Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Sosyal Bilgiler Kulübü Mimar Sinan´da
Sosyal Bilgiler Kulübü Mimar Sinan´da
  • Paylaş
Okulumuz Avcılar şubesi Sosyal Bilgiler Kulübü olarak bu hafta, Osmanlı Devleti´nin her yerine eserleriyle imzasını atan, Mimar Sinan´ın yaptığı Mimar Sinan Köprüsü´nü, Kurşunlu Han´ı ve Sokullu Mehmet Paşa Camii´ni görmek için B

      Okulumuz Avcılar şubesi Sosyal Bilgiler Kulübü olarak bu hafta, Osmanlı Devleti´nin her yerine eserleriyle imzasını atan, Mimar Sinan´ın yaptığı Mimar Sinan Köprüsü´nü, Kurşunlu Han´ı ve Sokullu Mehmet Paşa Camii´ni görmek için Büyükçekmeceye gittik.
      Uzun yıllar Büyükçekmece –Mimar Sinan köyü arasındaki bağlantıyı sağlayan BÜYÜKÇEKMECE KÖPRÜSÜ, Kanuni Sultan Süleyman Zigetvar seferine çıkarken yapımına başlanmış, Sultan II. Selim döneminde bir yıl içersinde tamamlanmıştır.
      Osmanlı döneminde Avrupa´ya yapılan seferler sırasında geçilen bu köprüden geçmek bize ayrı bir heyecan ve coşku verdi.
      Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan´a yaptırılan KURŞUNLU HANI 16.yüzyılda Asya ve Avrupa ticaret yolları üzerinde İstanbul´un Avrupa çıkışındaki büyük konaklama yeridir. Kervansarayın karşısında KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN ÇEŞMESİ vardır.
      Hep anlatılan kervansarayı yakından görmek Osmanlı Devleti´nin ticarete ne kadar önem verdiğini anlamamızı daha iyi sağladı. Buradan geçen yolcuların, tacirlerin su içtiği çeşmeden bizler de su içtik.
      Osmanlı Devleti´nin üç padişahına da sadrazamlık yapmış Sokullu Mehmet Paşa tarafından Mimar Sinan´a yaptırılan SOKULLU MEHMET PAŞA CAMİİ´ni beraberce inceledik. Bu camiinin en önemli özelliği olarak dünyada sadece bir eşinin daha bulunduğu minaresi olduğunu öğrendik. Minare yekpare taştan oyularak yapılmış bir eşinin de Mısır´da bulunduğunu öğrendik.
      Tarihi yerleri gezdikten sonra bu mekânda yer alan yöresel evlerde yemek yedik. Kulüp faaliyeti içinde tarihi bu yerleri gezmek bizleri çok mutlu etti. Bir dahaki faaliyetlerimiz için bizlerden haber bekleyin.

Resimler için tıklayınız..


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
31 Ekim 2008, Cuma 00:00
Okunma
:
812 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları