Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | NASA Astronotu ile Heyecanlı Buluşma
NASA Astronotu ile Heyecanlı Buluşma
  • Paylaş
İstanbul Teknik Üniversitesi'ni ziyaret eden Avcılar Okyanus Koleji 10-Fen A Sınıfı öğrencileri, NASA astronotlarından Nagin Cox ile tanışarak, Mars araştırmaları hakkında bilgi alma fırsatı elde ettiler.

Avcılar Okyanus Koleji 10-Fen A Sınıfı öğrencileri, 22 Nisan 2013 Pazartesi günü İstanbul Teknik Üniversitesi'ni ziyaret ederek, uzay çalışmaları ile ilgili bilgi edindiler.

İlk olarak Prof. Dr. Rüstem Aslan ile görüşen öğrenciler, 26 Nisan 2013 Cuma günü uzaya gönderilecek olan ve İTÜ'de yapılan uyduyu yakından inceleyip, bilgi aldılar.

Öğrencilere bu uydunun teknik özelliklerinden ve yapılış aşamasındaki bazı olaylardan bahseden Prof. Dr. Aslan, uydunun Japonya'dan uzaya fırlatılacağını belirtince, Okyanuslu öğrenciler, "Türkiye'den neden gönderemiyoruz?" diye sormadan edemediler.

Bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirten Prof. Dr. Aslan, önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye'de bir uçuş rampası yapılması planlandığını söyledi.

Daha sonra NASA Astronotları'ndan Nagin Cox'un verdiği konferansa katılan Okyanuslu öğrenciler, belki de insanlık tarihinin en büyük araştırmalarında olan Mars araştırmalarındaki birimin şef yardımcısı olan Cox ile tanışma fırsatı buldular.

Mars'a inen uzay aracının (Meraklı) yapım aşamasından, aracı Mars'ın yüzeyine indirirken yaşanan zorluklardan ve Meraklı'nın Mars yüzeyinde elde ettiği verilerden bahseden Cox, öğrencilere internette veya bir bilim dergisinde bulunacak türden olmayan ayrıntılı bilgiler verdi. Cox, teknik bilgilerin yanı sıra çalışma ortamındaki diyaloglardan, yaşanan sevinç, üzüntü, heyecan ve endişelerden bahsetti.

Bayan Cox ile birebir tanışma ve sohbet etme fırsatı bulan Okyanuslu öğrenciler, Mars projesiyle ilgili ilk ağızdan bilgi edinebilmenin mutluluğunu yaşadılar.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
25 Nisan 2013, Perşembe 09:47
Okunma
:
1.970 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları