Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Kemerburgaz Kampüsü Ben De Yazarım Şubat Ayı Birincilerini Seçti
Okyanus Kolejleri Kemerburgaz Kampüsü Ben De Yazarım Şubat Ayı Birincilerini Seçti
  • Paylaş
Türkçe Zümresinin Her Ay Belirlemiş Olduğu Yazı Türleri ve Konuları Hakkında 5-6-7-8. Sınıf Öğrencilerimizin İlgiyle ve Heyecanla Katıldıkları “Ben de Yazarım” Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

Yazı yazma becerisi, eğitim öğretim sürecinin ilk yıllarında kazanılması gereken ve zamanla gelişen temel becerilerden biridir.

İlköğretim Türkçe dersi öğretim programına göre dil becerilerinin kazandırılması; okuma, konuşma, dinleme, yazma, görsel okuma  ve görsel sunu çalışmalarına dayanmaktadır. Bu beş temel beceri birbirine bağlıdır. Diğer bir deyişle birbirini tamamlayıcı niteliktedir.

Yazma becerisi zamanla gelişen ve çeşitli alıştırmalar gerektiren bir beceridir. Son yıllarda yapılan araştırmalar da öğrencilerin yazı dünyasına erken yaşlardan itibaren başlamaları gerektiğini vurgulamıştır. Çocukluk döneminde kazanılan bu beceri, bireyin yaşamı boyunca sürmekte ve bireyin yaşantısını doğrudan etkilemektedir.

     Okyanus Kolejleri  5-6-7-8. sınıf öğrencilerinin, yazma becerilerinin geliştirilip kendilerinin yazar olma yolunda attığı ilk adım olan ve her ay farklı temalarla genç yazarları heyecanlandıran, Türkçe zümresi tarafından düzenlenen “Ben de Yazarım” yarışmasının “Şubat” ayı teması: “Yüz yıllık bir çınar olsan tavsiyelerin neler olurdu? Söyleşi türünde yazınız. “ idi.

    Söyleşi, bir yazarın günlük olaylar arasından seçtiği bir konuyla ilgili kendine özgü görüş ve düşüncelerini fazla derinleştirmeden karşısındakilerle konuşuyormuş gibi anlattığı yazı türüne denir. Bir diğer deyişle, güncel bir konuda yazarın okuyucuyla konuşuyormuş gibi samimi ve anlaşılır bir dille yazdığı, her türlü özentiden uzak yazılara denir. Bu yazı türünde yazar, ele aldığı konuyu derinlemesine incelemez, bilimsel bir ispatı da amaçlamaz. Yazarın amacı okuyucuyla samimi diyaloglar kurarak düşüncelerini açıklamaktır.

   Öğretmenlerin seçmekte oldukça zorlandığı söyleşi metinlerinin arasından 5. sınıflar arasında Feryal Sara KANBUR, 6. Sınıflar arasında Çağla ÇAĞAN, 7. Sınıflar arasında Serpil Nur ÖZDEMİR ve 8. Sınıflar arasında Büşra ARAS kampüs 1.si olarak 01.03.2019 Pazartesi günü, 20 Okyanus Yıldızı ödüllerini Türkçe Zümre Başkanı Canan DEDİK ve Türkçe Öğretmeni Ayşegül EŞKİN’den aldılar.

Yarışmaya katılan tüm genç yazarlarımızı tebrik ederiz.

“Okumak bir insanı doldurur, konuşmak hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır.” Francis BACON


Haber
:
Canan Dedik
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
01 Mart 2019, Cuma 14:00
Okunma
:
850 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları