Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Mavişehir Okyanus İlkokulunda "Sınav Kaygısı İle Başa Çıkma Grup Çalışması" Yapıldı
Mavişehir Okyanus İlkokulunda "Sınav Kaygısı İle Başa Çıkma Grup Çalışması" Yapıldı
  • Paylaş
Öğrenciler Sınav Kaygısı ile Başa Çıkmayı Öğreniyorlar.

Mavişehir Okyanus Koleji öğrencileri 2 ve 4 Ocak tarihleri arasında uygulanan “Sınavlara Bakış Açısı Ölçeği” sonuçlarına göre oluşturulan grupta dağıtılan değerlendirme formlarını doldurdular. Sınav esnasında yaşadıkları duyguları tanımlamış ve düşünceleri analiz etmiş oldular. Hangi duygu ve düşüncelerin sınav kaygısına yol açtığı, kaygı ile başa çıkabilme yolları ve gevşeme egzersizleri hakkında bilgi edindiler.

Yaşanılan duygunun ne olduğu ve hangi sebep ile ortaya çıktığı, sınavlara bakış açılarını olumlu yönde geliştirmek amacıyla Mavişehir Okyanus Koleji psikoloğu Merve ERCANLI tarafından  4. Sınıf öğrencilerine yönelik 'Sınav Kaygısı ile Başa Çıkma Grup Çalışması' yapılması öğrencilerin şimdiki ve ileriki yıllarda yaşayacakları sınav kaygı durumleri ile başa çıkmalarını sağlayacak bir çok yol gösterdi.

Çalışma sonucunda öğrenciler sınavlara bakış açılarının ve bu kaygıyla başa çıkma yollarını öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar.


Haber
:
Filiz Boztoprak
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Merve Ercanlı
Tarih
:
09 Ocak 2017, Pazartesi 12:35
Okunma
:
1.200 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları