Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Mavişehir Okyanus Koleji Okul Öncesi Öğrencileri Yeşilova Höyüğünde Zaman Yolculuğuna Çıktılar
Mavişehir Okyanus Koleji Okul Öncesi Öğrencileri Yeşilova Höyüğünde Zaman Yolculuğuna Çıktılar
  • Paylaş
Öğrencilerimiz İzmir'in 8 bin 500 yıl öncesine ait dönemini, kazı alanlarını gezip kalıntıları gördükten sonra, Yeşilova Höyüğü'nde zamana yolculuk yapıp o döneme ait bir köy içinde yaşayarak yeni bilgiler edinme fırsatı yakaladılar.

A  grubu öğrencileri  eski bir yerleşim yeri olan Yeşilova Höyüğü'ne giderek eski çağları keşfetme fırsatı buldu. Öğrencilere rehberlik eden arkeolog bu zamanlarda yaşayan insanların nasıl yaşadığını nasıl geçindiklerini anlattı. Ellerindeki buğdayı köye giriş için kullanan öğrenciler daha önce fastrackids dersinde öğrenmiş oldukları takas konusunu pekiştirdiler. Bulundukları alanda hayvan avlamayı, buğdayı taşla öğütmeyi, kullanmak için çamurdan çanak çömlek yapmayı, çakmak taşlarıyla ateş yakmayı, opsidiyen taşını kullanarak kamışların nasıl kesildiğini keşfeden öğrenciler ilk çağlardaki hayatı deneyimlemiş oldular.


Haber
:
Çağrı Şen
Editör
:
Mehtap Asan
Fotoğraf
:
Mehtap Asan, Ceren Yılmaz, Beril İncedemir
Tarih
:
28 Mart 2018, Çarşamba 11:07
Okunma
:
1.097 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları