Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Alman Disiplini: Başarının Anahtarı
Alman Disiplini: Başarının Anahtarı
Alman Disiplini: Başarının Anahtarı

Almanya iş hayatı,çalışma saatleri,refah düzeyi,üretim kalitesi konusunda yıllardan beri örnek gösterilen bir ülke. Hatta ‘işi Alman gibi yapmak’ gibi söylemlerde bulunmaktadır.Peki Almanların bu konudaki sırrı ne? Disiplinli olmak. Her zaman duyduğumuz ‘Alman Disiplini’. Peki disiplinli olmak için neler yapmamız gerekiyor.


  • Kurallara uyun.

Toplumda uyulması gereken ve hayatımızı kolaylaştıran belirli kurallar vardır. Almanların kurallara bu derece uymalarının da belli sebepleri vardır. Unutulmaması gereken en önemli husus; kurallar çiğnenmek için değil,hayatımızı kolaylaştırmak için varlar.

  • Çalışkan olun,çalışmaktan kaçmayın.

Çalışmak, bir şeyler üretmek kendinizi değerli hissetmenizi sağlayacaktır. Bu yüzden çalışmaktan kaçınmamalı, çalışkan olmalısınız. Almanlar işinin başında iken oldukça gayretlidirler ve konsantre biçimde çalışırlar.Dolayısıyla kısa sürede verimli üretimler gerçekleşir.

  • Her zaman dakik olun.

Almanlar bütün dünyada dakiklikleri ile bilinirler. Alman disiplininin temel şartlarından biri de dakik olmaktır. İşinize, okulunuza, gitmeniz gereken bir yere 5 dakika geç gitmek sizin aleyhinize olan bir durumken 5 dakika erken giderek karşı tarafın düşüncelerini lehinize çevirebilirsiniz.

  • Yapmanız gereken işleri ertelemeyin.

Son ana sıkıştırılan işler her zaman eksik ve yetersiz olur. Yapmanız gerekenleri vaktinde yaparsanız sosyal yaşamınız içinde zaman ayırır, böylelikle kendinizi daha mutlu hissedersiniz.

  • Prensiplerinizi belirleyin ve bu prensiplere saygı duyulmasını sağlayın.

Nasıl ki dakik olarak gideceğimiz yere 5 dakika erken gidiyoruz çalışırken de kendimizi fazladan yormamalı, çalışma saatlerinizin dışına çıkmamalısınız. Çalışma saatiniz 17:00’da bitiyorsa 17:10’da iş başında olmamalısınız.

 

Nilay COŞKUN

İnegöl Okyanus Koleji Almanca Öğretmeni


  • Paylaş

Lise 4704 0 16 Ekim 2018, Salı

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları