OKYANUS KOLEJİ

YGS - LYS

Günümüzde her sektörün sıkıntısı nitelikli insan bulamamasıdır. İnsanlar mesleklerinde mutlu değiller. Okyanus Kolejleri'nin amacı; öğrencinin yeteneğini, ilgisini, kişilik özelliklerini MAPP ile keşfetmek, kariyer kulüplerin de meslekleri tanıtmak, üniversite hazırlık sistemiyle eğitmek ve doğru kariyer hedefine ulaştırarak mutlu olmalarını sağlamaktır.

Üniversite Hazırlık Sistemi Toplam Kalite Yönetimi’nin ana unsurlarından olan Planla-Uygula-Kontrol et-Önlem al döngüsüne göre yapılandırdık.

Okyanus - PUSULAM - ile YGS-LYS Sınavlarına Hazırlanıyoruz.

Okulun açıldığı ilk hafta tüm öğrencilerimize YGS Hazır Bulunuşluk Sınavı (Y-HBS) uyguluyoruz. Y-HBS sınavını sonuçlarını Okyanus – PUSULAM - uygulamasına yükleyerek 4 yıl boyunca öğrencilerimizin üniversite hazırlık çalışmalarını sistematik olarak takip ediyor ve plânlıyoruz.

Okyanus – PUSULAM -  Uygulaması Nedir?

En doğru üniversiteyi kazandırmak amacıyla YGS ve LYS’ye hazırlanan Okyanus Koleji öğrencileri için hazırlanmış, bir eğitim çözümü uygulamasıdır.

Okyanus -  PUSULAM -  Etkin Ölçme Değerlendirme Yapar.

9. Sınıftan 12. Sınıfın sonuna kadar uygulanan, YGS-LYS deneme sonuçlarını "doğru-yanlış-net" gibi sayısal değerlerle takip etmez.

Öğrencinin;

✓  Üniversite’de yerleşmek istediği bölüm hedefine yakınlığını,

✓  Mikro yeterlilik düzeyini,

✓  Akademik gelişimini izler ve raporlar.

Sistem üzerinden bireysel toplu bildirimler de bulunur. Öğrenciye ve sınıfa etüt plânlaması yapar.

Okyanus -  PUSULAM -  Hedef Odaklı Çalıştırır.
Öğrencilerimizin performansını anlık takip eder, mevcut durumlarına dair geri bildirimler sunar ve çalışma plânlarını sürekli günceller. Detaylı bir eksik kazanım analiz raporu sunar.

Okyanus -  PUSULAM -  Kişiselleştirilmiş Kariyer Rehberliği Yapar.
MAPP'in her öğrenciye özel sunduğu kariyer rehberlik sistemiyle, öğrencilerin üniversite bölümlerine yönelik tercihlerini belirlemelerini sağlarken, belirlenen hedef için plânlama yapar.

Tecrübeli Bir Rehber Öğretmenin Yönlendirmesini MAPP Kariyer Analiz Testi ile Birleştirip Kişiye Özel Kariyer Rehberliği Yapıyoruz.

Okyanus – PUSULAM - Öğrencilerin Ölçülen Sınav Sonuçlarını Okul İdaresine, Danışman Öğretmenine, Kariyer Rehberine ve Öğretmenlerine Raporlar.

Bu Raporları Kullanarak, Üniversiteye Hazırlık Sürecinde 9. Sınıftan 12. Sınıfa Kadar Öğrencimizin Performansını Anlık Takip Ediyoruz.

Mevcut Durumlarına Dair Geri Bildirimler Sunuyor. Neyi ve Ne Kadar Çalışmaları Gerektiğini Belirliyoruz.

Her Öğrenciyi Özel Ders Öğretmeni Titizliği ve Dikkatiyle Takip Ediyoruz.

Okyanus - PUSULAM – ve Üniversite Hazırlık Sistemi ile En Doğru Üniversite’yi Kazandırıyoruz.

YGS Bölüm Başkanı

Bu sayfa ile ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşın