Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | LİSE EKİBİMİZ DÜNYA İKİNCİSİ OLDU
LİSE EKİBİMİZ DÜNYA İKİNCİSİ OLDU
  • Paylaş
BAHÇEŞEHİR OKYANUS KOLEJİ FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİMİZ LORİN MERİÇ VE ZEYNEP CEREN GENCER “I2ASPO-ENDONEZYA ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER PROJE OLİMPİYATI” DÜNYA İKİNCİSİ OLDULAR.

Endonezya’nın Bilim Kurumu IYSA'nın, Fen Fakültesi ve Veri Analitiği (FSAD) Institut Teknologi Sepuluh Nopember ile işbirliği yaparak ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği Endonezya Uluslararası Uygulamalı Bilimler Proje Olimpiyatı (I2ASPO&NASPO) isimli yarışmada finalist olarak ülkemizi temsil eden öğrencilerimiz geçtiğimiz hafta projelerini online olarak sundular ve 22 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşen ödül töreninde  Gümüş Madalya kazandılar.

 

Bahçeşehir Okyanus Koleji 11 Fen lisesi öğrencilerimiz Lorin ve Zeynep Ceren Tübitak projesi olarak hazırladıkları Biyoloji konulu çalışmalarında “Un Kurdu Larvalarının Farklı Özellikteki Atık Polimerleri Tüketebilme Özelliklerini” araştırdıkları Biyoloji projelerinde 3 ay boyunca larvaların plastikleri çiğneyip sindirebilme özelliklerine ait dataları elde ettiler ve bu sindirim olayını etkileyen enzimleri ve bakterileri analiz ettiler. Çalışmaları ile Dünya’da büyük bir kirliliğe sebep olan plastik sorununa biyoteknolojik yöntemlerle farklı bir çözüm yolu üretmenin heyecanını yaşayan öğrencilerimiz önce Tübitak, ardından Küçükcekmece Belediyesi İnovasyon yarışmasında aldıkları derecelerin ardından Endonezya’da elde ettikleri Dünya İkinciliği derecesi ile başarılarını taçlandırdılar.

Çalışmalarını danışman öğretmenleri ve Okyanus Koleji BARGEM koordinatörü Dr. Duygu Yavuz ile gerçekleştiren öğrencilerimiz projelerine güvendiklerini ve çalışmalarını devam ettirerek bu konuda bir makale çıkarmayı hedeflediklerini belirttiler.

Öğrenci ekibimizi, danışman öğretmenlerini ve onlara destek olana BARGEM birimimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.


Haber
:
Editör
:
Tarih
:
25 Aralık 2023, Pazartesi 16:12
Okunma
:
3.798 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları