Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Tarih ve Doğayı Buluşturan Gezi "Safranbolu-Amasra"
Tarih ve Doğayı Buluşturan Gezi "Safranbolu-Amasra"
  • Paylaş
Bayrampaşa Okyanus Koleji'nin  ortaokul öğrencileri, tarihi ve doğal güzelliklerin buluşma noktası olan Safranbolu- Amasra şehirlerini kapsayan rüya gibi bir geziye çıktılar.

Bayrampaşa Okyanus Koleji'nin  ortaokul öğrencileri, tarihi ve doğal güzelliklerin buluşma noktası olan Safranbolu- Amasra şehirlerini kapsayan rüya gibi bir geziye çıktılar.

15-16 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz Safranbolu-Amasra gezisi  sayesinde öğrencilerimiz  ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde inceleme fırsatı buldular.

Öğrencilerimize bizi biz yapan değerleri öğretmek, sahip çıkmalarını sağlamak ve gelecek nesillere aktarmalarını sağlayarak milli bilinci kazandırmak amacıyla düzenlenen gezimizin ilk durağı  olan Amasra, yeşil doğası, mavilikleri ve huzurlu atmosferiyle sıcak bir liman kenti. Fatih Sultan Mehmet’in gördüğünde “Lala, lala, Çeşm-i Cihan (dünyanın gözü) bu mu ola?” diyerek hayran olduğu Amasra, patika yolları, tarih kokan sokakları ve mağaralarıyla geçmişin izlerini bizlere sunan güzel bir şehir.

 Öğrencilerimiz gezimizin ikinci gününde  tarihi ve doğayı içinde barındıran Safranbolu’yu gezdiler. Safranbolu, geleneksel Türk toplum yaşamının özelliklerini  yaşatan, tarihi ve kültürel eserlerini tüm insanlara sunan bir örnek bir kent. Sahip olduğu zengin kültürel miras ve bu mirası korumadaki başarısı Safranbolu'yu bir dünya kenti ününe kavuşturmuş ve UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi'ne alınmasını sağlamıştır.

Öğrencilerimiz bu gezi esnasında Okyanus Kolejleri'nin tüm şubelerinden öğrencilerle bir araya gelerek doyasıya eğlenme fırsatı buldular.


Haber
:
Ayhan Erzi
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Süleyman ERDEM
Tarih
:
27 Kasım 2018, Salı 11:44
Okunma
:
806 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları