Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus'a Almanya'da Kardeş Okul
Okyanus'a Almanya'da Kardeş Okul
  • Paylaş
"Kardeş Okul" projesi kapsamında Almanya'nın Köln şehrinde Konrad Adenauer Realschul Müdürü ve Proje Koordinatörü öğretmenlerle bir araya gelen Okyanus Koleji öğretmenleri, 9-15 Haziran'da 15 öğrenci ile Köln'e gitmeye hazırlanıyorlar.

Robert Bosch Vakfı'nın finanse ettiği Almanya ve Türkiye arasındaki diyaloğu artıran, öğrencilere Avrupalılık ve yeni bakış açıları kazandırmayı hedefleyen "Kardeş Okul" projesi hayata geçti.

Proje sorumlusu öğretmenler, 21 ve 24 Mayıs 2013 tarihleri arasında Almanya'nın Köln şehrindeki Konrad Adenauer Realschule Müdürü ve Proje Koordinatörü öğretmenlerle bir araya gelerek, projenin planlamasını yaptılar.

Bu kapsamda Okyanus Koleji'nden 15 öğrenci ile 9-15 Haziran 2013 tarihleri arasında Köln'e gidilerek, Almanya ve Türkiye'de gençlerin meslek gelişim süreçleri ile ilgili proje çalışmaları yapılacak.

3 gün sürecek olan proje kapsamında; öğrenciler hem İngilizce, Almanca konuşma şansı yakalayacak hem de yurtdışında kalıcı dostluklar edinerek, farklı bir kültürü yaşayıp, oradaki insanların hayatlarına tanık olacaklar.

Projeye ayrılacak 3 günlük sürede; meslek gelişim süreçleri, meslek edinmede ve hangi meslekte ne gibi özelliklere sahip olunması gerektiği, Almanya'daki farklı meslek kolları, meslek sürecinde kurumların ne gibi maddi manevi destek verdiği ve öğrencilerin hazırladıkları ürünler dijital ortamda sergilenerek proje süreci tamamlanacak.

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
31 Mayıs 2013, Cuma 14:40
Okunma
:
1.716 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları