Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Halk Ozanı Aşık Veysel Vefatının 44.Yılında İncek Okyanus Koleji'nde Anıldı
Halk Ozanı Aşık Veysel Vefatının 44.Yılında İncek Okyanus Koleji'nde Anıldı
  • Paylaş
Öğrenciler, Folklor Araştırmacıları Vakfı Başkanı Metin Turan'la Söyleşi Yaptı

"Dost dost diye nicesine sarıldım/Benim sadık yarim kara topraktır."

                                                                                                        Aşık Veysel

 

İncek Okyanus Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi tarafından,  Aşık Veysel'in ölümünün 44.yıl dönümü sebebiyle 21.03.2017 Salı günü, saat 11.00'da, konferans salonunda  Folklor Araştırmacıları Vakfı Başkanı Metin Turan'la lise kademesine yönelik bir söyleşi düzenlendi.

"Güneşin Işıklarını Avuçlayan Çocuk: Aşık Veysel"

Aşık Veysel'in yaşamı, Ahmet Kutsi Tecer'le tanışması, ozanlığa geçişi, eserleri ve yaşamının son dönemlerine yönelik kapsamlı bir içeriğe sahip olan söyleşiye katılım oldukça fazlaydı. 

Söyleşi aralarında, Aşık Veysel'in kendi sesinden şiir ve bestelerine yer verildiği gibi başkaları tarafından söylenen ezgileri de katılımcılara dinletildi. Metin Turan : "Aşık Veysel'in kanımca en büyük özelliği geleneği kırma noktasında çıkıyor karşımıza, o kendi sesini bulan, başkalarına benzemeyen biçemi ile halk kültürümüzde önemli bir noktaya erişiyor. Bu anlamda Veysel, gelenekle gelecek arasında kuvvetli bir bağdır. Güneşin ışıklarını avuçlayan bir çocuktur o." dedi.

Etkinlik sonunda öğrenciler sorularına yanıt bulma olanağı yakaladı. Söyleşi, Metin Turan'ın, öğrencilere imzalı kitaplarından hediye etmesiyle son buldu.

Aramızdan ayrılışının 44.yılında Aşık Veysel'i bir kez daha saygıyla anıyor, Metin Turan'a ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

 

 


Haber
:
Filiz KARGI PEHLİVAN
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Esra KIRTAY
Tarih
:
22 Mart 2017, Çarşamba 10:55
Okunma
:
1.757 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları