim için Okyanus 'PUSULAM' uygulamasını kullanıyor.

Okyanus  'PUSULAM' Uygulaması Nedir?
En doğru üniversiteyi kazandırmak amacıyla YGS ve LYS’ye hazırlanan Okyanus Koleji öğrencileri için hazırlanmış, bir eğitim çözümü uygulamasıdır.
Okyanus Koleji Üniversite Hazırlık Sistemi (ÜHS) ve Okyanus Pusulam uygulaması hakkında detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

Seçtiğiniz lise kapsamlı ve doğru bir yabancı dil eğitimi vermeli
Dünyaya ayak uyduran, dünya vatandaşı yetiştiren okullar özellikle yabancı dil eğitiminde çok iyi olmalıdırlar. Yalnızca İngilizce ile sınırlı kalmayan, öğrencilerin farklı dilleri tanımalarına olanak sağlayan liseler tercih edilmelidir. Özel bir eğitim kurumu tercih edilecekse yabancı dil eğitiminin bağımsız kurumlarca denetlenmesine ve sertifika programlarının olmasına dikkat edilmelidir. Çocuğunuzun liseyi bitirdikten sonra hazırlık okumadan üniversiteye başlaması da çok önemlidir.
Okyanus Koleji İngilizce eğitimi; Okuma, Yazma, Dinleme, Anlama anlamında bağımsız bir kurum olan Cambridge Üniversitesi tarafından Almanca eğitimiyse Goethe Enstitüsü tarafından test edilip sertifikalandırılmaktadır. Ayrıca PET seviyesinde ki öğrencilerimiz üniversitelerin hazırlık sınıflarını okumadan üniversiteye başlamaktdır.

Seçtiğiniz lise çocuğunuzun yeteneklerini keşfetmeli Kariyer Planlaması yapmalıdır.
Bir öğrenci sadece okula bir şeyler öğrenmek için değil, kendisini ispatlamak, arkadaşlıklar edinmek, sosyalleşmek için gider. Çocuğunuzun kendini ifade edebileceği mutlu olabileceği sanatsal, sportif, kültürel ve dil kulüpleri olmalı okulda. Ayrıca ilgi, yetenek ve motivasyonuna uygun meslekler belirlenip kariyer rehberliği yapılmalıdır. Okyanus Koleji olarak 70’i aşkın kulüp kurduk. Öğrencilerimizin ilgilerini ve yetenekleri düşünerek sayısız sanatçı, uzmanla buluşturduk. Yetenekleri alanında kariyer anlamında kendilerini geliştirebilmeleri için Kariyer Kulüpleri’ni kurduk. 

"Çocuklarımıza 12 Yaşından İtibaren MAPP Kariyer Testini Uyguluyoruz."

Çocuklarımızın her birinin çok farklı kariyer yetenekleri var. Bunun için Okyanus Kolejleri olarak, çocuklarımızı keşfedip, test edip bu yönde kendilerini eğitiyoruz. Yıllarca süren araştırmalar sonucunda, milyonlarca kişinin uyguladığı MAPP Kariyer Testini Türkiye’ye getirdik.12 yaşından itibaren tüm çocuklarımıza bunu uyguluyoruz. Bu test, öğrencilerin ileride mensubu olacakları meslekleri %99 doğru isabetle tespit eden bir testtir."

"Üniversite Mezunlarının %80'inden Fazlası Kendi Mesleğini Yapamıyor."

Örneğin çok iyi bir puanla çocuğumuz mimarlık fakültesine giriyor ve çok iyi puanla da mezun olabiliyor. Ama üç boyutlu düşünemiyorsa, tasarım gücü yoksa başarılı bir mimar olamıyor. Çok iyi bir mimar olacak bir öğrencimiz, doktor oluyor. Mezunların % 80’inden fazlası kendi mesleğini yapamıyor. Ve mesleklerini yapanlar da mutlu olamıyorlar.

Seçtiğiniz lisenin fiziki yeterlilikleri olmalı
Fiziki yapının yeterliliği eğitimin kalitesini arttırmaktadır. Öğrencinin derslerde öğretmenle daha fazla akademik temasta bulunabilmesi adına sınıflar kalabalık olmamalıdır. Öğrencinin öğrendiğini uygulayıp pekiştirebileceği laboratuvarlar olmalıdır. Derslikler konforlu yüksek tavanlı ferah ve ışık alan odalar olmalıdır. Öğrencilerin sosyal özelliklerini geliştirebileceği sanat ve spor alanlarının olması iyi bir eğitim için çok önemlidir.

Seçtiğiniz lise evinize yakın olmalı
Özelikle büyük şehirlerde yaşayanlar için trafiğin yoğun olduğu zamanlarda, saatler süren yolculuklarla evlerine veya okullarına varan öğrencilerin ders performansları olumsuz yönde etkilenmektedir. Dolayısıyla Lise seçimi yapılırken ulaşım ön sıralarda tutulmalıdır. Eğer özel okul tercih edilecekse bulunduğu şehirde öğrenci ve velilerine birden fazla farklı yer alternatifi sunan büyük kurumsal yapılar seçilmelidir. Herhangi bir taşınma ihtimaline karşı ileride avantaj sağlayacaktır.


Seçtiğiniz lise bilimsel projelere ve çalışmalara imkân tanımalı
Lise eğitimini üniversiteye hazırlık yaşantısı olarak tanımlayabiliriz. Üniversite eğitiminin hazır bulunuşluluğu akademik yeterlilik olduğu kadar bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerini bilme, doğru bilgiye ulaşma, ulaşılan bilgileri sorgulama ve doğru kullanabilmektir. Bu kazanımların öğrenilmesinde kullanılan en etkili yöntem proje temelli eğitimdir. Seçeceğiniz lise de proje temelli eğitim yapılıyor mu dikkat ediniz.

Okyanus Kolej’inin proje temelli eğitim sistemi ve BARGEM hakkında detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.


  • Paylaş

Lise 2720 0 19 Eylül 2016, Pazartesi

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları