Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Kemerburgaz Okyanus Koleji Ortaokulu Ben de Yazarım Dereceleri Belli Oldu
Kemerburgaz Okyanus Koleji Ortaokulu Ben de Yazarım Dereceleri Belli Oldu
  • Paylaş
Okulumuzda Türkçe zümresinin düzenlediği Ben de Yazarım yarışmasının mart ayı şampiyonları büyük beğeni topladı.

     Doğaya üflediği can gibi,edebiyat dünyasına da bereketiyle geldi mart ayı.İstiklal Marşı’nın kabulü, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü,Kitap ve Kütüphaneler Haftası,Dünya Tiyatrolar Günü mart ayının ev sahipliğinde hatırlanıyor ve adına yakışır şekilde etkinlikleri yapılıyor.Birbirinden güzel ve eğitici bu günlerin içinde ciğerleri  yakan ve bir o kadar da gurur duyulmasını sağlayan,bugünümüzü ,yarınımızı borçlu olduğumuz gün ise 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’dür.

    Okyanus Kolejlerinde Türkçe öğretmenlerinin rehberliğini üstlendiği kompozisyon yarışmasının mart ayı konusu ‘ Çanakkale şehidinin annesine mektubu’ idi . Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konuya birbirinden güzel ve etkileyici metinler geldi. Öğretmenlerin  okurken duygulandığı,derece seçerken epeyce zorlandığı bu kompozisyon yarışmasında mart ayı birincileri 5.sınıflardan  Melek Naz DENİZ,6. Sınıflardan Belinay YILMAZ, 7. Sınıflardan Mina Özbey, 8. Sınıflardan Sevde CAN oldu.

    Okyanus Kolejlerinde her ay düzenlenen Ben de Yazarım kompozisyon yarışması ile öğrencilerin yaratıcı düşünme ve yaratıcı yazma becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor. Milli manevi değerlerin , sosyal bilinçlerin de önemsendiği yarışmalarda  , öğrenciler kendilerini ifade etme ,yazma stratejilerini uygulama kazanımlarını da pekiştiriyor.Var olmanın gerekliliği bu şekilde yerine getiren öğrenciler, vatana vefa ve şehitlere minnet borçlarını hiç olmazsa onları hak ettikleri şekilde yad ederek  ödemeye çalışıyor.Küçüklerine örnek olurken büyüklerin de takdirlerini kazanıyor.


Haber
:
Canan Dedik
Editör
:
İbrahim Aslan
Tarih
:
21 Mart 2018, Çarşamba 10:45
Okunma
:
812 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları