Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus'ta Atölye Şenliği
Okyanus'ta Atölye Şenliği
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Türkçe Zümresi'nin hazırladığı Atölye Şenliği'nin ilk ayağı 19- 21 Şubat 2013 tarihlerinde Avcılar Kampüsü'nde yapıldı.

"Öğrenmeyi Öğretiyoruz" sloganıyla eğitim sektöründe fark oluşturan Okyanus Kolejleri'nde, eğitim çeşitli etkinliklerle renkleniyor...

Okyanus Kolejleri Türkçe Zümresi'nin hazırladığı Atölye Şenliği'nin ilk ayağı Avcılar Okyanus Koleji'nde  19-21 Şubat 2013 tarihleri arasında yapıldı. Öğrencilerin alanında usta isimlerle buluştuğu etkinlikler oldukça verimli geçti.

 

Karikatür Okuma Atölyesi

19 Şubat 2013 Salı günü 7. Sınıf öğrencileri Karikatür Okuma Atölyesi'nde hem eğitici, hem de eğlendirici dakikalar yaşadılar.

Karikatürlerle, görünenin ardına yolculuk yaptılar. Karikatürist Hicabi Demirci ile görsel bir imgeye yüklenen anlamları, alt metinleri farklı bakış açılarıyla yorumladılar. Öğrenciler sözün yer almadığı çizimlerde görünenin ardındakileri keşfettiler.

 

Sözcüklerin Rengi Atölyesi

20 Şubat 2013 Çarşamba günü 5. Sınıf öğrencileri büyük usta Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun "Sanatı tarif etmek zorunda olsam, oyundur derim" sözünden ilham alan, resim ile şiiri buluşturan "Sözcüklerin Rengi Atölyesi"nde Simla Sunay'la birlikte hoş vakit geçirdiler.

Öğrenciler büyük bir alanda, birden çok kişinin katılımı ile ortak bir eser yaratmanın mutluluğunu yaşadılar.

 

Arkadaşım Nasreddin Hoca Atölyesi

21 Şubat 2013 Perşembe günü 6. Sınıf öğrencileri, Nasreddin Hoca'nın nükte dolu fıkralarının ardında yatan mesajları açığa çıkarmak üzerine kurgulanmış keyifli bir söz oyunu olan "Arkadaşım Nasreddin Hoca Atölyesi"nde yazar Süleyman Bulut'la buluştular.

Öğrenciler pek çok toplumun ve kültürün ortak belleğine farklı bir renk ve mizah duygusu katmayı başarmış, Akşehirli Nasreddin Hoca fıkralarının alt metinlerini okumayı öğrendiler. Aynı zamanda eleştirel düşünme, sorgulama ve analiz etme becerilerini ortaya koydular ve eğlenirken bilgilenmenin mutluluğunu yaşadılar.

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
28 Şubat 2013, Perşembe 10:45
Okunma
:
2.350 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları