Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Fark Et! Farkındalık Projesi Kapsamında Karanlıkta & Sessizlikte Diyalog Farkındalık Etkinliği Başladı
Fark Et! Farkındalık Projesi Kapsamında Karanlıkta & Sessizlikte Diyalog Farkındalık Etkinliği Başladı
  • Paylaş
Halkalı Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi 6.Sınıf öğrencileri 30 Kasım 2018 Cuma Günü, Rehber Öğretmen Esra USTA önderliğinde Gayrettepe Metro istasyonunda bulunan ‘Karanlıkta Diyalog & Sessizlikte Diyalog’ farkındalık gezisine katıldı.

Sessizlikte Diyalog Nedir?
Özel bir alana kurulmuş deneyimde; işitme engelli rehberler ile birlikte Okyanus Kolejleri öğrencileri, tamamen sessiz bir ortamda sözsüz iletişimi keşfettiler. Sessizlikte Diyalog etkinliği, empati kurma yeteneği ile birlikte farkındalığın da artmasını sağlamaktadır. Özel bölümlerden oluşan Sessizlikte Diyalog'da; yüz ifadeleri ve vücut dilinin nasıl etkin kullanılabileceği, işitme dışındaki duyularla neler başarabileceği fark edildi.

Nedir Karanlıkta Diyalog?
Okyanus koleji ortaokul kademesi öğrencileri görme engelli bireylerin bir gününü nasıl geçirdiklerini (metroya, vapura nasıl bindikleri, alışverişi nasıl yaptıkları vb.) ve birçok etkinliği görmeden nasıl yaptıklarını, atölye çalışmalarına katılarak deneyimlediler. Sergi alanındaki parkurlarda aktif dinleme becerileri (Karanlıkta duydukları sesi yorumlama), Hafıza becerileri (neleri duyduğunu ve dokunduğunu hatırlama), Güven (Görme Engelli Rehberin yönlendirmesiyle ilerleme), empati (engelli bireylerin yaşamlarını anlayarak empati kurabilme), İş birliğinin geliştirilmesi (etkinlik alanında diğer grup arkadaşlarıyla birlikte hareket etme) gibi kişilik gelişimini olumlu etki yaratacak eylemlerde bulundular.


Haber
:
Merve Kalyoncu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Merve Kalyoncu
Tarih
:
22 Aralık 2018, Cumartesi 16:01
Okunma
:
491 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları