Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Güneşli Okyanus Koleji Lise Kariyer Günleri
Güneşli Okyanus Koleji Lise Kariyer Günleri
  • Paylaş
Kariyer odaklı yetenek gelişim modeli kapsamında Psikoloji Kariyer Kulübü desteğiyle Klinik Psikolog Serdar Vatansever,TV Habercisi,Gazeteci Fuat Kozluklu,Psikolog Cansu Yurtseven gibi mesleklerden profesyoneller kariyer konuşmaları için Güneşli Okyanus Koleji öğrencileriyle bir araya geldi. Gelecek kariyerleri için öğrencilere kendi alanlarında bilgiler veren profesyoneller aynı zamanda Psikoloji ne değildir?, Etkili İletişim, Öfke Kontrolü konularına değindiler.

Güneşli Okyanus Koleji Okul Rehber Öğretmeni Sümeyra İskenderoğlu kariyer alanında faaliyet gösteren  kariyer kulüpleri iş birliğiyle düzenlediği 'Güneşli Okyanus Koleji Kariyer Günleri'18'kapsamında uzmanlar, lise öğrencileriyle aynı platformda buluştu.

   Üç günlük kariyer günleri sürecinin ilk günü 16 Mart Cuma günü gerçekleşti.  Etkinliğin ilk oturumuna 'Bir Yastıkta Kocayalım' programında Psikoterapist-Aile Danışmanı  olarak görev alan Uzman Klinik Psikolog Serdar Vatansever katıldı.Güne Psikoloji Kariyer Kulübü öğrencileri Rabia Dumanoğlu ve Şimal Sena Çakır'ın hazırlamış olduğu röportaj videosu ile başlandı. Ardından 'Psikoloji Ne Değildir?' konusuyla sahnede yerini alan Vatansever, öğrencilerin psikoloji hakkında merak ettikleri soruları yanıtladı. 

    Kariyer günlerinin 2. Oturumu ise 20 Mart Salı günü gerçekleşti. Etkinliğin ikinci oturumuna TRT Haber 'Gece Bakışı' programında görev alan TV Habercisi, Gazeteci Fuat Kozluklu katıldı. 'Etkili İletişim' konusuyla sahnede yerini alan Kozluklu öğrencilerle interaktif bir seminer gerçekleştirerek merak ettikleri soruları yanıtladı.Seminer sonunda Okul Öğrenci Meclisinin Fuat Kozluklu adına Kızılaya yaptığı bağışı  Okul Başkanı Özge Yıldırım kendisine takdim etti.

    Kariyer günlerinin son oturumu 22 Mart Peşembe günü gerçekleşti. Üçüncü oturumda Okyanus Koleji, Ailem Odam ve Ben programının sunucu psikologu Cansu Yurtseven'i misafir etti.Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından düzenlenen eğitim seminerinde tüm lise öğrencilerine öfke kontrolünün nasıl sağlanabileceğini anlatan Yurtseven, stres öfke oluşumunun  sebeplerinin neler olduğunu  ve ortaya çıkan sonucun olumlu olumsuz yönlerini örnekler vererek değerlendirdi.Öfke ve stresin hayatın bir parçası olduğunu ancak bununla baş etmenin mutlaka öğrenilmesi gerektiğini belirten uzman psikolog , öfkenin kontrol edilmemesi halinde  yıkıcı sonuçlar doğurulabileceğinin altını çizdi.

    Davetlilere katılımlarından dolayı Güneşli Okyanus Koleji Okul Müdürü Mesut Mugan ve Lise Müdürü Gönül Erdoğan tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.


Haber
:
Sümeyra İskenderoğlu
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Gönül Erdoğan
Tarih
:
27 Mart 2018, Salı 13:12
Okunma
:
1.011 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları