OKYANUS KOLEJİ

BARGEM

Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi

Okyanus Kolejleri Bilimsel Araştırma Geliştirme Merkezi

" İnsan, aklın sınırlarını zorlamadıkça hiçbir şeye erişemez!"

"A. Einstein"

Okyanus Kolejleri’nde 2005 yılında kurulan BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi); gerçekleştirilen bilimsel organizasyonlardan, ulusal ve uluslararası proje çalışmalarından, AB projelerinden, UBAM (Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi) faaliyetlerinden ve Fen liseleri akademik derslerden sorumlu bir bilim merkezidir.

BARGEM, Okyanus Eğitim Kurumları’nın “Öğrenmeyi Öğretmek” politikasını pekiştiren, öğrencilerimize bilimsel araştırma yollarını, doğru bilgiye ulaşmayı, ulaştığı bilgileri sorgulamayı ve doğru kullanmayı öğretme yollarından olan en etkili proje çalışmalarını yürütmektedir.

Kurulduğu günden bu yana yaptığı bilimsel çalışmalar, bilimsel içerikli seminerler ve proje yarışmalarıyla, hem Okyanus Kolejleri’nin tüm kampüslerinde faaliyet gösteren BARGEM, öğrencilerimize Üniversite Laboratuvarlarında, proje odalarında, çeşitli kurum ve fabrikalarda bilimsel çalışmalar yaptırarak, bilimsel bakış açısını günlük hayatlarının bir parçası haline getirir.

PROJE BAŞARILARINDA LİDERİZ

Okyanus Kolejleri, BARGEM desteği ile yürütmüş oldukları çalışmalar sonucunda, Ulusal düzeyde "TÜBİTAK" uluslararası platformda ise "IYIPO,  ABD International Science Project Contest Proje, I-SWEEEP, MOSTRATEC" başta olmak üzere, Türkiye ve Dünya’da gerçekleştirilen birçok proje yarışmasında elde ettiği başarılarla yıllardır lider bir kurumdur.

ARAŞTIRMALARIMIZI BİLİM VE TEKNOLOJİ LABORATUVARIMIZDA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Öğrencilerimizi Fen alanında, üniversite standartlarında kurulmuş Bilim ve Teknoloji Laboratuvarımızda, DNA analizlerinden, ekstraksiyon işlemlerine, Nanoteknolojiden, Mikrobiyolojiye birçok çalışmanın gerçekleştirildiği araştırmalara teşvik ediyor ve bilimsel proje başarıları elde etmeleri için tüm desteği sunuyoruz.

PROJE ODALARIMIZ İLE FARKLIYIZ
Sadece Bargem'e özgü olan Proje Odalarımız, öğrencilerimizin grup çalışmaları yapabilmeleri için onlara en uygun ortamları sunuyor.

İlgili Proje Koordinatörü

Bu sayfa ile ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşın