Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Kaç Saat Kaç” Etkinliğinde
Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Kaç Saat Kaç” Etkinliğinde
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri 13 Nisan Cuma günü Matematik dersi kapsamında “Zaman Ölçüsü” konusu ile ilgili ‘Kaç Saat Kaç’ isimli etkinliği yaptılar.

Öğretmen çocukların bileğine uygun olarak ölçüp hazırladığı kordonları çocuklara verir. Saatin yuvarlak kısmını çizdiği kartları çocuklara verir ve kendilerinin tasarlamalarını ister. Çocuklar özgün isimler vererek hazırladıkları saati öğretmenlerine verir ve öğretmen kontrol ettikten sonra hepsini çocukların koluna sırayla takar. Hazırladığı diğer yuvarlaklardan çocuklara 3’er tane dağıtan öğretmen rakamları yerleştirmelerini ister. Daha sonra tahtaya dijital saati çizer. Tüm öğrencilerden bu saatin gösterimini bulmalarını ve göstermelerini ister. Çalışmanın bitiminde en sevdikleri saati ortak olarak belirleyen çocuklar öğlen yemeği saatini kollarındaki saate çizerek etkinliği tamamlarlar.

Öğretmen rehberliğinde yapılan öğrenci merkezli bu etkinlik sayesinde çocuklar, yaparak-yaşayarak öğrenme yoluyla saatlerin gösterimini kavramış oldular. Aynı zamanda yaptıkları grup çalışmasıyla işbirlikli öğrenme ve grup çalışmalarında bir görev alıp yerine getirme gibi kazanımları da edindiler.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Şükran AVCI
Tarih
:
16 Nisan 2018, Pazartesi 15:48
Okunma
:
1.011 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları