Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Ortaokul Kademesi 2nd O'MUN Öğrencileri Antalya'dan Honourable Mention Ödülü İle Döndüler!
Ortaokul Kademesi 2nd O'MUN Öğrencileri Antalya'dan Honourable Mention Ödülü İle Döndüler!
  • Paylaş
Bu dönem ikincisi gerçekleşen O'MUN (Okyanus Model United Nations) konferansına katılan öğrencilerimiz Honourable Mention ödülü ile döndüler!

MUN (Model United Nations) Birleşmiş Milletler konferanslarının öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Bu konferanslarda öğrenciler dahil oldukları komitelere göre belirlenen ülke problemleri hakkında konuşur ve çözüm yolu üretmeye çalışırlar. Tamamen İngilizce olarak gerçekleşen bu konferanslar öğrencilere insanların farklı ülkelerde yaşadığı çeşitli sıkıntılar ve sorunlar hakkında bilinç kazandırmayı, farkındalık yaratmayı ve İngilizce konuşma becerilerini geliştirmeyi amaçlar.

07.04.2018 – 09.04.2018 tarihleri arasında ikincisi düzenlenen O’MUN (Okyanus Model United Nations) konferansı, Antalya Club Sera Hotel’de gerçekleşti. İngilizce ana bölüm başkanları, İngilizce zümre başkanları ve İngilizce öğretmenlerinin katılımıyla görkemli bir açılış töreninin ardından öğrenciler komitelerindeki yerlerini alarak komite başkanları ile tanıştılar. Üç gün süren konferanslarda öğrenciler delegesi oldukları ülkelerin sıkıntılarını paylaşarak bunlara bir çözüm yolu bulabilmek için diğer delegeler ile işbirliği yaptılar. Komite toplantılarının arasında verilen kahve molalarında hem dinlendiler hem de komite başkanları ve diğer delegelerle İngilizce sohbetler ettiler. Kapanış töreni ile komite içerisindeki başarılarını, kazandıkları sertifikalarla taçlandıran öğrenciler tören bitiminde Düden Şelalesine giderek manzaranın tadını çıkardılar. Bol bol fotoğraf çekilip doğa ile iç içe saatler geçiren öğrenciler konferanstan ve Antalya gezilerinden oldukça keyif aldılar.

Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi olarak katılan 13 öğrencimiz

5-A sınıfından Pamira Erbaş, Hüseyin Arda Helvacı

5-B sınıfından Tuna Efe Şahin,

6-A sınıfından Nazlı Hilal Mazılıgüney,

6-C sınıfından Şevval Aydoğan, Zeynep İdil Eroğlu, Ömer Faruk Karasu, Buğrahan Çınar Hatipoğlu, Sude Naz Sultan Çinko, Eylül Şahin,

7-A sınıfından Ömer Faruk Bilgin, Mert Yılmaz ve

7-B sınıfından Berennur Baran UNICEF, WFP, UNESCO, UNDP ve UNEP komitelerinde yer alarak başarılı sunumları ile öğretmenlerinin ve komite başkanlarının takdirini topladılar. 6-C sınıfı öğrencilerinden Sude Naz Sultan Çinko ve Zeynep İdil Eroğlu konferans dönüşü “Seneye Admin olarak katılmak istiyoruz. Bir sonraki O’MUN için şimdiden hazırlıklara başlayacağız. Konferans çok keyifliydi” diye konuştular.

2nd O’MUN konferansına katılan öğrencilerimizden Ömer Faruk Bilgin, Eylül Şahin, Ömer Faruk Karasu, Sude Naz Sultan Çinko ve Mert Yılmaz kapanış töreninde komite başkanları tarafından anons edilerek, Honourable Mention ödülünün sahibi oldular.

Konferans süresince bizleri gururlandıran ve önemli başarılara imza atan öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Neslişah Kaya
Tarih
:
13 Nisan 2018, Cuma 01:53
Okunma
:
2.146 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları