Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus, Bilgi Üniversitesi Eğitim Semineri'nde
Okyanus, Bilgi Üniversitesi Eğitim Semineri'nde
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Bölüm Başkanları, "Toplumsal Sorunları Eğitim Ortamında Ele Almak" seminerine katıldılar.

Okyanus Kolejleri ile İstanbul Bilgi Üniversitesi arasındaki eğitim işbirliği devam ediyor...

Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Birimi tarafından 1 Mart 2013 Cuma günü düzenlenen "Toplumsal Sorunları Eğitim Ortamında Ele Almak" konulu seminere, Okyanus Kolejleri Bölüm Başkanları da katıldı.

İstanbul'un çeşitli okullarından Sosyoloji'ye ilgi duyan öğretmelerin buluştuğu seminerde, "Ayrımcılık" teması, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve sosyologlar tarafından ele alındı.

Üç ana konu başlığı altında gerçekleştirilen eğitimde; etnik, cinsel, bedensel farklılıklara sahip olanların yaşadığı ötekileş(tiril)me sorunu incelendi. "Etnik Ayrımcılık" konusu atölye çalışmasında çeşitli video gösterimleri ile tartışıldı.

Videoların içeriği, videolardaki duygu durumları, hangi tür argümanların kullanıldığı, yönetmenin söylemeye çalıştığı kavramlar, içerikte kullanılan görsel imgeler üzerinde ayrıntılı biçimde duruldu. Aynı zamanda videoların benzerlikleri-farklılıkları da ele alındı.

Programın ikinci kısmındaki panelde ise; sınıf ortamında "Etnik Ayrımcılık" kavramının hangi yönlerden etkin biçimde işlenebileceğine yönelik bilgilendirme yapıldı. Akademisyenlerle öğretmenlerin bir arada yaptığı bu çalışmada amaç; okulda, sınıfta ayrımcılığı fark etmek, önlemek ve maruz kalana ihtiyacı olan desteği vermek, varoluşsal haklarını yaşamalarına nasıl yardımcı olunabileceğini düşünmekti.

Bireysel farklılıklara saygının insanın kendisine duyduğu saygıdan geçtiği gerçeği hissettirilen seminer oldukça verimli geçti.

 

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
05 Mart 2013, Salı 12:03
Okunma
:
1.923 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları