Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okulumuzda Türkçe Günü Coşkuyla Kutlandı
Okulumuzda Türkçe Günü Coşkuyla Kutlandı
  • Paylaş
13 Mayıs 1277 tarihli Karamanoğlu Mehmet Bey'in bu fermanının ve Türkçenin devlet dili olarak kabul edilişinin üzerinden tam 745 yıl geçti.

Karamanoğlu Mehmet Bey, 1277 yılında ilan ettiği fermanla özel-kamu fark etmeksizin herkesin her yerde sadece Türkçe konuşmasını emretmiştir:"Bugünden geru divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır..." 13 Mayıs 1277 tarihli Karamanoğlu Mehmet Bey'in bu fermanının ve Türkçenin devlet dili olarak kabul edilişinin üzerinden tam 745 yıl geçti.Bu bağlamdan hareketle 13 Mayıs, anlam ve önemine uygun olarak etkinliklerle bayram havasında şenliklerle kutlanıyor.

 

Kemerburgaz Okyanus Koleji olarak gelenekselleştirdiğimiz  Türkçe Günü etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler, Türkçe Bölümü’nün hazırladığı ‘Türk Dili’ belgeselini ilgiyle seyretti.

 

Öğrencilerimiz Türk Dili ile ilgili şiirlerini okuduktan sonra Çırpınırdı Karadeniz türküsünü dinleyen öğrenciler Türk dünyasında duygu yolculuğuna çıktı. Öğrencilerimiz eğlenerek öğrendikleri bir günü dolu dolu yaşamışlardır. 

 

Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.


Haber
:
Canan Dedik
Editör
:
Galaksi
Tarih
:
18 Mayıs 2022, Çarşamba 10:49
Okunma
:
353 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları