Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Üstün Zekâlılar Ve Yetenekliler İlkokulu 3. Sınıf Esnek Öğrenme Grubu “Kesirleri Şekille ve Sayı Doğrusu Üzerinde Gösterme” Etkinliğinde
Üstün Zekâlılar Ve Yetenekliler İlkokulu 3. Sınıf Esnek Öğrenme Grubu “Kesirleri Şekille ve Sayı Doğrusu Üzerinde Gösterme” Etkinliğinde
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3. sınıf esnek öğrenme grubu 16 Nisan Salı günü matematik dersi kapsamında ‘Kesirleri Şekille ve Sayı Doğrusu Üzerinde Gösterme‘ etkinliğini yaptı.

Kağıtlara farklı türlerde(basit kesir, bileşik kesir, tam sayılı kesir) kesirler yazıldı ve öğrencilere dağıtıldı. Öğrencilerden verilen kesirleri önce şekil çizerek göstermeleri sonrasında ise verilen şeritlere sayı doğrusu çizerek sayı doğrusu üzerinde göstermeleri istendi. Öğrenciler her bir kesri tamamladıktan sonra kontrolü yapıldı ve eksik ve yanlış öğrenmeler düzeltildi.

Öğrenciler yapılan etkinlikle kesirleri şekille gösterme ve sayı doğrusu üzerinde göstermeyi tekrar etmiş ve yaparak yaşayarak pekiştirmiş oldular.

 


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Emine Gezer
Tarih
:
27 Nisan 2019, Cumartesi 13:05
Okunma
:
590 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları