Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Koleji Anaokulu Deniz Yıldızı Grubu Science Dersinde
Okyanus Koleji Anaokulu Deniz Yıldızı Grubu Science Dersinde
  • Paylaş
Deniz Yıldızı Grubu Öğrencileri \'\'Ağırlıklarını Ölçüyor\'\' Etkinliğinde

Ataşehir Okyanus Koleji Anaokulu Deniz Yıldızı Grubu öğrencileri 22 Mart Cuma günü Science dersinde Miss Bahar ve Sevgi öğretmen ile ağırlıkları bulalım etkinliğini gerçekleştirdiler. Öncelikle derse oyun alanında tahterevalli üstünde başlandı. Tahterevalli üstündeki iki öğretmenden birinin neden aşağıda diğerinin yukarıda olduğu soruldu. Ağır olanın aşağıda olduğu bilgisinden sonra öğrenciler seçilerek hangisinin daha ağır olduğu gözlemlendi. Derse sınıfta devam eden öğrenciler bu sefer sınıftaki oyuncak tartıyı kullanarak sınıftaki bazı nesneleri ağırlık bakımından kıyasladılar. Son olarak suyun içine ağır ve hafif nesneler atılarak bazılarının battığı bazılarının yüzdüğü gözlemlendi ve ağır nesnelerin hep aşağıda olduğu, hafif nesnelerin yukarıda kaldığı sonucuna ulaşıldı. Böylelikle konu su günü ile de birleştirilmiş oldu.

Bu etkinlikte nesneler arasında ağırlıklarına göre karşılaştırma yapmak ve beyin fırtınası ile sonuca ulaşmak hedeflendi.


Haber
:
Bahar KIZILKAYA
Editör
:
Hilal KEDİK
Fotoğraf
:
Sevgi KESİM
Tarih
:
22 Mart 2019, Cuma 16:07
Okunma
:
476 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları