Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejinin Bilimde Büyük Başarısı
Okyanus Kolejinin Bilimde Büyük Başarısı
  • Paylaş
Öğrencimiz Yahya Yağız Kemikoğlu'nun hazırlamış olduğu proje TÜBİTAK tarafından Dünya’nın en prestijli Uluslararası Bilim Fuarı İNTEL ISEF yarışmasına TÜRKİYE TEMSİLCİSİ olarak seçildi…

2017 yılı 48. TÜBİTAK Avrupa Bölge finalinde Birinci olan daha sonra TÜBİTAK Türkiye Finallerinde İkincilik ödülüne layık görülen Kemerburgaz Okyanus Koleji Öğrencimiz Yahya Yağız Kemikoğlu “Ucicatrize” isimli Teknoloji Tasarım projesiyle Amerika’da ülkemizi temsil etmek üzere İntel ISEF Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarına  seçilmiştir.

Okyanus Koleji Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi (BARGEM) tarafından bilime ilgi duyan tüm öğrencilerimizin nitelikli bilimsel çalışmalar yapmasını hedefleyen okulumuz, bu yıl TÜBİTAK TÜRKİYE TEMSİLCİSİ olmanın gurunu yaşamaktadır.

Bargem Proje Koordinatörü Duygu Yavuz İNTEL ISEF yarışmasının, dünyanın en büyük uluslararası lise öğrencileri Bilim ve Mühendislik Fuarı (Intel ISEF) olduğunu belirtmektedir. 1950 yılında başlayan İntel ISEF organizasyonları günümüze kadar düzenli bir şekilde gerçekleştirilen en önemli bilim fuarı olma niteliğini taşımaktadır. Organizasyona her yıl 60'ın üzerinde ülkeden 1600 öğrencinin katılımı gerçekleşmektedir.

TÜBİTAK tarafından kabul gören tek uluslar arası yarışma olan İntel ISEF’e katılım hakkı ülkemizde sadece TÜBİTAK aracığılıyla gerçekleşmektedir. Her yıl Tübitak Türkiye finallerinde yarışan projeler arasından en başarılı seçilen öğrenciler bu büyük organizasyonda ülkemizi temsil etme hakkını kazanmaktadırlar.

Yarışma bu yıl,  13-18 Mayıs 2018 tarihinde ABD‘nin Pittsburgh şehrinde gerçekleşecektir. Uluslararası Bilim Yarışmasında bu yıl Türkiye’yi toplam 8 proje temsil edeceği açıklanmıştır.  Öğrencimiz bu yarışmadan derece aldığı takdirde alanıyla ilgili ülkemizde istediği üniversite ve fakülteye sınavsız olarak girme hakkı kazanacaktır.


Öğrencimiz Yahya Yağız Kemikoğlunun Projesi  "UCICATRIZE" NEDİR?

Teknoloji Tasarım kategorisinde hazırlanan proje, 2017 yılında BARGEM koordinatörlüğünde öğrencimiz tarafından bulunmuş ve tasarlanmıştır. Amacı, sağlık sektöründe kullanılacak hem pratik hem de düşük maliyetli bir kol bilekliği tasarlamaktır. Ancak bu bilekliğin mevcut bilekliklerden çok farklı özellikleri mevcuttur. En önemli özelliği alerji hastalığı olan ve çok kısa sürede enjeksiyon müdahelesine ihtiyaç duyan hastaların kullanabileceği bir tasarım olmasıdır. Tasarım hasta tarafından kolaylıkla taşınabilen ısı ve su geçirmeme özelliği olan  ve kişinin anında kendine müdahele etmesini ve hayati tehlike sürecini atlatmasını sağlayan bir sisteme sahiptir. Öğrencimizin projesi  geliştirilmeye açık ve maliyeti düşük olduğu için herkesin faydalanabileceği bir ürün olma niteliği taşımaktadır.
 


Haber
:
Duygu CELEBCİOĞLU
Editör
:
Hüseyin ÜNSAL
Fotoğraf
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
15 Şubat 2018, Perşembe 16:15
Okunma
:
3.183 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları