Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Ortaokul Öğrencilerinin Miniatürk Gezisi
Ortaokul Öğrencilerinin Miniatürk Gezisi
  • Paylaş
Güneşli Okyanus Koleji 7-A Sınıfı, Avcılar ve Bahçeşehir Okyanus Koleji 5. ve 7. Sınıf öğrencileri ile Sancaktepe Okyanus Koleji ortaokul öğrencileri, Türkiye'deki önemli tarihi ve turistik yerlerin belirli oranda küçültülmüş maketlerinin yer aldığı Miniatürk'ü gezdiler.

Okyanuslu öğrencilerin eğitici ve eğlenceli gezisi...

Güneşli Okyanus Koleji 7-A Sınıfı öğrencileri, 14 Mayıs 2013 Salı günü Danışman Öğretmenleri Duygu Aydınol eşliğinde Sütlüce'deki Miniatürk'ü gezdiler.

Türkiye'deki önemli tarihi ve turistik yerlerin belirli oranda küçültülmüş halini görme fırsatı elde eden öğrenciler, "Eşlik-Benzerlik" konusunu pekiştirdiler ve eğlenceli bir gün geçirdiler.

Flyride simülasyon helikopterine binerek İstanbul semalarında uçuş yapmanın keyfini yaşayan öğrenciler, kumandalı tekneleri kullanarak yarıştılar.

Labirent ve trambolinde keyifli vakit geçiren, Olimpiyat Stadı Maketi'nde tuttukları takımın marşını dinleyen öğrenciler, Go-Kart pistinde de tur atıp eğlenceye doydular.

Avcılar Okyanus Koleji 5. ve 7. Sınıf öğrencileri de yine 14 Mayıs 2013 Salı günü Miniatürk gezisine katıldılar. Gezi sırasında 5. Sınıflar, Sosyal Bilgiler Dersi'nin konusuna uygun olarak önemli tarihi eserlerin birebir maketini, 7. Sınıflar da Matematik konusuna uygun olarak benzerlik modelini inceleme olanağı buldular.

120 kişilik büyük bir grupla yapılan ziyarette öğrenciler tarihi eserler hakkında bilgi alırken, fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler. Öğle yemeğini de hep birlikte yiyerek güzel bir gün geçirdiler.

Sancaktepe Okyanus Koleji 5., 6., 7. ve 8. Sınıf öğrencileri de 28 Mayıs 2013 Salı günü Miniatürk'ü gezdiler. Öğrenciler gezide önemli tarihi eserlerin birebir maketini görerek, benzerlik modellerini incelediler.

Bahçeşehir Okyanus Koleji 5. ve 7. Sınıf öğrencileri de 23 Mayıs 2013 Perşembe günü Miniatürk'ü gezdiler.

Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş eserlerin 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı Miniaturk'te, 59 eser İstanbul'dan, 51 eser Anadolu'dan 12 eser ise bugün Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından olmak üzere, 122 maket-eseri öğrenciler tek tek gezme ve yakından tanıma fırsatı buldular.

Ayasofya'dan Selimiye'ye, Rumeli Hisarı'ndan Galata Kulesi'ne, Safranbolu Evleri'nden Sümeli (Sümela) Manastırı'na, Kubbet-üs Sahra'dan Nemrut Dağı Kalıntıları'na kadar pek çok kültür ve medeniyetin izlerinin bir araya getirildiği parkta, bugün artık yerlerinde olmayan Artemis Tapınağı, Halikarnas Mozolesi, Ecyad Kalesi gibi eserler de yeniden canlandırdılar.

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
30 Mayıs 2013, Perşembe 16:36
Okunma
:
5.493 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları