Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Öğrencileri ODTÜ “Bilim ve Sanat Buluşuyor” Temalı Bilim Şenliğinde
Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Öğrencileri ODTÜ “Bilim ve Sanat Buluşuyor” Temalı Bilim Şenliğinde
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi 7. Sınıf Öğrencileri; Orta Doğu Teknik Üniversitesinde ( ODTÜ); Bilimin Hayatın Her Alanında Olduğunu Göstermek ve Toplumun Bilimsel Farkındalık Düzeyini Artırmak Amacıyla 27 Eylül 2019 Tarihinde Gerçekleştirdikleri “Bilim ve Sanat Buluşuyor” Temalı Etkinliğe Katıldı.

“Bilim ve Sanat Buluşuyor” teması ile düzenlenen etkinlikte; öğrencilere bilim ve sanatın birbirini nasıl beslediği ve birbirlerinden nasıl ilham aldıkları anlatılırken; edindikleri bilgilerle öğrenciler, sanatın arkasındaki bilimi fark edebilmelerini sağlamak amacı ile kurulan stantlardaki atölye çalışmalarına katıldı. Stantlarda; öğrencilere fotoğrafçılığın, dünyamızı daha iyi tanımamıza katkısı ile ilgili örneklerden, geçmişten günümüze sevilen resim sanatı icralarından olan ebru ve grafiti uygulamalarına; kinetik heykel gösterimlerinden, dijital sanat çalışmalarına; bilim ve sanatın birbirini nasıl beslediği örneklerle açıklandı.

Müziği Matematik Açıklıyor, Oyunu Yazılım Açıklıyor, Çiniciliği Malzeme Bilimi Açıklıyor, Fiziği Bale Açıklıyor, Kinetik Heykelleri Fizik Açıklıyor, Ebru Sanatını Kimya Açıklıyor gibi başlıklarla, bilim dallarının çeşitli sanatlarla eşleştirilerek anlatıldığı stantlara öğrencilerimizin ilgisi yoğun oldu.

Öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerine imkan vermek, bilimsel, teknolojik ve sanatsal gelişmeleri yakından takip etmelerini sağlamak ve meraklarını artırmak, bilim sevgisini aşılamak gibi amaçlarla geziyi organize eden Matematik Öğretmenlerimiz Şerife Yılmazer ve Ozan Özkavsal; öğrencilerin edindikleri deneyimleri kendileri ile paylaştıklarını ve mutlu olarak geziden ayrıldıklarını dile getirdi.

 


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Şerife YILMAZER
Tarih
:
27 Eylül 2019, Cuma 23:31
Okunma
:
1.385 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları