Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | P-Wise Uyum Programı Nedir?
P-Wise Uyum Programı Nedir?
  • Paylaş
P-Wise Uyum Programı kapsamında ortaokul idarecilerimiz 4. Sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilere P-Wise tanıtmak ortaokul ile ilgili öğrencilerin merak ettikleri sorulara cevap vermek amacıyla gerçekleşen buluşmada öğrencilerimiz hayallerindeki ortaokulu çizdikleri resimlere yansıttılar. Her ay ortaokul öğretmenleri eşliğinde gerçekleştirilecek çalışmaların ilk adımı böylelikle atılmış oldu.

P-Wise Uyum Programı

Öğrenim yaşamları boyunca tüm çocuklar okul öncesi dönemden başlayarak yeni bir eğitim kademesine geçerken okula uyum gerçeği ile yüz yüze gelirler. Bu geçişlerde çocuklar geride bıraktıkları eğitim kademesinden farklı ortam ve durumlarla karşılaşırlar ve onlardan bu yeni ortam ve durumlara kısa sürede uyum sağlamaları beklenmektedir. Bu geçiş süreçlerinde çocukların karşılaştığı durumlar; fiziksel ortamların değişmesi, eğitim ve öğretim programlarının farklılaşması, öğretmenlerin beklentilerinin değişmesi, akran

gruplarının değişmesi ve ailelerin rollerinin ve katılım biçimlerinin farklılaşmasıdır. Okula uyum sürecinin kolay atlatılması genellikle yeni ortamların gerektirdiği bilgi ve becerilerin çocuğun sahip olduğu sosyal-duygusal, davranışsal ve akademik becerilerle uyumuna

bağlıdır. Bu amaç doğrultusunda; Okyanus Kolejleri 4.sınıf öğrencilerinin ortaokula uyumunu kolaylaştırmak için P-Wise Uyum Programı planlanmıştır. Hazırlanan bu program 4.sınıf öğrencilerin ortaokula uyumunu desteklemeyi amaçlamaktadır.

Bu doğrultuda P-Wise Uyum Programı ile çocuk-aile-ortaokul üçgenini içine alan materyaller geliştirilmiş ve üç paydaşın birlikte bu süreci kaliteli bir biçimde yürütmeleri hedeflenmiştir.

Okyanus Koleji Ortaokulunun tam donanımlı dünyasını 4. sınıf öğrencilerine tanıtmak ve ortaokula uyumunu kolaylaştırmak için hazırlanan P-Wise Uyum Programı 01 Ekim 2019 haftası başlamış olup 30 Mayıs 2020 haftası sona erecektir.


Haber
:
Şebnem Beşenk
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Halide Azeran ZÜLBAHAR
Tarih
:
09 Ekim 2019, Çarşamba 12:17
Okunma
:
1.020 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları