Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Mavişehir Okyanus İlkokul Kademesinde Aralık Ayı İngilizce Etkinlikleri
Mavişehir Okyanus İlkokul Kademesinde Aralık Ayı İngilizce Etkinlikleri
  • Paylaş
Mavişehir Kampüsü İlkokul 1.-2.-3. ve 4. Sınıf öğrencileri Aralık Ayı İçerisinde İngilizce Akademik Takvimde Yer Alan Sınıf İçi Etkinliklerini Gerçekleştirdiler.

1.sınıf öğrencileri ‘Animal Puzzle’ isimli etkinlikte öğrendikleri hayvanların resimleriyle yapboz etkinliği yaptılar. Gruplara ayrılan öğrencilere, parçalara ayrılmış hayvan resimleri bir poşet içerisinde karışık olarak verildi. Parçaları birleştikten sonra gruplar ‘We’ve got a …’ kalıbını kullanarak ellerindeki yapbozu anlattılar.

2. sınıf öğrencileri yine sınıf içi etkinlik olarak ‘The Fortune Teller(Çarkıfelek)’ isimli oyunu oynadı. Tahtaya üst üste konulmuş daire şeklindeki kartonlar asıldı. Her bir öğrenci tahtaya gelerek çarkıfeleği çevirdi ve ok işaretinin durduğu doğrultudaki sözcükleri kullanarak cümle oluşturdu. Bu etkinlik ile öğrenciler kitapta geçen karakterleri, ev eşyalarını ve edatları eğlenceli bir şekilde tekrar etmiş oldu.

3. sınıf öğrencileri ise ‘Make Your Calender( Takvimini Yap)’ etkinliğinde yeni yıl öncesi Ocak ayı takvimini yaptılar ve üzerinde önemli olan gün ve haftaları işaretlediler. Bu çalışma yapılırken şu ana kadar Main Course derslerinde öğrenmiş oldukları soru ve cevap kalıplarını kullandılar. Hazırladıkları takvimi sınıflarına astılar.

Son olarak, 4. sınıf öğrencileri ‘Idiol Job(Hayalindeki Mesleği Tanıt)’ etkinliği aracılığıyla gelecekte kendilerini görmek istedikleri meslekleri arkadaşlarıyla paylaştılar. Belirli sorular ve cümle kalıpları ışığında hayallerindeki meslekleri Powerpoint sunumu şeklinde sınıf içerisinde sundular. Bu çalışmayla birlikte yabancı dili aktif olarak kullanan öğrenciler, sunum yapılırken izlenmesi gereken yollar ve uyulması gereken kurallar hakkında bilgi sahibi oldular.


Haber
:
Filiz Boztoprak
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Funda Yamak
Tarih
:
03 Ocak 2017, Salı 17:04
Okunma
:
1.817 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları