Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Koleji Lise Öğrencileri Pandemide de Projelerle Zirvede
Okyanus Koleji Lise Öğrencileri Pandemide de Projelerle Zirvede
  • Paylaş
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen, 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Okyanus Koleji öğrencileri 140 bilimsel proje ile başvuru yaptı.

Tüm kampüslerimizde proje çalışmalarına ilgi duyan öğrencilerimiz Eylül ayından itibaren proje konularını belirleyerek çalışmalarına başladılar. Sadece Okyanus Koleji’nde bulunan BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) biriminin desteğiyle proje yapmayı öğrenen öğrencilerimize konularıyla ilgili branş öğretmenleri de Proje Danışmanı olarak destek verdiler.

Öğrencilerimiz 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Teknolojik Tasarım ve Yazılım olmak üzere 12 ayrı kategoride 140 proje çalışması ile başvuru gerçekleştirerek 25-26 Mart tarihlerinde gerçekleşecek bölge finallerini beklemeye başladı.

BARGEM proje koordinatörümüz Dr.Duygu Yavuz, pandemiye rağmen öğrencilerimizin ve onlara danışmanlık yapan öğretmenlerimizin yıl boyunca çok iyi hazırlandıklarını, BARGEM tarafından hazırlanan online eğitim platformuyla öğrenci ve danışman öğretmenlerin çalışmalarının büyük bir titizlikle takip edildiğini belirtmiştir. Okyanus Koleji’nin bilime verdiği önemin ve yapılan çalışmaların, hem lise hem de ortaokul öğrencilerimizin katıldığı bu tarz ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde edilen başarılarla ortaya konulduğunun altını çizdi.

Geçirdiğimiz bu zor günlerde bilimsel çalışmalar yapan Okyanus Koleji öğrencileri gelecekteki umudumuz olmaya devam ediyorlar. Türkiye genelinde en fazla proje çalışması yürüten ve her yıl en çok proje ile TÜBİTAK bölge finallerine katılmaya hak kazanan öğrencilerimizin çalışmalarını planlayan ve destek veren başta BARGEM ekibimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.


Haber
:
Melis DİNÇ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
02 Mart 2021, Salı 16:13
Okunma
:
875 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları