Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Yazmak Üzerine

Yazmak Üzerine

Bir roman ya da hikaye yazarının masa başına oturup ilham gelmesini bekleyerek yazdığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Roman yazmak ya da kurmaca bir metin oluşturmak sanıldığının aksine hiç de kolay değildir.

Lise 1279 0 Ayşegül YAVUZEL
Popüler Kültür Kurbanı: Edebiyatsız Edebiyat!

Popüler Kültür Kurbanı: Edebiyatsız Edebiyat!

Başlık biraz enteresan gelmiş olabilir ancak maalesef günümüzde popüler kültüre ayak uyduran, modaya kurban edilmiş bir yığın kitap girdi hayatımıza. Edebi zevkten, estetikten uzak bu kitaplar gençler arasında çok rağbet gördü. Neydi peki Reşat Nuri’nin, Peyami Safa’nın, Ömer Seyfettin’in kemiklerini sızlatacak nitelikteki bu eserleri popüler yapan?

Lise 1478 0 Ayşe ÖZBEK
Kimyaya Karikatürlerle Bakış

Kimyaya Karikatürlerle Bakış

Ozon tabakasında delik mi var? Çaya atılan şeker eridi mi, çözündü mü? Plastik kısımdan tut elektrik çarpmasın! İlkokulda plastik tarak kağıt parçalarını nasıl çekti? Aynı ortamda bulunan demir kap mı daha sıcak plastik kap mı? Buz erirse kütlesi azalır mı?

Lise 1619 0 Selime ÇÖP
Neydi Bu Sıfır?

Neydi Bu Sıfır?

Matematik bilimindeki en önemli sayılardan birisi 0 (sıfır) sayısıdır. Sıfır sayısı geçmişten günümüze edebiyata, felsefeye konu olmuş, 1 rakamı ile birlikte bugünkü bilişim teknolojisinin temelini oluşturmuştur.

Lise 2235 0 Yağmur BALTACI
Matematik Öğrenmek İçin Altın Kurallar

Matematik Öğrenmek İçin Altın Kurallar

Planlı ve düzenli çalışmayan öğrencilere şöyle bir soru sorsak: ‘’Ders çalışmayan öğrenci en güzel kimi kandırır?’’ Öğrencilerin vereceği cevap kendimizi kandırırız olacaktır. Bazılarımız o kadar çok bahaneler üretiriz ki elimizde olan sınırlı zamanı bir çırpıda bitiririz. Bunun temel sebebi yapacağımız işten korkmamız olabilir mi?

Ortaokul 3632 1 Sabiha EBCİM
Üstün Yetenekli Öğrenciler Ve Ebeveynlerinin Tutumları

Üstün Yetenekli Öğrenciler Ve Ebeveynlerinin Tutumları

EĞMEK DEĞİL İÇİMİZDEKİ DOĞAL GÜCÜ GELİŞTİRMEK Türkçe ‘‘Eğitim’’ kelimesinin köküne bakıldığında “eğmek” fiilinden türediğini görürüz. Burada kültürün, ailenin, çevrenin veya toplumun istediği bir insan modeli yaratma arzusunu sezinleriz. Oysa İngilizce olan “Education” kelimesinin anlamına baktığımızda bireyin içindeki doğal gücü geliştirmek olarak algılandığını görürüz. Yinede bu doğal gücün bireyin ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda yapılandırıldığı gerçeği de göz ardı edilemez.

İlkokul 2860 1 Seval Bozkurt
Kes, Yapıştır; Hayatı Paylaş!

Kes, Yapıştır; Hayatı Paylaş!

Organ yetmezliği tüm dünyada artmakta olup organ nakli olmayı bekleyen hastalar bu zorlu süreçte maalesef ki hayatlarını kaybetmektedir.

Lise 1536 0 Eda UZUN
Sana Benzer

Sana Benzer

Öykülerini dinlediğimiz kahramanların hep bir sırrı süregelmiştir günümüze kadar. Bu, aslında saklandığı için değil, dillendirilmediğinden sır hâline gelmiştir.

Lise 1570 0 Bora Serhat ÇELİK
Sanat Eğitiminin Kazandırdıkları

Sanat Eğitiminin Kazandırdıkları

Malver "kültür yaşayış ve düşünüş tarzımızda. günlük ilişkilerimizde, sanatta. edebiyatta, sevinç ve eğlencelerimizde, tabiatımızın ve mizacın ifadesidir." diyerek sanatı bir kültür ve fikir ürünü olarak tanıtır. Kültürün özel bir alanı olarak sanat; imgeler aracılığıyla gerçekliğin yeniden üretilmesidir.

Lise 1395 0 Zerrin ŞEN
Alman Disiplini: Başarının Anahtarı

Alman Disiplini: Başarının Anahtarı

Almanya iş hayatı,çalışma saatleri,refah düzeyi,üretim kalitesi konusunda yıllardan beri örnek gösterilen bir ülke. Hatta ‘işi Alman gibi yapmak’ gibi söylemlerde bulunmaktadır.Peki Almanların bu konudaki sırrı ne? Disiplinli olmak. Her zaman duyduğumuz ‘Alman Disiplini’. Peki disiplinli olmak için neler yapmamız gerekiyor.

Lise 4759 0 Nilay COŞKUN

Toplam 43 sayfa var, şu an 11 sayfadasınız.

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları