Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | e-Twinning "Avrupa Birincisi” Diyarbakır Okyanus Koleji
e-Twinning "Avrupa Birincisi” Diyarbakır Okyanus Koleji
  • Paylaş
2005 yılında Avrupa Komisyonunun e-öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan e-Twinning, küresel çapta iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullara yönelik bir platform sunmaktadır.

Bu yıl yarışmaya katılan 870 proje içerisinden, 4 ayrı yaş kategorisi ve 5 özel kategori olmak üzere toplamda 13 proje ödül almaya hak kazanmıştır. “16-19 yaş grubu Birincilik Ödülü”nü Diyarbakır Okyanus Koleji Fizik Öğretmeni Mehmet Değirmenci danışmanlığındaki CLIMATE VOLUNTEERS adlı projemiz kazanmıştır.

Türkiye, Ukrayna, Romanya, Moldova Cumhuriyeti olmak üzere 4 farklı ülkeden 9 ortağı bulunan projede çağımızın en büyük çevre sorunlarından biri olan küresel iklim değişikliğinin önemi vurgulanmaktadır. Projede, iklim değişikliğinin küresel sorunlardan kaynaklanan etkilerini hafifletme ve bunlara uyum sağlama konusunda farkındalık yaratma hedeflenmektedir. Ayrıca tartışmalara katılma, sorumluluk alma, iletişim kurma, ortak çalışma, dijital araçları bilinçli ve etkin kullanma, kültürel anlayış ve yabancı dil yeterliliği gibi 21. yüzyıl becerilerinin gelişimine katkı sağlanmaktadır.

Geçirdiğimiz bu zor günlerde küresel çapta çalışmalar yapan Okyanus Koleji öğrencileri gelecekteki umudumuz olmaya devam ediyorlar. Öğrencilerimizle gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyoruz. Emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm proje ortaklarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.


Haber
:
Melis DİNÇ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
20 Şubat 2021, Cumartesi 12:55
Okunma
:
1.931 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları