Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus'ta "Yerli Malı Haftası"
Okyanus'ta "Yerli Malı Haftası"
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri'nin Bahçeşehir, Beylikdüzü, Sancaktepe, Güneşli ve Ataşehir Kampüsleri'nde; "Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası" nedeniyle renkli etkinlikler düzenlendi.

Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan "Yerli Malı Haftası", Okyanus Kolejleri'nde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bahçeşehir Okyanus Koleji İlkokul Kademesi öğrencileri, "Yerli Malı" etkinliğinde hem eğlendiler, hem de yurdumuzun ürünlerini tanıdılar.

13 Aralık 2012 Perşembe günü Bahçeşehir Okyanus Koleji Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda öğrenci ve öğretmenler; hazırladıkları sunumlarla yurdumuzun el sanatlarını, kumaş ve dokuma ürünlerini, meyve ve kuru yemişlerini tanıttılar.

Görsel bir şova dönüşen etkinlikte öğrenciler ayrıca Cumhuriyet'ten sonra ülkemizde sanayi alanında yaşanan gelişmeleri de anlattılar.

Öğrencilerin kendi getirdiği ürünlerle sahnede yaptıkları bu eğlenceli ve eğitici etkinlik, neşe içinde son buldu.

Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde de 12 Aralık 2012 Çarşamba günü 3. Sınıf öğrencileri "Tutum, Yatırım, Türk Malları Haftası" kapsamında yerli ürünlerin tanıtım sergisini açtılar.

Yerli ürünler olarak evlerinden Giresun fındığı, Rize çayı, baklava, Isparta halısı, ipek ürünler, bal, cezerye, Isparta gülü, sabun, pamuk, leblebi, muz, balkabağı, aşure, yoğurt, zeytin getiren öğrenciler, guruplar eşliğinde getirdikleri ürünleri tanıtıcı sunumlar yaptılar.

Her ürün için de bilgilendirici afiş çalışmaları ile bu eğlenceli ve öğretici etkinlik tamamlandı. Günün sonunda ise getirilen tüm ürünler öğrenciler tarafından afiyetle yendi.

Sancaktepe Okyanus Koleji'nde de; "Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası" sebebiyle Okul Öncesi ve İlkokul Kademesi öğrencileri ile velilerin de katıldığı etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikte öğrenciler hem eğlendiler, hem ülkemizin değerlerini tanıttılar. Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası'na uygun şiirlerin okunduğu, tiyatro oyununun sergilendiği, yöresel kıyafetlerin ve yiyeceklerin tanıtıldığı etkinlik, türküler eşliğinde yenen yemeğin ardından sona erdi.

Güneşli Okyanus Koleji'nde de Yerli Malı Haftası'nda etkinlik öğretmenlerinin yönlendirmesiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. 1. Sınıf öğrencileri ile birlikte eğlenceli meyve ve sebze maskeleri yapıldı.

Öğrenciler kendi tasarladıkları maskeleri takarak "Yerli Malı Haftası"nı kutladılar. 1. Sınıflar'dan 4. Sınıflar'a kadar tüm öğrenciler yerli malını temsil edecek yiyecekler getirerek, yemekhanede afiyetle yediler.

Öğretmenler Eşe Altıntaş ve Semra Aydıncı tarafından öğrencilerle birlikte hazırlanan "Yerli Malı Haftası Etkinliği" de 18 Aralık 2012 Salı günü Konferans Salonu'nda tüm ilkokul öğretmen ve öğrencilerine sunuldu.

Ataşehir Okyanus Koleji'nde de 25 Aralık 2012 Salı günü "Yerli Malı Haftası" öğrencilerin düzenlediği etkinliklerle kutlandı.

Haftanın anlam ve önemini belirten şiirlerin ardından öğrenciler coğrafi bölgeleri tanıttı ve öğrencilerin yaptığı defile ile bu bölgelerin önemine değinildi. Son olarak meyve şenliği yapılarak, Yerli Malı Haftası kutlamaları son buldu.

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
14 Aralık 2012, Cuma 08:58
Okunma
:
13.049 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları