Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Gizemli Kutularda Ne Var?
Gizemli Kutularda Ne Var?
  • Paylaş
Güneşli Okyanus Koleji 4-A ve 4-B Sınıfı öğrencileri, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'nde ''Gizemli Kutular'' atölye çalışması yaptılar.

Öğrencilerde bilimsel düşünmeyi geliştirmek amacıyla Londra Bilim Müzesi tarafından oluşturulan ''Gizemli Kutular'' atölye çalışmalarına, Güneşli Okyanus Koleji 4-A ve 4-B Sınıfı öğrencileri de katıldı.

4-B Sınıfı öğrencileri 16 Mayıs 2013 Perşembe günü, 4-A Sınıfı öğrencileri de 17 Mayıs 2013 Cuma günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'ne giderek, ''Gizemli Kutular'' atölye çalışması yaptılar.

Bilim insanlarının teorilerini ve hipotezlerini oluşturma, test ederek araştırma yöntemlerini geliştirerek ellerindeki verilerle sonuca varma süreçlerine paralellik gösteren Gizemli Kutular atölye çalışmasında çocukların merakla bekledikleri tek şey "Bu kutuların içinde ne var?"' sorusunun cevabını bulmaktı.

Öğrenciler çalışmaları esnasında; tartışma, argüman geliştirme, bir takım çalışmasının nasıl olduğunu, hızlı düşünme, mantık yürütme ve sosyal becerileri geliştirme, gözlem ve deney yolu ile analiz yapma ve işbirliği becerilerini geliştirme fırsatı elde ettiler.

Çalışmalar sonucu o kutuların içinde ne olduğunu öğrenemeseler de, bilim insanlarının ne kadar sabırlı olduğunu o an yaşayarak öğrenmeyi başardılar.

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
23 Mayıs 2013, Perşembe 16:12
Okunma
:
2.321 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları