Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus'ta Şiir Dolu Dakikalar
Okyanus'ta Şiir Dolu Dakikalar
  • Paylaş
Güneşli Okyanus Koleji'nde "Şiirname" adı altında, Beylikdüzü ve Ataşehir Okyanus Koleji'nde de "Yüzyıllık Aşklar " temasıyla, düzenlenen şiir dinletilerinde duygusal dakikalar yaşandı.

Okyanus Kolejleri'nde sanat etkinlikleri devam ediyor...

Güneşli Okyanus Koleji'nde her yıl geleneksel olarak "Şiirname" adı altında düzenlenen şiir dinletisine bu yıl da ilgi büyüktü.

Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih Zümresi'nin ortaklaşa hazırladığı şiir dinletisi, 14 Mayıs 2013 Salı günü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Lise öğrencilerinin okuduğu şiirler, konukları oldukça duygulandırdı. Özellikle drama şeklinde hazırlanan bazı şiirlerde hem hüzünlenip, hem nostalji yaşayan konuklar; misafir müzisyenlerin katılımıyla daha da renklenen şiir dinletisinin sonunda söylenen şarkılara hep birlikte eşlik ettiler.

Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde de 14 Mayıs 2013 Salı akşamı lise öğrencilerinin sunduğu "Yüzyıllık Aşklar " temalı şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Konferans Salonu'nda yapılan şiir sunumunu veliler de beğeniyle izlediler.

Öğrenci ve veliler, "Leyla ve Mecnun, Ferhat ile Şirin, Yusuf ile Züleyha, Aslı ile Kerem, Tahir ile Zühre" gibi edebiyatımızda yer etmiş hikâyelere bu gecede yeniden tanıklık ettiler.

Her dakikasının gönül teline dokunan mısralarla dolu olduğu dinletide, aşkın ve aşk için yapılanların ne kadar değerli ve güzel olduğu hep birlikte anımsandı.

Ataşehir ve Sancaktepe Okyanus Koleji lise öğrencilerinin ortaklaşa hazırlamış oldukları "Şiir Dinletisi"nde de dinleyenler, aşkın üç yüzü ile baş başa kaldı.

Bir şarkıdır İstanbul
En güzel nameleri içinde barındıran
Bir peyzajdır İstanbul
Bakmaya doyamadığın bin bir çeşit rengiyle...

O gece dinleyenler kulaklarını İstanbul'a verdiler. Aşkın Kız Kulesi'nin ardından süzülüşünü izleyip, aşk diyarında olmanın mutluluğunu hissettiler.

Daha sonra ise öğrencilerin okudukları şiirlerde, Kerem ile Aslı'nın yalnızlığına, Tahir ile Zühre'nin imkânsızlığına, Leyla ile Mecnun'un hasretlikleriyle anlam kazanan aşkına kulak verdiler.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
16 Mayıs 2013, Perşembe 12:33
Okunma
:
4.646 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Sibel Akisan / 21 Mayıs 2013, Salı 16:04
Edebiyat zümresi olarak dinletimizde emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları