Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Fatih Okyanus Koleji’nde 'Zorba Olma Kanka Ol' Etkinlikleri
Fatih Okyanus Koleji’nde 'Zorba Olma Kanka Ol' Etkinlikleri
  • Paylaş
Fatih Okyanus Koleji’nde "Zorba Olma Kanka Ol" Etkinlikleri Düzenlendi.

Okyanus Kolejleri' nde, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik biriminin düzenlediği ve öğretmenlerimizin destek verdiği arkadaşlık, dostluk, doğru iletişim ve öfke kontrolü konusunda öğrencilere yol gösteren etkinlikler düzenleniyor.

Fatih Okyanus Koleji  ilkokul Psikoloğu Mehtap YILMAZ ÇAKIR tarafından, 15 Nisan 2016 Cuma günü 1. ve 2. Sınıf öğrencilerine, 18 Nisan 2016 Pazartesi günü 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine "Akran Zorbalığı" semineri verildi.

Zorbalık ve şiddet tanımları ile başlayan seminerde, akran zorbalığının ne anlama geldiği, fiziksel, sözel ve duygusal zorbalığın neler olduğu, zorbalığa yönelik izlenmesi gereken yollar, öfke kontrolü ve arkadaş canlısı kuralları hakkında bilgiler verildi. Örnek olay çalışmaları ve öğrencilerin soru-cevap kısmı ile seminer sonlandırıldı.

Sınıf öğretmenleri derslerinde dostluk, arkadaşlık değerini işledikten sonra öğrencilerimiz ile birlikte “Zorba Olma Kanka Ol” başlığı altında sloganları oluşturarak afişlerini hazırladılar.

21 Nisan 2016 Perşembe günü Okul Başkanı Necati Kaan TAŞKIN, ilkokul öğrencilerine “Zorba Olma Kanka Ol” konulu konuşmasını yaptı.

Okul Başkanı Necati Kaan TAŞKIN konuşmasında “Bugün sizlere zorbalık ve kankalık ile ilgili değerlendirmelerde bulunacağım. Zorba; gücüne güvenerek, başkalarına söz hakkı ve davranış özgürlüğü tanımayan despot veya diktatör gibi kişilere denir. Kanka ise; can ciğer arkadaş, çok yakın dost, sırdaş olan kişiye denir. Bu durumda zorbalık dürüst, düzgün ve medeni insana yakışan bir durum değildir. Çünkü medeni insanlar kaba güce başvurmaz, başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı gösterirler. Oysa zorbalık güzel arkadaşlıklar kurmaya engeldir. Bu yüzden samimiyetin, sırdaşlığın ve dostluğun gelişmesi ve pekişmesi için kanka tadında arkadaşlıklar geliştirmeliyiz. Öyle ise Fatih Okyanus Koleji öğrencileri olarak sloganımız “Zorba Olma Kanka Ol”mesajını vermiştir. Konuşmanın ardından tüm öğrenciler hazırladıkları afişler eşliğinde ortaokul ve lise koridorlarında dolaşarak büyüklerine örnek oldular. 


Haber
:
Nil Baylar
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Büşra Türkücü
Tarih
:
03 Mayıs 2016, Salı 14:49
Okunma
:
3.072 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları