Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Üstün Zekâlılar Kongresi'ne Katıldı
Okyanus Kolejleri Üstün Zekâlılar Kongresi'ne Katıldı
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri’nin sponsor olduğu IV. Ulusal Üstün Zekâlı ve Yeteneklilerin Eğitimi Kongresi’nde ulusal ve uluslararası alanda projeler ortaya koyan birçok akademisyen bir araya geldi.

İstanbul Üniversitesi’nde 22-25 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleşen IV. Ulusal Üstün Zekâlı ve Yeteneklilerin Eğitimi Kongresi’nde alanında uzman, profesör, ve akademisyenlerin yanı sıra  Dünya Üstün Zekâlılar ve Yetenekler Konseyi Başkanı Prof.Dr.Taisir Subhi Yamin de katılarak tecrübe ve bilgilerini paylaştı.

İstanbul Üniversitesi’nden Okyanus Kolejleri’ne Teşekkür Plaketi

Açılış konuşmasının yapılmasıyla başlayan IV. Ulusal Üstün Zekâlı ve Yeteneklilerin Eğitimi Kongresi’nin ilk gününde kongreye destek veren kurumlar teşekkür plaketlerini aldı. Okyanus Kolejleri Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Ana Bölüm Başkanı Hamit Bekçi, teşekkür plaketini İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Güloğlu’nun elinden aldı.

Okyanus Kolejleri Eğitim Programı Örnek Gösterildi

Üstün zekâlı ve yeteneklilerin eğitiminde son gelişmeler, geleceğe yönelik eğitim uygulamaları gibi bir çok konunun konuşulduğu kongrede Okyanus Kolejleri Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Ana Bölüm Başkanı Hamit Bekçi Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler eğitimi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Kongrenin 4. gününde sunumunu yapan Hamit Bekçi “Alanında uzman eğitimciler tarafından üstün zekâlı çocuklar için geliştirilmiş ders programları, araç-gereç ve yöntemlerle eğitim veren okulumuz, geleceğin liderlerini ve insanlığa hizmet edecek büyük buluşları gerçekleştiren bilim insanlarını yetiştirmeyi amaçlamaktadır.” diyerek Okyanus Kolejleri’nin Üstün Zekâlı ve Yetenekliler eğitimine verdiği önemi belirtti.

Okyanus’ta ‘Üstünlere’ Uzman Desteği ve Eğitimi

Uzman kadrosuyla her alanda başarıya ulaşan Türkiye’nin eğitim markası Okyanus Kolejleri’nde üstün zekâlı ve yetenekli öğrenciler alanında uzman öğretmen ve akademisyenlerden özel eğitim ve destek alıyor. Hamit Bekçi kongrede yapmış olduğu sunumda “Yaratıcı Düşünme, Düşünce Becerileri Eğitimi ve Sosyal Duygusal Gelişim gibi özel gereksinimi olan öğrencilerin temel ihtiyaçlarını gidermeye yönelik olarak programlanmış dersler, örgün eğitim programımızın içerisinde yer almakta ve akademisyenlerimiz aracılığıyla yürütülmektedir."dedi.

Okyanus Kolejleri’nde eğitim faaliyetlerini yürüten tüm öğretmenlerin Prof.Dr. Ümit DAVASLIGİL tarafından her hafta hizmet içi eğitim çalışmalarıyla desteklendiğini belirten Bekçi,  "Okullarımızda bulunan 203 üstün zekâlı ve yetenekli öğrenciye tamamı üstün zekâlılar lisans programından mezun 21 öğretmen tarafından homojen sınıflarda hızlandırma, gruplama ve zenginleştirme çalışmaları uygulanmaktadır. Uyguladığımız eğitim müfredatı, MEB tarafından belirlenen temel kazanımlara ilave olarak Bloom Taksonomisine uygun biçimde revize edilmiş, farklılaştırılmış eğitim teknikleriyle de desteklenerek oluşturulmuştur” dedi.

Öğrencilerin başarısında mentörlüğün de önemli olduğunu belirten Bekçi “Yapılan araştırmalara göre mentörü olan öğrencilerin mentörü olmayan öğrencilere göre okulda daha başarılı oldukları, derslere daha az devamsızlık yaptıkları, okula karşı daha olumlu tutum sergiledikleri, özgüvenlerinin daha iyi oluduğu ve üniversiteye gitme oranlarının çok daha yüksek olduğu görülmüştür” diyerek Okyanus Kolejleri’nin bu doğrultuda bir program geliştirdiğini ifade etti.

 Okyanus Kolejleri Eğitim Danışmanı Prof. Dr. Ümit Davaslıgil de Tecrübelerini Aktardı

Başkanlığını Prof.Dr.Taisir Subhi Yamin’in yaptığı Dünya Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Kongresinin ilk ve tek Türk yönetim kurulu üyesi  olan Okyanus Kolejleri Üstün Zekâlılar Ve Yetenekliler Bölümü Eğitim Danışmanı Prof.Dr Ümit Davaslıgil gerçekleştirilen panellerde yapmış olduğu paylaşımlarla bu alana gönül vermiş birçok akademisyen ve katılımcının yoluna ışık tuttu. Davaslıgil, konuşmasında Okyanus Kolejleri’nde uygulanmakta olan farklı eğitim programlarına değinerek bu programları örnek bir model olarak kongreye katılanlara sundu.


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
26 Eylül 2014, Cuma 16:38
Okunma
:
9.399 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları