Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Mavişehir Okyanus Koleji Okul Öncesi Yunuslar Grubu Sosyal Beceri Dersinde
Mavişehir Okyanus Koleji Okul Öncesi Yunuslar Grubu Sosyal Beceri Dersinde
  • Paylaş
Öğrencilerin sosyal-duygusal gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan Sosyal Beceri dersi kapsamında öğrencilerle beraber temel duygulardan mutluluk ve üzüntüye yönelik çalışmalar yapıldı

Okul psikologu tarafından desteklenen okul öncesi sosyal beceri ve değerler eğitimi programı kapsamında öğrenciler sosyal becerilerini geliştirmek adına çeşitli etkinlikler gerçekleştirmektedirler.

Sosyal Beceri ise toplumsallaşma yolunda edinilen deneyimlerin davranış kalıbı haline dönüşmüş şeklidir. Sosyal Beceriler, öğrenme ve model alma yoluyla kazanılır. Özellikle kişiliğin temellerinin atıldığı okul öncesi dönemde çocuğun bu becerilere sahip olabilmesi için aile ve okul tarafından desteklenmesi gerekmektedir.

Kendini ifade etme, kendine güven, çevresindeki insanlardan kabul görme, sosyal bağımsızlık vb. tüm bu becerilerin geliştirilmesi çabalarının temelinde, sosyal davranışları geliştirebilmek ve çocukların uygun davranışta bulunduklarında desteklenmesi yer almaktadır.


Haber
:
Çağrı Şen
Editör
:
Hazal Kahraman
Fotoğraf
:
Şükran Arıkan, Şule Demir
Tarih
:
27 Şubat 2019, Çarşamba 10:29
Okunma
:
484 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları