Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Ortaokul 5. Sınıf Öğrencileri Masal Dünyasına Yolculuğa Çıkıyor!
Okyanus Kolejleri Ortaokul 5. Sınıf Öğrencileri Masal Dünyasına Yolculuğa Çıkıyor!
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Ortaokul Türkçe Zümresi Tarafından Düzenlenen Geleneksel Masal Anlatma Yarışması’na 5. Sınıf Öğrencilerimiz Tüm Heyecanıyla Hazırlanıyor!

Masal kelimesinin Türkçeye, Arapça “Mesel” sözcüğünden geçtiği biliniyor. Türk edebiyatında masalı bir tür olarak kabul eden Ziya Gökalp olmuştur. Genellikle halk tarafından oluşturulan, sözlü olarak kuşaktan kuşağa aktarılan ve olağanüstü olaylarla süslenmiş, gerçek dışı olayların anlatıldığı anlatı türüne “masal” denir.

Masal kitaplarının çocuklara yararı, normal yaşantılarında öğrenmekte zorluk çektikleri birçok olayı daha hızlı kavramasına yardımcı olur, hayata daha pozitif bakmalarını sağlar. Masallarla büyüyen çocuklar hiçbir zaman karamsarlığa kapılmaz, her kötü olayın sonunda mutlaka güneşin doğacağı ve umut ışığının yanacağını bilir. Ayrıca masal kitapları, çocuklara okuma sevgisi kazandırırken eğitim hayatını sevdirip merak dürtülerini de pekiştirir. Çok çeşitli konulara, diğer insanlardan farklı bir bakış açısıyla yaklaşmalarına yardımcı olur, yardımsever ve iyi kalpli olmayı öğretir.Öğrencinin hoş vakit geçirmesinde önemli bir araçtır; düş gücünün gelişmesine, düşünce ufkunun açılmasına yardımcı olur. Öğrencinin kelime dağarcığını zenginleştirir ve öğrencilerin kavramları öğrenmelerini hızlandırır. Bunlarla birlikte masallar, öğrencide merak duygusunu uyandırır. Öğrencinin neden-sonuç ilişkisi kurma, yaratıcı zekâyı kullanma, iletişim becerilerini güçlendirme becerisini de geliştirir. Öğrencilerin karşılaştıkları güçlükleri kavramasına, bu güçlüklere çözüm bulmasına yardım eder. Öğrencinin kişiliğini geliştirir. Masallarda işlenen “birlikte yaşayan insanlar zor anlarında birbirlerine destek olmalı ve nezaket kurallarına dikkat etmeli” gibi konular, öğrencileri sosyal dünyaya hazırlar. Masal kitaplarının renkli, görsel ögeler yönünden zengin olması ise öğrencinin görsel yönünün gelişmesine yardımcı olur.

Okyanus Kolejleri ortaokul Türkçe zümresi, her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm kampüslerinde ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı, yaparak yaşayarak öğrenme ilkesine göre pek çok kazanımı gerçekleştirmeye yönelik, öğrencilerimizin kendilerinin yazdıkları masalları anlattıkları“Masal Anlatma Yarışması”nı organize etti. Yarışmada kendi yazdığı şiiri canlandıracak olan öğrenciler hem yazmanın hem de anlatmanın keyfini bir arada yaşayacak. Yarışma her kampüsün kendi bünyesinde sadece 5. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecektir.Kendi şubelerinde 1, 2 ve 3. olan öğrenciler sırasıyla 20, 15, 10 Okyanus Yıldızı ile ödüllendirilir.

“Bir amaç, ancak onu yazıya geçirildiği zaman, güç kazanır.”Steve Chandler

 

Masal Anlatma Yarışması Şartnamesi için TIKLAYINIZ.


Haber
:
Tuğba AKGÜN
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
04 Mart 2019, Pazartesi 18:37
Okunma
:
970 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları